Krst ili stup ... hereza jehovinih svjedoka

Ne shvatas Boziji plan, u tome je problem. A pasulj konzumiraj bez obzira sta ce tvoji komentarisati.
Tako govore oni kad izgube.
Jevreji u prvom stoljecu su imali vjeru koja je bilo veoma rasirena tada da njihov hram nema sanse da bude srusen jer bog ga zastitio a to je iz stara zavjeta texta koji ocito falinga.
Kad im hram Vespazijan s vojskom srusio nisu dosli k sebi..
Nova vjera je nastala da je to samo dio plana boga isto kao kad krscani ne mogu prihvatiti da Isus je fulao s dolaskom...

Значи ти си још један ЈС ? Само да те обавестим, приметили смо да је Библија Јеховиних Сведока фалсификована тј. преведена погрешно.
Матеј 24 говори о слуги Божијем. На који део мислиш везано за апостола Павла ?

Значи ти си још један ЈС ? Само да те обавестим, приметили смо да је Библија Јеховиних Сведока фалсификована тј. преведена погрешно.
Матеј 24 говори о слуги Божијем. На који део мислиш везано за апостола Павла ?
Nemas pojma bibliju
ne postoji falsifikovana Biblija nego Biblijski prevodi
svi koji su izdati su validni
dakle pises nebuloze
a ako nisi znao JS izucavaju sve Biblijske prevode i izvorne spise
zato i znaju Bibliju jer su izucavaoci Biblije.

Nemaju JS što proučavati jer vi u svojoj organizaciji nemate stručnih poznavaoca starobiblijskih jezika...vašu bibliju ste napisali tako da ste kombinirali razne prevode biblije onako kako vam paše. Na temi o Isusu kao "arkanđelu" si se izgubila nakon mojih pitanja....neću više pokretati teme da bi od vas JS dobio odgovore....vi ste kukavice koje se skrivaju. Dobro je rekao jedan diskutan ovdje...da sa subotarima i vama ne trebam raspravljati.

Nemas pojma bibliju
ne postoji falsifikovana Biblija nego Biblijski prevodi
svi koji su izdati su validni
dakle pises nebuloze
Не може бити валидан превод који наштима текст да паше учењу.

Nigde u Bibliji nemas krst kao simbol hriscanstva.

Simbol hriscanstva je ljubav.
krst je simbol životnog tereta u Isusovim rečima...uzimanje sopstvenog krsta ima značenje preuzimanja potpune odgovornosti za svoj život...za sve svoje grehove...

Matej 10,38I koji ne uzme krsta svojega i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.

Marko 8,34I dozvavši narod s učenicima svojima reče im: ko hoće za mnom da ide neka se odreče sebe i uzme krst svoj, i za mnom ide.

Luka 14,27I ko ne nosi krsta svojega i za mnom ne ide, ne može biti moj učenik.

krst je simbol životnog tereta u Isusovim rečima...uzimanje sopstvenog krsta ima značenje preuzimanja potpune odgovornosti za svoj život...za sve svoje grehove...

Marko 8,34I dozvavši narod s učenicima svojima reče im: ko hoće za mnom da ide neka se odreče sebe i uzme krst svoj, i za mnom ide.

Matej 10:38 Ko ne prihvati svoj mučenički stub* i ne ide za mnom, nije me dostojan

Marko 8: Pozvao je narod i učenike i rekao im: „Ako neko hoće da ide za mnom, neka se odrekne sebe i uzme svoj mučenički stub* i neka ide za mnom.35 Jer ko hoće da spase svoj život*, izgubiće ga, a ko izgubi svoj život radi mene i radi dobre vesti, spašće ga.+

Luka 14:27 Ko ne nosi svoj mučenički stub* i ne ide za mnom, ne može biti moj učenik.+

izvorna rec je stub
originalna rec je stauros - stub

And he that does not take his Stauros – stake and follow after me is not worthy of me.

Poslednja izmena:

To ti nisu dokazi u ozbiljnoj analizi jer druga strana (u ovom slučaju jehovini svjedoci) se poziva na pogrešan prevod stupa u krst (po mome hrvatskom-križ).

Zato je protiv njihove pričice dokaz iz starog zavjeta gdje su anđeli Židove u Jeruzalemu označavali na čelima sa hebrejskim znakom (slovom) "tav" koji je u obliku križa. To su starozavjeti primjeri spašavanja pod križem!

