dekapitare
Iskusan
- Poruka
- 5.200
ti misliš da znaš ako drugom kažeš da ne zna?kako bi ti se uklapalo kada ne znas Bibliju
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
ti misliš da znaš ako drugom kažeš da ne zna?kako bi ti se uklapalo kada ne znas Bibliju
pisem istinuti misliš da znaš ako drugom kažeš da ne zna?
još pasulja i da vidiš kako se prdi.jos nafore i sve ce vremenom na svoje doci.
pišeš, samo ne znam šta
pa ne znas jer ne znas da je to iz Biblijepišeš, samo ne znam šta
šta ne znam da je to iz biblije?pa ne znas jer ne znas da je to iz Biblije
Ne shvatas Boziji plan, u tome je problem. A pasulj konzumiraj bez obzira sta ce tvoji komentarisati.još pasulja i da vidiš kako se prdi.
to bi ti bio bolji odgovor. ako znaš objasniš ako ne znaš ideš kod jehovinih svedoka da ti objasne![]()
a ti ga shvataš, pa objasni ukratko koji su to mi što znaju čemu se moleNe shvatas Boziji plan, u tome je problem. A pasulj konzumiraj bez obzira sta ce tvoji komentarisati.
Primer pasulja ti si naveo.a ti ga shvataš, pa objasni ukratko koji su to mi što znaju čemu se mole
dakle koji mi i čemu?
znaš ne znaš
a te fraze reći će ti se samo ako se dobro nakrkaš pasulja više kod nikog ne pali.
nisam naforu, a to ti odgovor ko i da si rekao pasulj.Primer pasulja ti si naveo.
Nafora = pasulj? Bye, byenisam naforu, a to ti odgovor ko i da si rekao pasulj.
znaš li ili ne znaš da se ne zamajavamo.
mogao si i "ne znam" iskrenije i poštenije.Nafora = pasulj? Bye, bye
Svaka daljnja rasprava je iskljucena, jer ti si na forumu samo zbog kliktanja na postove i ovde se boris za platu.mogao si i "ne znam" iskrenije i poštenije.
bog će te kazniti jer ne znaš čemu i koji to "mi" se mole da je spasenje od jevrejaSvaka daljnja rasprava je iskljucena, jer ti si na forumu samo zbog kliktanja na postove i ovde se boris za platu.
Jel on to tebi ozbiljno kazao ili je to neka vaša interna šala?bog će te kazniti jer ne znaš čemu i koji to "mi" se mole da je spasenje od jevreja![]()
ne znam ja ozbiljno pitam a kako mi odgovore samo pratim.Jel on to tebi ozbiljno kazao ili je to neka vaša interna šala?
Razapinjanje na kriz je bila uobicajena metoda rimljana tako da je vjerovatno kriz u pitanju.JE LI ISUS RAZAPET NA KRIŽ ILI OBJEŠEN NA STUP?
Teza o stupu je jedna od hereznih ideja jehovinih svjedoka. Naime sa tom tezom kao i sa mnogim drugim tezama htjeli su ispasti orginalni i pametni a ujedno i poništiti veliki kršćanski simbol. Kada hoćeš poništiti neka vjerovanja onda je najveća stvar udariti na simbole vjere. Dakako može se na lažne simbole udariti ali križ nije niti lažni simbol kršćanstva, niti ga se treba stidjeti kaže Pavao apostol.
Ta ideja će im se jako obiti o glavu kada u Posljednje vrijeme na nebu budu vidjeli "znak sina čovječjeg" (Matej 24:30). Bit će jaukanja i kod jehovinih svjedoka. Križ je znak Sina Čovječjeg jer je Isus razapet na križ. To, razapinjanje na križ je bila povjesno poznata metoda mučenja i ubijanja ljudi od strane Rimljana.
I NAJVAŽNIJE ; U Ezekilju 9:4-6 imamo izvješće da Bog voli simbol križa jer su pravovjernici u Jeruzelemu bili označavani križom na čelu kako bi izbjegli smrt. Izvješća kažu da su označavani sa hebrejskim slovnim znakom "TAV". A slovo TAV imalo je oblik križa !
https://biblija.biblija-govori.hr/gl...od=sve&glava=9
Neka prevodilačka i nestručna izvješća (kao i jehovini svjedoci) prikrili su puno izvješće o znaku tav već su samo preveli sa "znak". Pa koji strukturalni znak ? I kad u Mateju 24:30 imamo izvješće da će vidjevši na nebu "znak Sina Čovječjeg" sva plemena zemlje biti prestravljena onda je jasno zašto će biti prestravljena!? Pa zato jer je kršćanski simbol križa poznat po cijelom svijetu...svi znadu da kršćani slave križ u svojoj vjeri. To je doduše pogrešno, pogotovo uskrslog Isusa, njegovo truplo stavljati na taj simbol križa jer Isus je uskrsnuo i pobjedio raspeće. No to je druga tema o iskrvljenostima u toj vjeri.
I da još u vezi ovoga nadodam činjenicu; kada bi stup (kolac) bio simbol Isusove muke i kada bi se taj simbol pojavio na nebu narodi svijeta ne bi doživjeli masovno zaprepaštenje jer je ideja o stupu i obješenom Isusu dio informiranosti malog broja ljudi na svijetu od famoznih jehovinih svjedoka. Jasno vam je zašto "jehovinih" pišem malim slovom. Dok Isus u Djelima i Otkrivenju kaže da budemo njegovi svjedoci, sami jehovini svjedoci zanemaruju taj ukaz!
