Kršomi apdejt aplikacija - blokira aplikacije?

Probajte da nadjete opciju "update system" (firmware)
Neki put baš to bude rešenje problema
Ja nemam problem s tim. Ako nije bilo jasno iz prethodne poruke. Nikad nisam imao problem.

Naime, teško je objasniti ljudima da nabavkom skupih pa i najskupljih telefona neće biti nikakvih problema a bez obzira na proizvodjača.
Naime ako zanemarimo da imamo kameru od hiljadu stotina milijardi megapiksela što je u 99 posto razlog kupovine priznajte sebi da niste gledali ostalo.
Ne kupujem telefon zbog kamere, ako hocu da fotografisem koristim kameru proper -
na telefonu mi treba NFC, Fingerprint i <10 aplikacija dnevno. Nisam spreman da platim ekstra 100E da imam barometar.
Tako da, nismo svi isti kad biramo telefone, da ne bude zabune

Ako je telefon izu mainline proizvodne serije proizvodjač itekako daje popravke sistema za detektovane probleme.
Sasvim drugi odnos su budget serije koje mogu i ne moraju da dobiju dopunu a verovali ili ne ne dobijaju sve regije sveta istovremeno.

Operativni sistem je nešto što kolje kako jeftine tako i skupe telefone.
Još ako ste uzeli preko provajdera (mts, a1, yettel) pa se oni udenuli...
android ima neke fantasticne gluposti u UX, o iPhoneu sam pisao ranije, fala bogu pa ga ne koristim godinama,
ne pada mi napamet da platim 1000 ili vise E za telefon. Nisam pacenik.

Ko god zna da krakuje Win10/11 da mu sa KMSpico bude "regularan" znaće kako se flešuje rom mobilnog sa proizvodjačkim firmverom.
Sa napomenom da je ovo drugo sasvim legitimno jer to radite sa proizvodjačevim legitimnim i besplatnim softverom

A opet Stojko je zadovoljan jer, slučajno ili ne, video da motorola ima najredje probleme sa softverom, ne žuri sa izmenama ali ako dodje do greške e to poprave messec dana najkasnije kroz novi patch.
Bilo je vreme kad je motorola razr bila vrh tehnologije. Imam jednu motorolu iz nasledja - nista posebno nisam primetio na tom telefonu osim sto je mozda hardverski malo robusniji.
A Google što pravi havarije sa svojim androidima gde svaki ima nove kerefeke je drugi par rukava.
Obeleh pricajuci kako su mi se svi popeli na glavu od proizvodjaca, krajnje je vreme za neki opensource OS za mobilne

Ja nemam problem s tim. Ako nije bilo jasno iz prethodne poruke. Nikad nisam imao problem.

Ne kupujem telefon zbog kamere, ako hocu da fotografisem koristim kameru proper -
na telefonu mi treba NFC, Fingerprint i <10 aplikacija dnevno. Nisam spreman da platim ekstra 100E da imam barometar.
Tako da, nismo svi isti kad biramo telefone, da ne bude zabune

android ima neke fantasticne gluposti u UX, o iPhoneu sam pisao ranije, fala bogu pa ga ne koristim godinama,
ne pada mi napamet da platim 1000 ili vise E za telefon. Nisam pacenik.

Bilo je vreme kad je motorola razr bila vrh tehnologije. Imam jednu motorolu iz nasledja - nista posebno nisam primetio na tom telefonu osim sto je mozda hardverski malo robusniji.

Obeleh pricajuci kako su mi se svi popeli na glavu od proizvodjaca, krajnje je vreme za neki opensource OS za mobilne
Ja gledam kapacitet baterije pa onda procesor pa radnu memoriju

napravim mini radnu jedinicu od telefona i to tematski "po ekranima"

startni ekran ostavim kako je umislio proizvodjač onako fore radi
drugi ekran je tesno povezan sa Microsoft nalogom i tu je 20-ak njihovih aplikacija sa sve onom za direktan pristup laptopu sa Windows 11
treći ekran je "sistemski" sa specijalizovanim aplikacijama od provajdera preko multimedije do digitalnih šoping kartica za sve markete
četvrti ekran je trenutno u temp fazi jer su tu esencijalne aplikacije uz one za potvrdu identiteta po internet servisima tj FP2

