Kršomi Viber problem sa brojevima telefona i imenima

Neki modeli Xiaomia imaju MIUI 13 ali rade na Androidu 12 a neki modeli su pod MIUI 13 dobili Android 12, u zavisnosti od starosti modela. Xiaomi je prosle godine napustio MIUI verziju nadogradnje stock (originalnog googlovog) Android-a te presao na tu novu verziju HyperOS ( to je takodje prilagodjeni googleova aktuelna verzija androida). Stariji verzije telefona jos rade na toj zadnjoj verziji MIUI-ja ali nemaju apdejtove sistema i sigurnosnih zakrpa a verovatno ni nove verzije nekih aplikacija ne rade propisno na tom MIU-ju koji ti marijana nasa djevojcice imas.

Imas dva resenja:

1) Otkljucas bootloader telefona, rootujes ga i instalises najnoviju custom verziju operativnog sistema za tvoj telefon. Upustva i download imas na xda-developers sajtu. Ja imam Xiaomi iz 2020-te, Poco F2 Pro, sluzi mi iskljucivo za srpsku sim karticu (treba mi za rad sa online Intesa bankom iz Srbije) ali u njemu imam custom verziju Android 14 iako je Xiami prestao da mu daje podrsku na MIUI 13 (sa Androidom 13). Verovatno i za tvoj telefon (ne znam koji Xiaomi imas) postoje custom verzije Androida 14, najverovatnije LineageOS. No, ovo je za pocetnika kao sto si ti komplikovana stvar, mozes da brikujes telefon, mozes da zagubis podatke itd.

2) Potrazis na interMetu stariju verziju Vibera, iz te godine kada je bio aktuealan tvoj telefon i MIUI na njemu. Imas recimo, appkmirror.com gde drze dadoteku starih verzija aplikacija za android telefone. Skines tu verziju Vibera, deinstalises onu koju trenutno imas na svom Xiaomiju i instalises tu verziju koju si skinuo. Naravno, Viber ce ti traziti da inastalises novu verziju ali odbi to i iskljuci notifikacije koje ti salje. Ovo bi cak i ti umeo da uardis.

Ne treba da zahvaljujes, ubogima treba pomoci.

Edit.
Xiaomi pravi odlicne telefone, od jeftinih do premium modela (voleo bih i ja jedan 14 Ultra ali je bas premijum po ceni). Svi danasnji proizvodjaci samo sklapaju telefon od gotovih komponenti razlicitih proizvodjaca (procesor, displej, memorija...), samo je kuciste odnosno dizajn razlicit i naravno proizvodjaceva nadogradnja stok (fabrickog Google) Androida. Te nema neke razlike, sve je to negde tu u istoj cenovnoj klasi.

Poslednja izmena:
to je upravo mesto gde samsung u stvari dominira
imaju najbolji softver.
Ja sam presao na Google, nekad sam imao Nexus verzije ( 6 Pro koji je za njih proizvodio Huawei) a danas imam Pixel 6 Pro na kom imam developer verziju stock Androida 15. Gogle obecava minimum 6 godina podrske za svaki svoj model pa tako bi ovaj moj model Pixela trebao da ima u 2027-oj novi Android 17. No, mislim da ga menjam za nesto drigo ove godine za Black Friday rasprodaju, samo jos ne znam za sta - na severnoamerickom trzistu si ogranicen ili na Apple ili od Androida na Samusung ili Google (ima i Motorole i nekog drugog krsha ali nista u premum klasi). Android je Googleov proizvod pa je logicno da Pixeli imaju najbolji stock operativni sitem, zar ne?

Postoji i druga opcija nabavke, preko oglasa (craig liste, markertplace na facebooku), Amazona, Alliexpresa ili direktno od trgovina u Shenzhenu (odlicna radnja se zove Shenzhen Trading, mislim da i u EU imaju magacine) - tako mogu nabaviti Xiaomi, Realmi, OnePlus, Vivo, Nubia (sve odlicni telefoni ali nemaju svi sve frekvencije za 5G mrezu koje mi ovde naveliko koristimo).

