Krstenje potapanjem u vodu ili oblivanje?

Pa otkad su to nečije želje bitnije od pravila Crkve RIA?
Постављаш реторичка питања а не одговараш на питање.
Kako se ranije nisu takva pitanja postavljala?
Јесу, пре 40 година када се говорило о враћењу погружавања баш се причало и о томе да неки не желе да тако крсте децу.

Постављаш реторичка питања а не одговараш на питање.

Јесу, пре 40 година када се говорило о враћењу погружавања баш се причало и о томе да неки не желе да тако крсте децу.
Pa odgovorio sam ti. Postoje pravila Crkve. Roditeljima se fino objasni da se mora tri puta dijete uroniti u vodu.

Pa odgovorio sam ti. Postoje pravila Crkve. Roditeljima se fino objasni da se mora tri puta dijete uroniti u vodu.
Не вреди и ја сам ти објаснио да то не може увек да буде да се родитељи сложе. Родитељи сматрају да ће се дете прехладити и то није тако просто објаснити.

Не вреди и ја сам ти објаснио да то не може увек да буде да се родитељи сложе. Родитељи сматрају да ће се дете прехладити и то није тако просто објаснити.
Pa to je do roditelja onda. Mislim može se voda i zagrijati. Ne piše nigdje da mora biti hladna voda.

Ima slobodnu volju šta će da jede i pije ali čovek ne može sam da izabere Boga ako Bog nije izabrao čoveka.
Бог није створио роботе већ бића са слободном вољом.
Овако како си ти написао, човек ништа не треба да ради у духовном животу јер је већ спасен.
Бог тражи труд од човека, зато се човек и не спасава само Божијом вољом већ и својим трудом.
Сваки човек може да одбаци или прихвати то што Бог жели да се неко спаси.

Бог није створио роботе већ бића са слободном вољом.
Овако како си ти написао, човек ништа не треба да ради у духовном животу јер је већ спасен.
Бог тражи труд од човека, зато се човек и не спасава само Божијом вољом већ и својим трудом.
Сваки човек може да одбаци или прихвати то што Бог жели да се неко спаси.
Baš ne shvataš. Imaš slobodnu volju da prihvatiš ili odbiješ Boga, a Bog te je predodredio da od njega dobiješ dar na osnovu svog proviđenja da li ćeš ga prihvatiti ili ne. Ako odstupiš od Boga i njegovih zakona izgubićeš spasenje. Samo Kalvinisti veruju da se spasenje ne može izgubiti i da Bog u potpunosti samostalno određuje ko će biti spasen.

maš slobodnu volju da prihvatiš ili odbiješ Boga, a Bog te je predodredio da od njega dobiješ dar na osnovu svog proviđenja da li ćeš ga prihvatiti ili ne. Ako odstupiš od Boga i njegovih zakona izgubićeš spasenje.
Ако свако има слободну вољу, како предодређење онда постоји ?
Нешто си помешао.
Бог жели да се сви људи спасу.
Зато не постоји предодређење.
Није Бог унапред неке одредио на спасење а неке одбацио.

Ако свако има слободну вољу, како предодређење онда постоји ?
Imaš volju da odbaciš spasenje. Predestinacija ne znači da je Bog unapred odredio sve tvoje poteze i sva dešavanja već samo kome će da ponudi spas na osnovu svog proviđenja.
Нешто си помешао.
Бог жели да се сви људи спасу.
Зато не постоји предодређење.
Није Бог унапред неке одредио на спасење а неке одбацио.
Ne bogohuli. U bibliji jasno piše da je Bog izabrao neke za spasenje. Pelagije je osuđen za jeres jer je tvrdio da čovek ima potpuno slobodnu volju. To da predodređenje ne postoji je katoličko-pravoslavna novotarija, a obe crkve su polu-pelagijanske.

