Obicandosadanlik
Aktivan član
- Poruka
- 1.339
Sticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, krštenje se važi.Sticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
Ja tog čoveka ne poznajem lično. On je umro. Saznao sam slučajno jer je moja majka rekla da su oni zajedno sa kumom "zajebali" popa i sakrili da kum nije kršten.Da, krštenje se važi.
Posledice (duhovne) se odnose samo na kuma.
Ako sve ispričaš svešteniku, on može da poništi kumstvo, ali ne i krštenje.
Onda nije ni bitno. Krštenje se važi, a on je "platio" kad je umro, ako ima da se plati.Ja tog čoveka ne poznajem lično. On je umro. Saznao sam slučajno jer je moja majka rekla da su oni zajedno sa kumom "zajebali" popa i sakrili da kum nije kršten.
Pa čekaj da li to još u duhovnom smislu postoji kumstvo sa pokojnim čovekom?Ako sve ispričaš svešteniku, on može da poništi kumstvo, ali ne i krštenje.
Onda nije ni bitno. Krštenje se važi, a on je "platio" kad je umro, ako ima da se plati.
Principijalno ne.Pa čekaj da li to još u duhovnom smislu postoji kumstvo sa pokojnim čovekom?
Onda nije ni važno jer se radilo o starom generacijskom kumstvu gde moji posle toga više nisu sreli tog kuma ni dva puta.Principijalno ne.
Nemaš obavezu da nastaviš tu "lozu" kumstvaOnda nije ni važno jer se radilo o starom generacijskom kumstvu gde moji posle toga više nisu sreli tog kuma ni dva puta.
To svakako jer ne poznajem nikoga iz te porodice.Nemaš obavezu da nastaviš tu "lozu" kumstva
Izem ti popa.Sticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
Izgleda da to tada nisu tražili. Ja sam '85 godište.Izem ti popa.
Valjda kum mora da priloži popu osim kinte i krštenicu.
Ako sumnjaš, možeš da se krstiš ponovo.....razgovaraj sa sveštenikomSticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
Ćuti, ne pominji nikom.Sticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
Морам да те разочарам.Sticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
То је немогуће, не предлажите човеку оно што је немогуће.Ako sumnjaš, možeš da se krstiš ponovo.....razgovaraj sa sveštenikom
Није, помешао си.Krštava sveštenik.
Kum je svedok
Па слагали свештеника, има и таквих људи. Не можеш више веровати на реч ником.Izem ti popa.
Valjda kum mora da priloži popu osim kinte i krštenicu.
NijeМорам да те разочарам.
Свепштеник крштава.
Не крштава кум.
Кум је слагао свештеника да је крштен, сад што сте му ви поверовали и што је он слагао, е то је већ друга прича.
Одговор на твоје питање - крштење се не може поновити и валидно је јер га је обавио свештеник који и треба да га обави
То је немогуће, не предлажите човеку оно што је немогуће.
Није, помешао си.
У венчању су сведоци.
Кум је духовни отац крштеног.
Ако духовни отац појма нема о вери пошто није ни крштен, то је већ посебан проблем.
Па слагали свештеника, има и таквих људи. Не можеш више веровати на реч ником.
Кум на крштењу је духовни отац.
NijeКум на крштењу је духовни отац.
Кум на венчању је сведок.
На крштењу кум никада и никако не може бити сведок већ је духовно одговоран за васпитање свог кумчета после крштења.
Све ти се помешало.
Распитај се мало пре него кренеш да делиш савете.
Помешало ти се све, распитај се мало.
NijeПомешало ти се све, распитај се мало.