zato - motorola

Ja gledam kapacitet baterije pa onda procesor pa radnu memoriju

napravim mini radnu jedinicu od telefona i to tematski "po ekranima"

startni ekran ostavim kako je umislio proizvodjač onako fore radi
drugi ekran je tesno povezan sa Microsoft nalogom i tu je 20-ak njihovih aplikacija sa sve onom za direktan pristup laptopu sa Windows 11
treći ekran je "sistemski" sa specijalizovanim aplikacijama od provajdera preko multimedije do digitalnih šoping kartica za sve markete
četvrti ekran je trenutno u temp fazi jer su tu esencijalne aplikacije uz one za potvrdu identiteta po internet servisima tj FP2

zato - motorola

kod mene je sve na 1 (jednom) home ekranu po svakodnevnim temama - zato nikad ne koristim ugradjeni launcher - jedino vreme kad ga koristim (ugradjeni launcher) a to je takoreci jednom u nikad (ne secam se kad je bilo poslednji put) je kad ugradjeni launcher hoce da radi update. I onda se pozdravimo, izljubimo i svako svojim putem :)

Posle puno godina sa ovim 'pametnim' telefonima sam ukapirao da je koncept aplikacije krajnji neupotrebljiv krs i ni ne pokusavam da namestim nesto sto inace nije za telefon. Ako treba da radim, kucna radna stanica, laptop, tablet, ePaper stagod. Telefon takoreci samo za komunikaciju i obavestenja. Cak sam i tablet izbacio sa 'radne' funkcije. Probao, moze, neudobno, aj zdravo.

Купиш Pixel (6-9) и флешујеш на њега који хоћеш систем.

Моја препорука је GraphenеOS (дистро базиран на AOSP-у).
https://grapheneos.org/

Друга опција која има највише телефона који можеш да флешујеш је LineageOS али GrapheneOS је више оријетисан ка приватности.
https://lineageos.org/

Наравно да постоји UbuntuTouch и даље. Он је добар ако имаш неки старији Pixel...

https://devices.ubuntu-touch.io/device/vidofnir/

Купиш Pixel (6-9) и флешујеш на њега који хоћеш систем.

Моја препорука је GraphenеOS (дистро базиран на AOSP-у).
https://grapheneos.org/

Друга опција која има највише телефона који можеш да флешујеш је LineageOS али GrapheneOS је више оријетисан ка приватности.
https://lineageos.org/

Наравно да постоји UbuntuTouch и даље. Он је добар ако имаш неки старији Pixel...

https://devices.ubuntu-touch.io/device/vidofnir/

super hvala!

imam neki stari samsung koji se davio pod samsung androidom, drugar mi ga je rutovao i instalirao lineage - telefon leti ko da je juce kupljen i kao da nije zastareo.

da li pixel treba da bude rutovan da bi se instalirao alternativni os. Sta kazu proizvodjaci? Dozvoljavaju rutovanje ili sta?

super hvala!

imam neki stari samsung koji se davio pod samsung androidom, drugar mi ga je rutovao i instalirao lineage - telefon leti ko da je juce kupljen i kao da nije zastareo.

da li pixel treba da bude rutovan da bi se instalirao alternativni os. Sta kazu proizvodjaci? Dozvoljavaju rutovanje ili sta?

Pixel се најлакше рутује јер има чисти Android. Можеш на њему скоро све да инсталираш а процес је доста једноставнији...

sva sranja na andriodima poticu od dana kad si stavio gugl nalog.

uradi factory reset, zaboravi na nalog, a apk aplikacije mozes da skines sa neta gde os.

davno na sedmici saomiju nikada nisam imao problem, ali kad je poceo da brljavi od hw preko sw, samo sam uradio pomenuto i bio je ko nov...osim hw koji ima vek trajanja i kada prva stvar pocne da zeza, oma ga prodavaj. stagod da dobijes, zauvar je.

Pixel се најлакше рутује јер има чисти Android. Можеш на њему скоро све да инсталираш а процес је доста једноставнији...
osim bancinih aplikacija koji rutovanje ne dozvoljavaju, tako da zaboravi na novcane transfere preko aplikacija ili na gugl pej.

Back