Ezekiel 9:6:
Starce, mladiće, djevojke, djecu i žene pobijte do uništenja! Ali ne dirajte ni u jednoga, koji nosi na sebi Tau! Počnite od moga svetišta" Oni počeše od ljudi, starješina, što su stajali pred hramom.

A nakon toga im možeš servirati hrpu dokaza kako su se rani kršćani odnosili prema tom "proroštvu" iz Ezekilja... i slučajeve iz prvih stoljaća upotrebe križa kao simbola. Protiv tega svega oni ne mogu ništa. Onda smrad mržnje na križ nestaje.

Onda ih još nakon toga upitaš kako bi mogao izgledati pečat Sina Čovječjeg na čelima sa Kristovm dolaskom. Neki oblik mora imati! Kao i znak na nebu (Matej 24:30) kako će izgledati jer će se narodi preplašiti tog znaka? I ti jehovini svjedoci će se upišati u gaće kad na nebu budu vidjeli križ.

KRIŽ U STAROM ZAVJETU

To ti nisu dokazi u ozbiljnoj analizi jer druga strana (u ovom slučaju jehovini svjedoci) se poziva na pogrešan prevod stupa u krst (po mome hrvatskom-križ).

Zato je protiv njihove pričice dokaz iz starog zavjeta gdje su anđeli Židove u Jeruzalemu označavali na čelima sa hebrejskim znakom (slovom) "tav" koji je u obliku križa. To su starozavjeti primjeri spašavanja pod križem!

Starce, mladiće, djevojke, djecu i žene pobijte do uništenja! Ali ne dirajte ni u jednoga, koji nosi na sebi Tau! Počnite od moga svetišta" Oni počeše od ljudi, starješina, što su stajali pred hramom.

A nakon toga im možeš servirati hrpu dokaza kako su se rani kršćani odnosili prema tom "proroštvu" iz Ezekilja... i slučajeve iz prvih stoljaća upotrebe križa kao simbola. Protiv tega svega oni ne mogu ništa. Onda smrad mržnje na križ nestaje.

Onda ih još nakon toga upitaš kako bi mogao izgledati pečat Sina Čovječjeg na čelima sa Kristovm dolaskom. Neki oblik mora imati! Kao i znak na nebu (Matej 24:30) kako će izgledati jer će se narodi preplašiti tog znaka? I ti jehovini svjedoci će se upišati u gaće kad na nebu budu vidjeli križ.

KRIŽ U STAROM ZAVJETU
Ti znaš kako se pisalo slovo 'tau' i da li je bilo malo ili veliko slovo i to znaš.
Samo mi reci kako?

Ti znaš kako se pisalo slovo 'tau' i da li je bilo malo ili veliko slovo i to znaš.
Samo mi reci kako?
pa zna se, T, tako se i krsni znak pravi, i to ti je to
https://en.wikipedia.org/wiki/Tau
In ancient times, tau was used as a symbol for life or resurrection, whereas the eighth letter of the Greek alphabet, theta, was considered the symbol of death.

In Biblical times, the taw was put on men to distinguish those who lamented sin, although newer versions of the Bible have replaced the ancient term taw with mark (Ezekiel 9:4) or signature (Job 31:35). Its original sound value is a voiceless alveolar plosive, IPA /t/
The symbolism of the cross was connected not only to the letter chi but also to tau, the equivalent of the last letter in the Phoenician and Old Hebrew alphabets, and which was originally cruciform in shape; see Cross of Tau.
An essay written around 160 AD, attributed to Lucian, a mock legal prosecution called The Consonants at Law - Sigma vs. Tau, in the Court of the Seven Vowels, contains a reference to the cross attribution. Sigma petitions the court to sentence Tau to death by crucifixion, saying:

KRIŽ U STAROM ZAVJETU
ŽIvotinje se žigošu od strane ljudi.

SImon preuzima križ tog Isusa.

kada nemas argumente ides na galamu
Ti znas sta mi imamo a sta ne ma idi ti si bio tamo kada smo prevodil iBibliju
dakle pises nebuloze
JS su strucnjaci za Bibliju ako nisi znao
Ovo je bio čovjek u rukovodećem tijelu kad se je vaša krivotvorena biblija krojila...on piše o svemu... Vaši ljudi koji su pobjegli od vas sve su priznali.

https://www.svjedoci.net/JS-Downloads.html

Back