Imao sam i Sljamsunge, kao prvi Galaxy 2 (na njemu sam naucio da otkljucavam i rootujem telefone, pa i malo pisem code za Android, tad je bio aktuelan verzija 1.5 mislim) pa sledeci (i zadnji) Galaxy S10. No, ne volim Sljamsung, predrasude.

Bosanac penzioner nemoj da vređaš!
Nekad su Sremci odlazili za Bosnu (da ratuju) a danas su Bosani dosli u Srem a Hercegovci (tvoj cale) i Dalmoshi nagrnuli u BGD. A znas da jedva ceklam penziju, legnem ispod oraha uz fruskogorski potok, brckam tabane tamo i za.y.bav.am tebe na forumu dok "uzivas" na tezgi na Kalenic gumnu, ehhh, kad ce to.

Ybt, koja si ti p.i.zda od cveka, dam ti objasnjenje kako da resis problem a ti ni havla.

Poslednja izmena:
Šaomi Redmi 10, Android 13, miui 14.0.7, radi lepo, dve godine star. Ili si ti potrefio neku lošu seriju ili je do tebe.
Nije do serije Xiaomija, vec do glave marijane devojcice, nema nista u njoj.

A istina je da se medju starijom populacijom u Srbiji masovno koristi Viber (doduse ne fali mu nista, Rakuten redovno radi apdejte Vibera), mladji od 40 koriste iskljucivo drustvene mreze (najcesce nishtagram) za komunikaciju.

Ja sam do skoro koristio Viber na desktopu bez ikakvog update i bukvalno je perfektno radio, sada sam presao na noviji sistem pa zbog toga ne koristim tu verziju ali ona je bolja bila od novije jer mi je automatski pamtila brojeve koje god da unesem dok ovaj ne, jedino sto mogu da blokiram nekog :hahaha:
Новији телефони исто имају своје зачкољице. Тамни вилајет.

onda znas neke zastarele ljude :D
Moji roditelji do pre 10-15 godina nisu znali ne da koriste racunar, nego ni mobilne telefone u smislu da nisu umeli da plate parkiranje sms-om. Ja sam radi komunikacije sa njima iz inostranstva morao da kupujem vreme za pozive na fiksne telefone na skajpu sve dok se moj brat nije zainatio i za nedlju-dve ih naucio kako se koriste mobilni telefoni i skajp a da ne mora on da im asistira. Onda je oceva mladja sestra koja zivi u Austriji pocela da koristi Viber radi komunikacije sa njenom decom pa su moji roditelji rekli sinu (mom bratu) "ima nesto preko cega svi razgovaraju, to ima Marija, ona tako razgovara sa svojom kcerkom i mnogo je dobro, a ne moze da zove nas jer ti ne znas to da nam napravis". I onda je uvredjeni sin instalisao Viber nasim roditeljima i krenuo sa obukom te sam morao i ja da instalisem Viber zbog njih... danas moji roditelji i njihove drugare koji zive na 500m od njih zovu preko Vibera. SMS placanje parkinga nikada nisu naucili, niti ce - mom ocu su zbog zdravstvenog stanja zauvek oduzeli vozacku dozvolu.

Well it's Xiaomi day ... again

fe15399aa8f86f157af3fd43f3869171a7b34cae.gifv

Poslednja izmena:
verovatno se sećate još dok su bili telefoni sa fizičkom tastaturom da su u mrežama davali aparate sa manama i da su mnogo ljudi reklamirali pa su ih ovi kao popravljali i davali zamenske mobilne itd... mobilni se nikada ne kupuje pod ugovorom sa nekim paketom već se lepo kupi samo uredjaj za keš u radnji-ako se nema kinte bolje da se čovek pozajmi ili uštedi pare...

Back