Крстина "Пиштаљка"!

Али си имао фабричку продавницу поред круга, где си могао да купујеш "ринфуз", по смешним ценама.
Социјално одговорна држава.
Исто си имао и у фабрикама обуће, одеће, беле технике...
Било свега, само ако радиш; било шта, и било где.

Tako je bilo, jednakost za sve. Postojala je srednja klasa.

- - - - - - - - - -

Svima bilo dobro, samo Kolinda nije imala za jogurt.

Pomesala je vremensko prostorne dimenzije. Tih godina nije bilo sto modela televizora, kafe, kesica sokova sa ukusom limete i slicno.

Povremeno je dolazilo do nestasice nekog proizvoda ali se relativno brzo i uvezao kao sto je bio slucaj sa kafom.
Ма, можемо нас неколико овде да позивамо на разум до миле воље- опет ће свако своју мантру мрмљати...:lol:
Ником није фалило ништа потребно; али, будала ће увек желети још нешто, због чега ће изгубити и оно неопходно, и ту милину имамо данас.
Имамо све што нам не треба, и фали нам доста тога што нам треба.
Али је супер распоређено, зар не?:ok:

Ко не зна шта му је- нек' пипне где му је; и ако не нађе- то му је.

Mani me sa mudrolijama.Lepo sam pitao čega to sada imamo viška,a šta nam to manjka (a navodno smo nekada imali)?
Nemoj da se ponašaš poput pijanaca ispred dragstora koji su se jednom napili sa 16 god. i od tada se nisu treznili-samo dolivaju,ali znaju da kažu kako su nekada imali sve,a sad došlo ludo vreme,te nemaju ništa.

Mani me sa mudrolijama.Lepo sam pitao čega to sada imamo viška,a šta nam to manjka (a navodno smo nekada imali)?
Nemoj da se ponašaš poput pijanaca ispred dragstora koji su se jednom napili sa 16 god. i od tada se nisu treznili-samo dolivaju,ali znaju da kažu kako su nekada imali sve,a sad došlo ludo vreme,te nemaju ništa.
То што теби фали- ја имам вишка.:lol:

Ма, можемо нас неколико овде да позивамо на разум до миле воље- опет ће свако своју мантру мрмљати...:lol:
Ником није фалило ништа потребно; али, будала ће увек желети још нешто, због чега ће изгубити и оно неопходно, и ту милину имамо данас.
Имамо све што нам не треба, и фали нам доста тога што нам треба.
Али је супер распоређено, зар не?:ok:

Bas oni su hteli vise, ustase. Povileneli da se raspadne zajednicka drzava da bi imali vise a dobili kameno vetropirnu irsku patku. Zali boze onoliko poginulih, ranjenih i raseljenih zbog tih prokletnika.

- - - - - - - - - -

Svajcarci su pisali ovih dana za Kolindu da je lazovka. Isprozivali je najstrasnije.

Bas oni su hteli vise, ustase.
Одувек су хтели на запад, да буду запад.
И то је у реду, њихова ствар, и то је познато.
Не смета ми- али ме нервирају ове наше дилеје, Срби, који су отровани тим лудилом спремни да издају и државу и народ, само да би се допали том западу и уклопили у то лудило, иако и сами виде да је то- лудило.
Ирационално и болесно.

Одувек су хтели на запад, да буду запад.
И то је у реду, њихова ствар, и то је познато.
Не смета ми- али ме нервирају ове наше дилеје, Срби, који су отровани тим лудилом спремни да издају и државу и народ, само да би се допали том западу и уклопили у то лудило, иако и сами виде да је то- лудило.
Ирационално и болесно.

Istorija je uciteljica zivota. Zapad nas mrzi ali podmuklo, znaju da sakriju i bolje to oboje. Mi ako mrzimo mi to radimo otvoreno. Drugaciji je sklop.

Oduvek je aktuelan rat zapadnog gena sa nasim slovenskim, cak i u miru. To jos uvek ne znaju ni Hrvati ni vecina nasih. I Crnogorci su u istom matriksu, samo dublje usisani, Makedonce upravo usisavaju.

То што теби фали- ја имам вишка.:lol:

Meni fali straha.Srljam u životu.To znači da ga ti imaš viška.Ali to smo ranije utvrdili kada smo na simpozijumoujednoglasno utvrdili da moramo da te zovemo Rola-dojka.
Zbog straha bi i da restauriraš socijalizam.Sam ne smeš.Tražiš da država brine o tebi,kada se sapleteš...No to su neke stare teme koje smo apsolvirali.Ja te ponovo pitam šta to sada imamo viška ,a ne treba nam,a šta smo to pre imali što sada nemamo?Prosto je pitanje,a ti izbegavaš odgovor.Dojko

- - - - - - - - - -

Imate previše posla,ali malo radne snage.Od mnogo para mnogo se kvare ljudi.

Zato ubrzano gasimo privredne subjekte,jer je bolje imati manjak posla nego manjak radne snage :lol:

Meni fali straha.Srljam u životu.To znači da ga ti imaš viška.Ali to smo ranije utvrdili kada smo na simpozijumoujednoglasno utvrdili da moramo da te zovemo Rola-dojka.
Zbog straha bi i da restauriraš socijalizam.Sam ne smeš.Tražiš da država brine o tebi,kada se sapleteš...No to su neke stare teme koje smo apsolvirali.Ja te ponovo pitam šta to sada imamo viška ,a ne treba nam,a šta smo to pre imali što sada nemamo?Prosto je pitanje,a ti izbegavaš odgovor.Dojko

- - - - - - - - - -

Zato ubrzano gasimo privredne subjekte,jer je bolje imati manjak posla nego manjak radne snage :lol:

Zato i kažem da ima previše posla ali nema radne snage.Koliko sam obavešten mnogo je njiva neobrađeno
a ljudi kukaju kako nema posla.Za nepoverovati šta se to radi.

Back