Krstenje deteta

1.nisam rekao da su krstenja gloopa zato stop se slusaju te pesme, a vidim da imas problem sa citanjem kao i velika vecina ljudi u ovoj zemlji, znaci procitaj:dash:
2.super je sto ne slusate tu muziku:sad2:
3. da komsije a ne i prijatelji
4 to je bas lepo oklen si i ne nadmudrujem se sa tobom :cmok:

Oprosti što sam uopšte ulazila u bilo kakvu komunikaciju s tobom...Da sam obratila pažnju na tvoj avatar ne bih ni u ludilu pominjala krštenje u temi na kojoj učestvuješ jer bi mi mnogo toga bilo jasno vec na početku...

Nas junior treba uskoro da se krsti, pa mi treba da damo "od srca". Ako nije previse nekulturno, koliko je to bilo u vasem slucaju u dinarima (evrima).

Sa koliko ste krstili vase dete, kako je bilo?

Prvo ako želiš da krstiš dete,briga te koliko košta spasenje njegove duše!
Drugo,ako želiš da krstiš dete ,dali tim obećavaš Bogu da ćeš ga čuvati od greha i da ćeš ga č;iti pravoslavlju

Ne podrzavam krshtenje dece. Dete samo treba da odluchi da li hoce ili nece da se krsti, shto znachi da mora da stasa godinama, sa druge strane, izbor kuma bi trebao da bude samo njegov/njen.

Ок, мада то говори о томе да ниси баш упућен ни у суштину крштавања ни у институцију кумства.....:roll:

Kao prvo, rastamann stoji iz jedno osmog razloga i nema veze Rastafarijanizmom, ja sam punokrvni Hrišćanin.
Kao drugo, Rastafarijanizam uopšte nije sekta, nego vera i način života, to što ista nije tvoj izbor ne daje ti za pravo da lupaš.
Kao treće, i Hrišćanstvo je u datom momentu shvatano kao sekta i
Kao 4, lupetanje bez imalo mozga me je uvek vređalo, bez obzira na to protiv koga je usmereno. Puki slučaj ovde je da je usmereno protiv mene.

Poslednja izmena:
Kao prvo, rastamann stoji iz jedno osmog razloga i nema veze Rastafarijanizmom, ja sam punokrvni Hrišćanin.
Kao drugo, Rastafarijanizam uopšte nije sekta, nego vera i način života, to što ista nije tvoj izbor ne daje ti za pravo da lupaš.
Kao treće, i Hrišćanstvo je u datom momentu shvatano kao sekta i
Kao 4, lupetanje bez imalo mozga me je uvek vređalo, bez obzira na to protiv koga je usmereno. Puki slučaj ovde je da je usmereno protiv mene.

Au, svaka cast.:worth: Pa gde te ja toliko uvredih brate. Samo kazem da takav stav o krstenju i kumstvu kakav ti zastupas pravoslavnoj Crkvi nije poznat. Sto znaci da je taj stav udaljen ili izdvojen { jeres,sekta}.Mozda samo neznas brate.
Ti si meni napisao da sam bez mozga i ne prilici moderatoru da to radi. :thumbdown:

Sto se tice krstenja ne bi trebalo da se deca krstavaju bez dozvole svojih roditelja, jer svaki roditelj odgovara za svoju decu i pred Gospodom. Naravno je da ce ako su roditelji vernici krstiti svoje dete, sto neznaci da moraju da cekaju da ono poraste i tek onda da ga pitaju da li ono hoce ili nece. Kao sto sam malo pre rekao roditelji odgovaraju za svoju decu i pred Gospodom pa ako je covek vernik gledace da se dete krsti po rodjenju 2, 3 meseca.
Da, sto se banovanja tice, tvoja stvar rastamanne,kako hoces. Pozdrav.

Au, svaka cast.:worth: Pa gde te ja toliko uvredih brate. Samo kazem da takav stav o krstenju i kumstvu kakav ti zastupas pravoslavnoj Crkvi nije poznat. Sto znaci da je taj stav udaljen ili izdvojen { jeres,sekta}.Mozda samo neznas brate.
Ti si meni napisao da sam bez mozga i ne prilici moderatoru da to radi. :thumbdown:

Svaka tebi chast ako mislish da je jeres ako chovek sam treba da donese odluku da li zeli da se krsti ili ne zeli, ili blize, da li veruje ili ne veruje. Sa druge strane, ljudi drugih vera smatraju hrishcane kao nevernike. Oni su u pravu, mi nismo, ili smo mi, a oni nisu. Chek, sad sam se zbrchkao, nishta ne razumem.

rastamann - da li možeš da daš više podataka o svojoj veri Rastafarijanizam ili smernice gde može da se sazna više. ne provociram, forume uglavno koristm kao izvor stvarima o kojima ne znam ništa ili sam slabo obaveštena

Svaka tebi chast ako mislish da je jeres ako chovek sam treba da donese odluku da li zeli da se krsti ili ne zeli, ili blize, da li veruje ili ne veruje. Sa druge strane, ljudi drugih vera smatraju hrishcane kao nevernike. Oni su u pravu, mi nismo, ili smo mi, a oni nisu. Chek, sad sam se zbrchkao, nishta ne razumem.

Не верујем да је овде у питању ЛИЧНО МИШЉЕЊЕ о томе шта је јерес. Једноставно - то није у складу са учењем православне цркве, и човек само то каже.

Значи, ко је православни верник - поштоваће и њено учење. Ко није - нико га ни на шта не присиљава.

Не верујем да је овде у питању ЛИЧНО МИШЉЕЊЕ о томе шта је јерес. Једноставно - то није у складу са учењем православне цркве, и човек само то каже.

Значи, ко је православни верник - поштоваће и њено учење. Ко није - нико га ни на шта не присиљава.

Zar nije greh uticati na ljude oko vere?

Back