Kakve ovo ima veze sa software-om?
Lock...
Elem, Kuliraza nije jedini mod ovde, tako da prestanite da ispirate usta sa njime.
Ako nekom nije jasno zasto se teme
I-zakljucavaju
II-brishu
odgovor je sledeci.
Prvo i osnovno.Mora da postoji neki red.
Jel mislite da se samo na ovom forumu teme zakljucavaju/brishu?
Jel i ovaj forum treba da lici na forum serb iancafe-a?
Ako neko postavi pitanje, a isto pitanje se nalazi dva topic-a nize--sasvim je logicno da ce tema biti zakljucana jer je tema postoji/dati su odgovori.
Topic se brishe ako sadrzi uvredljive poruke, ako se reklamira nesto ( a takvi topici se pojavljuju s` vremena na vreme-ali brzo nestanu ) itd itd....
Ljudi jednostavno treba da nauce kako funcionishe jedna online zajednica kao sto je npr forum.
Moraju neka pravila da se postuju.
Pogledajte npr Elite security forum, pa Benchmark pa ( da ne nabrajam dalje).
Tamo teme tipa " JOoooooooooooooojjj Upomoccccc"..."kako da"..."Gde da"...jednostavno ne postoje.Ne postoje duplirane teme...Ne postoji masa drugih stvari koja ovde postoje. Tamo su pravila jasno definisana, svi ih postuju i svima je lepo i svi su zadovoljni.
Ako neko misli, da modovi (Kuliraza, Ja...) lecimo ovde svoje komplexe i osecamo se mocno jer smo, boga ti, moderatori na forumu, taj se u startu zajbo..Mi smo ovde na dobrotvornom radu, tj volonterski, kao u zoo-vrtu sto ljudi volonterishu.
Moze mene neko da mrzi sto sam mu zakljucao temu, ali uvek za to postoji valjan razlog. Tu uopste nije u pitanju dal ja doticnog clana gotivim ili ne, nego jednostavno--takav je poso, sta ces..
Zakljucavanja i brisanja tema je bilo i bice ubuduce, to je cinjenica.
Kvalitet foruma.
Ha, pa pogledajte o cemu se razglaba ovde danima...Jel ima neka tema u poslednjih npr mesec dana oo kojoj se malo vishe raspravljalo? Postoji---kopiranje boot XP-a...

I nista vishe...Svaka tema se svede na pitanje ( koje je u nekim slucajevima zasluzilo, ne kljuc, nego restart servera) i po par odgovora...Neke teme ni ne dobiju odgovor pa se nakon 3 meseca neko seti i napishe nesto...
Neki puta se razglaba o trivijalnim stvarima ovde.Zasto niko nije uleteo na sticky temu za download, i dopunio je sa nekim drugim linkovima?
Editovanje poruka...Svi oni koji ovde dolaze redovno, koji su poodavno ovde znaju koje su stvari ovde zabranjene.Te stvari nisu zabranjene ni Kulirazinom, ni mojom, ni...voljom ni nekim cefom. Te stvari su postale definisane zakonom, i ako ih se moze pridrzavati jedan Bench, jedan elite itd onda moze i Krstarica.
Razumljivo je kad neko novi dodje pa postavi skakljivo pitanje ili komentar.Ali kada to urade ljudi koji su dugo na forumu, onda stvarno...

I posle se neko pita sto mi je zakljucana tema.
A o topicima "na pogrshnom mestu"--stvarno je izlishno govoriti.
Sve u svemu--i u buduce ce se brisati i zakljucavati teme koje takav status zasluzuju.
Ako se to nekom ne dopada....Ni meni se ne dopada masa stvari na drugim forumima, pa se ne bunim...
LOCK..