Krstarica 777

:lol:

Ima pušku... A mi nenaoružani... Oružje su nam oduzeli još oni prvi stržari. :(

Ne možemo ga nadjačati... Možemo li da ga nadmudrimo? :D
Idemo ovako: Ja prvi prelazim most i za 7 minuta sam stražaru iza kućice. Onda nastupa heroina i zove stražara da dodje da mu kaže šifru. Zagovara ga tri minuta (a kad ona razveze ne možeš je zaustaviti). Ja očas predjem most i upadam u kulu, oslobadjam mornare. Hvatamo motke i koplja što smo našli u tvrdjavi.
Vraćamo se, kad ono strazar još uvek sluša heroinu. :sad2:
Tu nastaje problem. Kako zaustaviti heroinu da priča? :sad2:

Jesi li ti video da su ti, odkad si došao na ladju, gusari pobili sve mornare? :sad2:

Odoh ja sada da malo prodrmam te gusare kad ti nećeš (ili ne smeš). :manikir:
Vraćam se sutra da oslobodim ove zatočene mornare ako neko već ne reši prelaz. :hvala:

Idemo ovako: Ja prvi prelazim most i za 7 minuta sam stražaru iza kućice. Onda nastupa heroina i zove stražara da dodje da mu kaže šifru. Zagovara ga tri minuta (a kad ona razveze ne možeš je zaustaviti). Ja očas predjem most i upadam u kulu, oslobadjam mornare. Hvatamo motke i koplja što smo našli u tvrdjavi.
Vraćamo se, kad ono strazar još uvek sluša heroinu. :sad2:
Tu nastaje problem. Kako zaustaviti heroinu da priča? :sad2:

to je problem za koji nema rešenja... preporučujem da se ne trudite... :lol:

Ne može, moramo spasiti naše zatočene mornare!

Prošli smo većinu stražara, ali...

Došli smo skoro do same kule gde su zatočeni neki od naših mornara...

Od njih nas deli reka, preko koje postoji jedan most. Da bismo prešli most treba nam najmanje 10 min!
Na sredini mosta nalazi se kabina unutar koje je stražar. Pošto iz kabine on nema pregled mosta on na svakih 7 min izlazi iz nje i detaljno razlgeda most.
Ima naređenje da ne pušta nikog preko mosta, bez obzira da li je neko od domorodaca ili gost, zatočenik, ako ne zna šifru.
Njegov zadatak je dakle da spreči sve neovlašćene pojedince da prelaze most.
On nije upoznat sa susretima koje smo imali sa stražarima, neće preduzeti nikakve mere osim što će nas sprečiti da pređemo most (ali može da puca ako nema drugi način da spreči naš prelazak).
Mornari u razmišljali da iskoriste vreme dok je on u kabini, ali ono je nedovoljno...
Još je stražar strašno brz, i ima dobru pušku.
Šifru ne znamo, niti su oni prethodni stražari hteli da nam je kažu...
Šta nam je činiti?
Kako da se domognemo kule sa našim mornarima?

a ovo ću sutra da rešavam, sad sam samo u prolazu... :lol:

Kad stražar uđe u kulu krenu svi mornari osim jednog koji će krenut 1 min kasnije. Pošto stražar nema preglednost mosta iz kule ovaj zadnji mornar će pola minuta ići naprijed a onda će se vratit nazad biti taman pred kulu kad stražar izađe. On će 3 minuta izmišljati razne lozinke dok ostali mornari pređu most, pa pošto mu stražar neće ništa uraditi ukoliko na silu ne pokuša preći most na kraju će reći da ne zna lozinku i stražar će ga vratiti nazad tj. naprijed. Na isti način će se vratiti sa zatočenicima.

Kad stražar uđe u kulu krenu svi mornari osim jednog koji će krenut 1 min kasnije. Pošto stražar nema preglednost mosta iz kule ovaj zadnji mornar će pola minuta ići naprijed a onda će se vratit nazad biti taman pred kulu kad stražar izađe. On će 3 minuta izmišljati razne lozinke dok ostali mornari pređu most, pa pošto mu stražar neće ništa uraditi ukoliko na silu ne pokuša preći most na kraju će reći da ne zna lozinku i stražar će ga vratiti nazad tj. naprijed. Na isti način će se vratiti sa zatočenicima.

Stražar mu ništa neće uraditi, ali će sve vreme motriti na ceo most, tako da skretanja pažnje nema.

Osim toga, izmišljanje lozinke ne sme toliko da traje, po naređenju koje stražar ima, svako mora lozinku reći odmah čim se nađe ispred njega.

Sad ja treba da postavim zagonetku.

Kad su se vraćali za ztočenicima stražar je bio mnogo opasniji i reko im da će ih sve pobiti ako mu tačno ne odgovore na pitanje.
A pitanje je: Šta je veće kad mu se oduzima a manje kad mu se dodaje? (Pitanje nije teško a možda je nekad i postavljeno ovdje).

Izgleda da ipak nije jedini. :lol:

- - - - - - - - - -

Presli smo reku, prevarili jos jednog strazara. On je resio da nam pomogne.
Otkrio nam je da strazari kolektivno doruckuju odmah po izlasku Sunca.
Dorucak im traje tacno 45 min.
Za to vreme moramo osloboditi zarobljenike, i vratiti se zajedno s njima.
Prilikom prelaska mosta, mi smo izgubili jedini sat koji smo imali kod sebe.
Strazar nam je i tu pomogao, davsi nam nesto za sta je tvrdio da ce ga zameniti.
Dao nam je jedan kanap i dodao: "ovaj kanap ne gori ravnomerno, ali gori tacno 60 minuta".
Kako da iskoristimo taj kanap za merenje tih 45 minuta sledece zore?

Živoj legendi, velemajstoru i zaslužnom članu foruma Krstarice, srećan rođendan!!! :rodjendan:

--------------------------------------------------------
avatar39701_5.gif.pagespeed.ce.DK7gk-s5ZJ.gif

------------------------------------------ILKE, želimo ti sve najbolje!

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

Back