Imaš volju da odbaciš spasenje. Predestinacija ne znači da je Bog unapred odredio sve tvoje poteze i sva dešavanja već samo kome će da ponudi spas na osnovu svog proviđenja.
Бог не одбацује унапред неког нити унапред нуди неком спасење.
Бог жели да се сви људи спасу
Јеси сигуран да си читао Библију, све ти се помешало.
Бог жели да се сви људи спасу и дођу у познање истине.
Јеси прескочио тај део из Новог Завета ?
U bibliji jasno piše da je Bog izabrao neke za spasenje.
То си ти тако схватио, ако погледаш на пример када Бог говори Јони пророку, да га пошаље у град Ниневију људима који су се искварили.
Ако је Бог изабрао те људе за спасење, ако су они кренули да се понашају исправним животом, што им треба Божији пророк да их враћа на прави пут ? Ако су већ они предодређени за спасење и после врлинског живота су скренули са правог пута ?

Бог не одбацује унапред неког нити унапред нуди неком спасење.
Бог жели да се сви људи спасу

Јеси сигуран да си читао Библију, све ти се помешало.
Бог жели да се сви људи спасу и дођу у познање истине.
Јеси прескочио тај део из Новог Завета ?

То си ти тако схватио, ако погледаш на пример када Бог говори Јони пророку, да га пошаље у град Ниневију људима који су се искварили.
Ако је Бог изабрао те људе за спасење, ако су они кренули да се понашају исправним животом, што им треба Божији пророк да их враћа на прави пут ? Ако су већ они предодређени за спасење и после врлинског живота су скренули са правог пута ?
Ti baš ne kapiraš, a to je posledica propagande koju šire katoličko-pravoslavni popovi.
Tačno je da Bog želi da se svi ljudi spasu ali ne žele svi ljudi Boga i zbog toga im on i ne nudi spasenje. Npr. nekome ko je Musliman iz Indonezije Bog nije ponudio spasenje jer on na poziv ne može ni da odgovori. To ne znači da ga je Bog osudio na pakao jer mi to ne znamo. Ljudi imaju slobodnu volju da biraju, a predestinacija se odnosi na to kome će Bog poslati blagoslov pa i u vidu proroka Jone koji može da te privede Bogu. Predestinacija ne znači da te je Bog 100% odredio za spasenje i da ti možeš da živiš u grehu, a da se tvoja duša spasi. Samo Kalvinisti veruju u predestinaciju pri kojoj nema ni trunke slobodne volje u izboru Boga. Mi Metodisti verujuemo u predestinaciju na osnovu proviđenja Boga ali i u slobodnu volju da na poziv odgovorimo.

Ti baš ne kapiraš, a to je posledica propagande koju šire katoličko-pravoslavni popovi.
Jeси сигуран да си ти изучио курс у тој твојој заједници ?
Или су вас учили само да пљујеш по другима ?
Tačno je da Bog želi da se svi ljudi spasu ali ne žele svi ljudi Boga i zbog toga im on i ne nudi spasenje. Npr. nekome ko je Musliman iz Indonezije Bog nije ponudio spasenje jer on na poziv ne može ni da odgovori. To ne znači da ga je Bog osudio na pakao jer mi to ne znamo. Ljudi imaju slobodnu volju da biraju, a predestinacija se odnosi na to kome će Bog poslati blagoslov pa i u vidu proroka Jone koji može da te privede Bogu.
Сад си постао сам себи супротан.
Ти тврдиш да Бог некима не шаље благослов за спасење а да Бог жели да се сви људи спасу ?
То је немогуће.
Чим Бог жели да се сви људи спасу, не шаље само некима благослов.
То би значило да други људи не могу да се спасу јер нису добили благослов у неком виду.

