Krštavanje dece ili prepustiti njima da sami odluče kad stasaju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
naglašavao sam otac i majka, string roditelji su pominjani da se ne bih ponavljao,
i ne zbog razloga zapadne boleštine - roditelj 1 i 2

elem, ako su pod tvojim krovom, koje ćeš im prezime nametnutniti...očevo ili tvoje ?

ili ćeš pustiti decu da sami odaberu kao i veru ?
Moja deca su krštena
To ti daje odgovor i za sve ostalo
Inače pazi ovo čije prezime će dete nositi, očevo ili od majke 🙄
Nekada su mama i tata i dete imali svi isto prezime
To se sada nešto promenilo?

Moja deca su krštena
To ti daje odgovor i za sve ostalo
Inače pazi ovo čije prezime će dete nositi, očevo ili od majke 🙄
Nekada su mama i tata i dete imali svi isto prezime
To se sada nešto promenilo?
Da li bio problem da ti dete sa npr. sedam godina kaže da mu se pravoslavlje ne sviđa i da mu se više sviđa islam?

Ako roditelji krste decu to je čin nametanja jer deca nemaju svest o bogu i veri

Porazgovaraćemo o godinama zrelosti jedinke kada je u stanju da razmišlja o svom verskom opredeljenju, duhovnosti
i koliko je ispravno da otac i majka odluče da krste dete zarad običaja ili šta već

Koliko je to u redu ?
Ako znaš zašto se 'vernik' uopšte krštava i šta krštenje simboliše, znaćeš i odgovor!

Nebitno. Sa 13 god. Npr. pročitao na netu o islamu. Da li je problem to? Tj. da li bi ga forsirali da ostane pravoslavac?
Ja moje ni na šta nisam forsirala, osim na kritičko razmišljanje
prema svim informacijama, bilo u školi ili van škole.
Rezultat je bio da su već u petom razredu počeli da se smeju
lekcijama koje čitaju u knjigama.

Ne postoji samo verska indoktrinacija dece.

Ako roditelji krste decu to je čin nametanja jer deca nemaju svest o bogu i veri

Porazgovaraćemo o godinama zrelosti jedinke kada je u stanju da razmišlja o svom verskom opredeljenju, duhovnosti
i koliko je ispravno da otac i majka odluče da krste dete zarad običaja ili šta već

Koliko je to u redu ?
Sunećenje, krštenje ili bilo koja drugo indoktrinacija dece u religijske svrhe treba da bude zabranjena i kažnjiva. I da treba pustiti mlade osobe da prvo razviju stručno i kritičko razmišljanje, a tek onda ih upoznati sa religijom i tek onda neka odabere ako hoće da veruje u bilo šta.

Sunećenje, krštenje ili bilo koja drugo indoktrinacija dece u religijske svrhe treba da bude zabranjena i kažnjiva. I da treba pustiti mlade osobe da prvo razviju stručno i kritičko razmišljanje, a tek onda ih upoznati sa religijom i tek onda neka odabere ako hoće da veruje u bilo šta.
Tebe krstili i nešto nisam primetzila da te je to u nečemu omelo, čak šta više jedino što si navodio su pokloni koje si tada nadobijao

a pazi, misliim.seći penis kožicu...čemu to ?

da li je u redu da se seče klitoris ?

atak na genitalije....

Ja moje ni na šta nisam forsirala, osim na kritičko razmišljanje
prema svim informacijama, bilo u školi ili van škole.
Rezultat je bio da su već u petom razredu počeli da se smeju
lekcijama koje čitaju u knjigama.

Ne postoji samo verska indoktrinacija dece.
Tako i treba. Tako su i moji roditelji. Mama je bila ateista, za tatu ni sam nisam siguran šta je bio. Ali se apsolutno nisu mešali u moj verska interesovanja. Osim u smislu neke diskusije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back