U svom krivotvorenju evanđeoskog teksta jehovini svjedoci su zaboravili sakriti i informacije da je natpis iznad razapetog Isusa bio Isusu "iznad glave".. i ta sitoacija je je bila jedino moguća kad je u pitanju razapinjanja na križ, jer da je Isus pribijen visjeti na stupu onda natpis može stojati samo "iznad ruku". Isus je imao rane na dlanovima od "čavala" kaže evanđelje, dakle pojma u množini a da je Isus bio pribijen na stup onda bi imao ranu od jednog "čavla" ili pojma u jednini. Kad pitaš jehovine svjedoke za ovu problematiku izvješća samo sležu ramena. Jednostavno njihovi prevodioci biblije nisu bilo dovoljno inteligentni da sakriju ili izmjene prevod u gornja dva slučaja.
Da je Isus bio "razapet" ili obješen na stup onda ne bi preživio dva ili više sati na stupu nego bi umro za 15 minuta onako teško bičevan i izmučen. Naime prilikom obješenosti tijela sa rukama iza glave vezivni mišići ruku teško pritiskaju grudni koš koji se i sam stiska, čovjek odmah teško diše. O tome imam izvješće iz njemačkih koncentracionih logora kada su na taj način mučili Židove. Na kraju krajeva trebate znati da su i to Rimljani znali pa je razapinjanje na križ kao i stavljanje oslonaca na križu imalo svrhu da se kažnjenik što duže muči. Oslonci dodatni bili su u obliku vezivanje ruku da čavli brzo ne razderu dlan i da žrtva ne padne živa sa križa, kao i stavljanja "stolićka" iza stražnjice razapetog da se povremeno olakša sa težinom na ruke i noge. Kad ne bi bilo tih olakšanja žrtva bi imala mnogo veće bolove te bi brže umirala.
Jeste, rimljani nisu dozvoljavali da im se neko miješa u njihove poslove...jehovini svjedoci nisu smjeli pisnuti...ko u Rusiji da prostiš.Razapinjanje na kriz je bila uobicajena metoda rimljana tako da je vjerovatno kriz u pitanju.
to sa stubom je dobra reklamna fora kuli strazari, sta ih briga je li krst ili stub, vazno je da su skrenuli paznju na sebe, i ovde pola foruma o njima, a ne zasluzuju, ni DESETI DEOJeste, rimljani nisu dozvoljavali da im se neko miješa u njihove poslove...jehovini svjedoci nisu smjeli pisnuti...ko u Rusiji da prostiš.
Radi se o tome da njihovo rukovodstvo "vjerni i razboriti rob" izučava bibliju u prvoj distanci i pravom da niko ne može osporavati njihovo istraživanje i zaključke. Oni svojim novotarijama hoće nametnuti svoj autoritet članstvu a članstvo da vidi kako su oni pametniji od svih drugih teologa i da je tako njihova crkva jedina i prava crkva. Kad ja obične članove jehovinih svjedoka pitam kako da nastupe pred svojima ako svojim istraživanjem otkriju nešto novo ili otkriju neke zablude u prevodu biblije ili učenju jehovinih svjedoka-oni ćute, ne znadu...ne smiju nastupiti nikako. Oni u biti ne mogu reći da istražuju bibliju...oni samo uče nauk svog rukovodstva i ništa više.to sa stubom je dobra reklamna fora kuli strazari, sta ih briga je li krst ili stub, vazno je da su skrenuli paznju na sebe, i ovde pola foruma o njima, a ne zasluzuju, ni DESETI DEO
a jesi otkrio odakle to ROB? ja mislim od reci RAAB - sluga?"vjerni i razboriti rob"
a jesi otkrio odakle to ROB? ja mislim od reci RAAB - sluga?
jel i kod vas se hvale da su robovi pogresno prevodeci rec rab?
ali njima bi dokazivanjem da su sluga-raab pogresno preveli kao rob - ucinili uslugu, samo ne mogu sada da nadjem, ovde je svuda slugahttps://www.jw.org/hr/pretraga/?q=razboriti+rob&link=/results/C/all?sort=rel&q=
Apostol Pavao kaže da smo djeca Božija a ne robovi. Ovi jehovini svjedoci su zaostali u nekom svom srednjem vijeku i u starom zavjetu.
A šta ako ti primetiš u tvojoj crkvi neko krivo učenje?Radi se o tome da njihovo rukovodstvo "vjerni i razboriti rob" izučava bibliju u prvoj distanci i pravom da niko ne može osporavati njihovo istraživanje i zaključke. Oni svojim novotarijama hoće nametnuti svoj autoritet članstvu a članstvo da vidi kako su oni pametniji od svih drugih teologa i da je tako njihova crkva jedina i prava crkva. Kad ja obične članove jehovinih svjedoka pitam kako da nastupe pred svojima ako svojim istraživanjem otkriju nešto novo ili otkriju neke zablude u prevodu biblije ili učenju jehovinih svjedoka-oni ćute, ne znadu...ne smiju nastupiti nikako jer će biti izbačeni iz sekte. Oni u biti ne mogu reći da istražuju bibliju...oni samo uče nauk svog rukovodstva i ništa više.
srećom ne znam u kojoj sam crkviA šta ako ti primetiš u tvojoj crkvi neko krivo učenje?