Tačno je da Bog želi da se svi ljudi spasu ali ne žele svi ljudi Boga i zbog toga im on i ne nudi spasenje. Npr. nekome ko je Musliman iz Indonezije Bog nije ponudio spasenje jer on na poziv ne može ni da odgovori. To ne znači da ga je Bog osudio na pakao jer mi to ne znamo. Ljudi imaju slobodnu volju da biraju, a predestinacija se odnosi na to kome će Bog poslati blagoslov pa i u vidu proroka Jone koji može da te privede Bogu. Predestinacija ne znači da te je Bog 100% odredio za spasenje i da ti možeš da živiš u grehu, a da se tvoja duša spasi. Samo Kalvinisti veruju u predestinaciju pri kojoj nema ni trunke slobodne volje u izboru Boga. Mi Metodisti verujuemo u predestinaciju na osnovu proviđenja Boga ali i u slobodnu volju da na poziv odgovorimo.
Um koji kreira budalu taj i odgovara za nju.
Zato vaseg boga nazivaju budalom,naravno arhetipski a ponekad sljepcem a ponekad i magarcem.
Svi smo mi u nekom aspektu taj neodgovorni bog ali razlika je sto neki ocito nisu svjesni sto je odgovornost.
Biti bog ocito je budaletina bez osjecaja odgovornosti.

Jeси сигуран да си ти изучио курс у тој твојој заједници ?
Или су вас учили само да пљујеш по другима ?

Сад си постао сам себи супротан.
Ти тврдиш да Бог некима не шаље благослов за спасење а да Бог жели да се сви људи спасу ?
То је немогуће.
Чим Бог жели да се сви људи спасу, не шаље само некима благослов.
Predestinacija je u Bibliji, izgleda nisi čitao. Bog u teoriji nudi spasenje svima ali ga ne prihvate svi, mi verujemo da je Bog predvideo ko će prihvatiti njegovu reč srcem i da shodno tome privodi ljude veri. Predestinacija nije ono što pravoslavni popovi lažu već mudrost Boga da vidi unapred ko će mu se prikloniti i da njima ponudi svoj blagoslov.
То би значило да други људи не могу да се спасу јер нису добили благослов у неком виду.
Pa i nisu. Amazonijski Indijanac ili Sentinelac nije sigurno imao priliku da dobije milost Hrista odnosno da dobije spasenje u veri, nisu ni naši preci do prelaska na Hrišćanstvo. Kako to objašnjavaš?

Predestinacija nije ono što pravoslavni popovi
pojasni sta nije, i kako znas da lazu, sta kazu kaDA
?
Pa i nisu. Amazonijski Indijanac ili Sentinelac nije sigurno imao priliku da dobije milost Hrista odnosno da dobije spasenje u veri, nisu ni naši preci do prelaska na Hrišćanstvo. Kako to objašnjavaš?
ti si cuo za predestinaciju, ali je nisi dokazao - shvatas? ti verujes u nju, a ja ne, jer ti laskas sebi,a ja ne

ako kazes da si predestiniran, to znaci da se vise ne mozes pokvariti, jednom spasen, zauvek spasen?
nase ucenje je da se spasavamo, taj proces traje, a ne kao da smo vec dostigli u vaskrsenje, sto rece ap, PAVLE, zato se mi trudimo i dalje, a vi ako ste predestinirani vas trud prestaje

ti ces reci NE, ali onda ste izabrani, a ako ste izabrani koliko vas ima svetih? reci ces svi, ali zaista? ko je za vas svet od ljudi? istorijski, znamo koga drze za svete r-katolici i pravoislavni, a vi? koga vi smatrate svetim u istoriji hriscansyva? navedi

Poslednja izmena:
pojasni sta nije, i kako znas da lazu, sta kazu kaDA?
Lažu da predestinacija znači da su svi događaji unapred određeni. Popovska posla, samo lažu i žvakaju.
ti si cuo za predestinaciju, ali je nisi dokazao - shvatas? ti verujes u nju, a ja ne, jer ti laskas sebi,a ja ne
Šta ja ima da je dokazujem? Biblija je tu. Sola scriptura.
ako kazes da si predestiniran, to znaci da se vise ne mozes pokvariti, jednom spasen, zauvek spasen?
Ne. Spasenje se može izgubiti.

Back