bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.813
Zašto onda sada svi krste decu, ako nije moranje?To što ti moraš da slušaš ženu, ne znači da potoji neko moranje
koje se sprovodi od strane crkve.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto onda sada svi krste decu, ako nije moranje?To što ti moraš da slušaš ženu, ne znači da potoji neko moranje
koje se sprovodi od strane crkve.
Ne procenjuje druge po svojoj porodici.Za vreme SFRJ, retki su krstili decu, tako da je većina krštena u 20im
90ih,, a neki u mnogo poznijim godinama. Nego, kako je sada
religija ponovo in, potezanje tog pitanja je besmisleno...
Ko to kaže da svi krste? Pa ja lično znam gomilu dece svojih prijatelja i rodbine koja nisu krštena.Zašto onda sada svi krste decu, ako nije moranje?
Krste decu oni koji hoće da krste decu. I naravno da ne krste decu svi.Zašto onda sada svi krste decu, ako nije moranje?
Moja deca su krštenanaglašavao sam otac i majka, string roditelji su pominjani da se ne bih ponavljao,
i ne zbog razloga zapadne boleštine - roditelj 1 i 2
elem, ako su pod tvojim krovom, koje ćeš im prezime nametnutniti...očevo ili tvoje ?
ili ćeš pustiti decu da sami odaberu kao i veru ?
Da li si ti krstio dete?Zašto onda sada svi krste decu, ako nije moranje?
Ti kao da živiš na čardaku u oblacima...Krste decu oni koji hoće da krste decu. I naravno da ne krste decu svi.
Ne znam odakle ti takva informacija.
Jesam, imam i snimke sa kamkordera sa krštenja...Da li si ti krstio dete?
Jeste. Žena ga naterala.Da li si ti krstio dete?
Da li bio problem da ti dete sa npr. sedam godina kaže da mu se pravoslavlje ne sviđa i da mu se više sviđa islam?Moja deca su krštena
To ti daje odgovor i za sve ostalo
Inače pazi ovo čije prezime će dete nositi, očevo ili od majke
Nekada su mama i tata i dete imali svi isto prezime
To se sada nešto promenilo?
Dobro, malo čudan primer. De zna sa sedam godina šta je pravoslavljeDa li bio problem da ti dete sa npr. sedam godina kaže da mu se pravoslavlje ne sviđa i da mu se više sviđa islam?
Nebitno. Sa 13 god. Npr. pročitao na netu o islamu. Da li je problem to? Tj. da li bi ga forsirali da ostane pravoslavac?Dobro, malo čudan primer. De zna sa sedam godina šta je pravoslavlje
a šta islam.
Tek posle petnaeste kreću da talasaju.
to si ti morao?Jesam, imam i snimke sa kamkordera sa krštenja...
Ako znaš zašto se 'vernik' uopšte krštava i šta krštenje simboliše, znaćeš i odgovor!Ako roditelji krste decu to je čin nametanja jer deca nemaju svest o bogu i veri
Porazgovaraćemo o godinama zrelosti jedinke kada je u stanju da razmišlja o svom verskom opredeljenju, duhovnosti
i koliko je ispravno da otac i majka odluče da krste dete zarad običaja ili šta već
Koliko je to u redu ?
Da li bi ti bio problem da ti dete sa petnaest kaže da želi da se odrekne Srpstva i da se izjašnjava npr. kao Albanac ili Kosovski šiptar?Da li bio problem da ti dete sa npr. sedam godina kaže da mu se pravoslavlje ne sviđa i da mu se više sviđa islam?
Naravno. Zena mi je iz komunisticke porodice.to si ti morao?
Ja moje ni na šta nisam forsirala, osim na kritičko razmišljanjeNebitno. Sa 13 god. Npr. pročitao na netu o islamu. Da li je problem to? Tj. da li bi ga forsirali da ostane pravoslavac?
Sunećenje, krštenje ili bilo koja drugo indoktrinacija dece u religijske svrhe treba da bude zabranjena i kažnjiva. I da treba pustiti mlade osobe da prvo razviju stručno i kritičko razmišljanje, a tek onda ih upoznati sa religijom i tek onda neka odabere ako hoće da veruje u bilo šta.Ako roditelji krste decu to je čin nametanja jer deca nemaju svest o bogu i veri
Porazgovaraćemo o godinama zrelosti jedinke kada je u stanju da razmišlja o svom verskom opredeljenju, duhovnosti
i koliko je ispravno da otac i majka odluče da krste dete zarad običaja ili šta već
Koliko je to u redu ?
Što si morao da krstiš decu?Naravno. Zena mi je iz komunisticke porodice.
Poređenje je jako loše. Ali u redu. Znači forsirala bi ga na pravoslavlje. Mogu samo "bogu" da se zahvalim što nisam imao takve roditelje.Da li bi ti bio problem da ti dete sa petnaest kaže da želi da se odrekne Srpstva i da se izjašnjava npr. kao Albanac ili Kosovski šiptar?
To ti je taj rad ...
Tebe krstili i nešto nisam primetzila da te je to u nečemu omelo, čak šta više jedino što si navodio su pokloni koje si tada nadobijaoSunećenje, krštenje ili bilo koja drugo indoktrinacija dece u religijske svrhe treba da bude zabranjena i kažnjiva. I da treba pustiti mlade osobe da prvo razviju stručno i kritičko razmišljanje, a tek onda ih upoznati sa religijom i tek onda neka odabere ako hoće da veruje u bilo šta.
Jesi krstila decu?Što si morao da krstiš decu?
Ja ako nešto neću nema te sile koja može da me natera ..
Inače nešto se ne sećam da me bilo ko iz crkve terao da svoju decu krstim![]()
a pazi, misliim.seći penis kožicu...čemu to ?Sunećenje, krštenje ili bilo koja drugo indoktrinacija dece u religijske svrhe treba da bude zabranjena i kažnjiva. I da treba pustiti mlade osobe da prvo razviju stručno i kritičko razmišljanje, a tek onda ih upoznati sa religijom i tek onda neka odabere ako hoće da veruje u bilo šta.
Tako i treba. Tako su i moji roditelji. Mama je bila ateista, za tatu ni sam nisam siguran šta je bio. Ali se apsolutno nisu mešali u moj verska interesovanja. Osim u smislu neke diskusije.Ja moje ni na šta nisam forsirala, osim na kritičko razmišljanje
prema svim informacijama, bilo u školi ili van škole.
Rezultat je bio da su već u petom razredu počeli da se smeju
lekcijama koje čitaju u knjigama.
Ne postoji samo verska indoktrinacija dece.