Размисли.ne sumnjam u ocito
ziv sam, sunce sija, mesec je tu ....
Сумњати у све, значи веровати једној реченици "у све треба сумњати, осим у очито".
Што је за мене очито, за тебе није.
Онда долази до нове дефиниције, шта је очито ?
Размисли.ne sumnjam u ocito
ziv sam, sunce sija, mesec je tu ....
Не, на друга два су били разапети разбојници, ако већ хоћеш да дискутујеш на тему, требало би да си бар упознат са основним информацијама о наведеном, а не овако, покушаваш оспорити нешто при том не знајући конкретно шта оспораваш.i na sva tri je isus razapet?
mogli su da pronadju 100 krstova , to je bio cest oblik kazne u to vreme
Zar zaista verujes da drveni krst moze da ne istruli 326 godina i da stoji na istom mestu toliko godina?Не, на друга два су били разапети разбојници, ако већ хоћеш да дискутујеш на тему, требало би да си бар упознат са основним информацијама о наведеном, а не овако, покушаваш оспорити нешто при том не знајући конкретно шта оспораваш.
По неким селима и сад има плотова од тесане храстовине који су много старији од Кроулијеве филозофије, како то објашњавашZar zaista verujes da drveni krst moze da ne istruli 326 godina i da stoji na istom mestu toliko godina?
Bilo je to vreme kada se islo u lov na relikvije i kada je bilo fensi...
Cekao je tako zakopan samo za *caricu Jelenu* 326 godinaПо неким селима и сад има плотова од тесане храстовине који су много старији од Кроулијеве филозофије, како то објашњаваш?
samo su ta trojica razapeti na krstove?Не, на друга два су били разапети разбојници, ако већ хоћеш да дискутујеш на тему, требало би да си бар упознат са основним информацијама о наведеном, а не овако, покушаваш оспорити нешто при том не знајући конкретно шта оспораваш.
Информиши се да знаш шта покушаваш оспорити, па ћеш можда наћи логичније разлоге, овако дјелује смијешно.samo su ta trojica razapeti na krstove?
Разочаран си што није чекао Хари Потера и КроулијаCekao je tako zakopan samo za *caricu Jelenu* 326 godina![]()
Ne vidim vezu sa Kroulijem i Hari Poterom nikakvu. Ok ima veze sa Harijem Poterom posto su obe bajkeРазочаран си што није чекао Хари Потера и Кроулија.
У праву си, ни ја не видим везу између поклоника наведених и великог хришћанског празника, па опет пишу о томе и називају то бајкама.Ne vidim vezu sa Kroulijem i Hari Poterom nikakvu. Ok ima veze sa Harijem Poterom posto su obe bajke![]()
Ja sam hriscanin, ali pre nego sto ga je Rim i rimski carevi iskvarilo...У праву си, ни ја не видим везу између поклоника наведених и великог хришћанског празника, па опет пишу о томе и називају то бајкама.
zar moze smesnije od vase tvrdnjeИнформиши се да знаш шта покушаваш оспорити, па ћеш можда наћи логичније разлоге, овако дјелује смијешно.
Ma ne mora uopste da ulazis u to, potraga za "relikvijama" je bila fensi medj rimskim plemstvom, mislim dal Monti Pajton ili tako nekozar moze smesnije od vase tvrdnje
* razapinjanje na krst je tada bila cesta praksa, mi smo nasli 3 krsta na koja su bili razapeti isus i 2 razbojnika*
mogla bi se povuci paralela saJa sam hriscanin, ali pre nego sto ga je Rim i rimski carevi iskvarilo...
Upravo tako, poznati antropolog i izuzetni poznavalac religije, Frejzer, je to napisao u svojoj "Zlatnoj Grani".mogla bi se povuci paralela sa
hriscani su tih godina, dok nisu bili priznati bili nesto kao deca cveca , hipi pokret u 20 veku
napredni u odnosu na jevreje
a onda su dosli rimljani i uoblicili ih u to da budu sto poslusnije stado
da sto manje misle i da sto vise slusaju vlast
Може наравно, кад се неко из петних жила упире да докаже нешто, а не зна шта хоће да докаже, ни шта да побије, стално фулајући суштину.zar moze smesnije od vase tvrdnje
* razapinjanje na krst je tada bila cesta praksa, mi smo nasli 3 krsta na koja su bili razapeti isus i 2 razbojnika*
Први пут чујем тврдњу да су први хришћани били поборници окултизма и сродних "филозофија", да ниси нешто побркао?Ja sam hriscanin, ali pre nego sto ga je Rim i rimski carevi iskvarilo...
??????Ja sam hriscanin, ali pre nego sto ga je Rim i rimski carevi iskvarilo...
jehovin svedok??????
Не, већ су били прогоњени а било их је све више.mogla bi se povuci paralela sa
hriscani su tih godina, dok nisu bili priznati bili nesto kao deca cveca , hipi pokret u 20 veku
Слажем се.napredni u odnosu na jevreje
Нико није никог "убацио" или "променио", поготово не римска власт.a onda su dosli rimljani i uoblicili ih u to da budu sto poslusnije stado
da sto manje misle i da sto vise slusaju vlast
sta fantaziras, sta se tu moze dokazati?Може наравно, кад се неко из петних жила упире да докаже нешто, а не зна шта хоће да докаже, ни шта да побије, стално фулајући суштину.
Nikako Jehovin svedok, oni su oko za oko, zub za zub, a ja okrecem obraz, i smatram da kad me neko kritikuje da je to blagoslov u RLjehovin svedok
На пример, у многим кућама (и дан данас) у Босанској и Книнској крајини или људи који су избегли одатле, људи уместо да однесу славски колач у храм, они све спреме код куће као да им храм није у близини.
I moji roditelji ne nose slavski kolač u crkvu već sve to obave kod kuće. Tako je radio moj deda tako sada rade i moji roditerlji.Ovo je tačno, konkretno za Kninsku krajinu, što, priznajem, ne umem da objasnim zašto je tako i šta je glavni uzrok.
Za sela i imam objašnjenje. Crkve su često bile udaljene i nije bilo zgodno u svakoj prilici otići do njih.
Tamo gde je paroh bio odgovorniji, obilazio je domove tokom slava i ostalih većih praznika.
Za gradska mesta nemam objašnjenje, osim možda činjenica da je veći deo odlazio za verske praznike na selo, bilo kod rođaka, bilo kod prijatelja, itd.
Malo neobično za kraj u kojim se nalazi manastir Krka, mesto za koje zapisi kažu da je sagrađeno tj. da se pominje još oko 1345 kao zadužbina kneginje Jelene Nemanjić Šubić, i pri tom, prema predanju podignuta je na mestu gde je propovedao apostol Pavle.
Čudan narod je izrodio taj dalmatinski krš... Plemenit, ali tvrd, baš kao kamen oko njega. Krševit i vrletan, burom isklesan... Teško ga je voleti, i ko ga slabo poznaje male su šanse da ga zavoli...![]()