Krstio me je nekršten čovek - da li sam ja kršten?

Ako sve ispričaš svešteniku, on može da poništi kumstvo, ali ne i krštenje.
Ja tog čoveka ne poznajem lično. On je umro. Saznao sam slučajno jer je moja majka rekla da su oni zajedno sa kumom "zajebali" popa i sakrili da kum nije kršten.
Onda nije ni bitno. Krštenje se važi, a on je "platio" kad je umro, ako ima da se plati.

Sticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
Izem ti popa.
Valjda kum mora da priloži popu osim kinte i krštenicu.
Moji su pre 50+ godina hteli da me krsti kum koji je inače mađar.
U ono mračno doba komunizma to nisu dozvolili pa još nisu dozvolili ni mojoj majci da prisustvuje jer ona nije bila krštena. Danas bi to prošlo. Samo koja kinta više. U ono vreme kad to nije naplaćivano nije moglo kako se kome oće

Sticajem okolnosti sam saznao da je moj "kršteni kum" bio nekršten i da me je tako "krstio". Da li se religijski ovo krštenje smatra validnim?
Морам да те разочарам.
Свепштеник крштава.
Не крштава кум.
Кум је слагао свештеника да је крштен, сад што сте му ви поверовали и што је он слагао, е то је већ друга прича.
Одговор на твоје питање - крштење се не може поновити и валидно је јер га је обавио свештеник који и треба да га обави
Ako sumnjaš, možeš da se krstiš ponovo.....razgovaraj sa sveštenikom
То је немогуће, не предлажите човеку оно што је немогуће.
Krštava sveštenik.

Kum je svedok
Није, помешао си.
У венчању су сведоци.
Кум је духовни отац крштеног.
Ако духовни отац појма нема о вери пошто није ни крштен, то је већ посебан проблем.

Izem ti popa.
Valjda kum mora da priloži popu osim kinte i krštenicu.
Па слагали свештеника, има и таквих људи. Не можеш више веровати на реч ником.

Морам да те разочарам.
Свепштеник крштава.
Не крштава кум.
Кум је слагао свештеника да је крштен, сад што сте му ви поверовали и што је он слагао, е то је већ друга прича.
Одговор на твоје питање - крштење се не може поновити и валидно је јер га је обавио свештеник који и треба да га обави

То је немогуће, не предлажите човеку оно што је немогуће.

Није, помешао си.
У венчању су сведоци.
Кум је духовни отац крштеног.
Ако духовни отац појма нема о вери пошто није ни крштен, то је већ посебан проблем.

Па слагали свештеника, има и таквих људи. Не можеш више веровати на реч ником.
Nije

Кум на крштењу је духовни отац.
Кум на венчању је сведок, то је народни израз "кум" за венчање. Не постоји то у цркви, тј. кумови на венчању тога нема. Та идеја да и муж и жена морају имати свако свог кума на венчању то је идеја новијег периода. Традиционално гледано то тако није било, био је један сведок и стари сват на венчању.
На крштењу кум никада и никако не може бити сведок већ је духовно одговоран за васпитање свог кумчета после крштења.
Све ти се помешало.
Распитај се мало пре него кренеш да делиш савете.

Кум на крштењу је духовни отац.
Кум на венчању је сведок.
На крштењу кум никада и никако не може бити сведок већ је духовно одговоран за васпитање свог кумчета после крштења.
Све ти се помешало.
Распитај се мало пре него кренеш да делиш савете.
Nije

Back