Krpljenje pukotina zbog mrava.

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Kao sto naslov kaze,imam problem sa mravima u kuci ne mogu ih se nikako rjesiti,dzaba i svi babini recepti dok se ne ukrpe rupe.
Imam male pukotine gdje su lajsne oko pragova i od tuda dolaze pa mi treba pomoc cime da ukrpim to.
Gipsom ne mogu jer bi se okamenio za minutu,a ovo je posla jedno pola sata.
Prosle godine sam u sobi zakrpio nekim silikonom ali mi se pojavile kao neke fleke/crne mrlje kao od vlage,nisam siguran koji je bio silikon al ugl.transparentni.
Pa da li ima neki posebni silikon za to?mozda onaj za parket ili ne znam..neko drugo sredstvo koje bi vi preporucili za krpanje?

neopirox-plus.jpg

Meni je ovaj preparat resio problem mrava...

Kao sto naslov kaze,imam problem sa mravima u kuci ne mogu ih se nikako rjesiti,dzaba i svi babini recepti dok se ne ukrpe rupe.
Imam male pukotine gdje su lajsne oko pragova i od tuda dolaze pa mi treba pomoc cime da ukrpim to.
Prosle godine sam u sobi zakrpio nekim silikonom ali mi se pojavile kao neke fleke/crne mrlje kao od vlage,nisam siguran koji je bio silikon al ugl.transparentni.
Pa da li ima neki posebni silikon za to?mozda onaj za parket ili ne znam..neko drugo sredstvo koje bi vi preporucili za krpanje?
Naci ce drugi ulaz sigurno,resava baby puder i cimet a u poljoprivrednim apotekama ima preparata pomesas s vodom,isprskas 2× godisnje i nema ni bubamara ni smrdibuba

Jedna žena mi je jednom pričala kako je imala mrave i šta god da je radila nikako ih se nije mogla riješiti i ---- > allah je reko nahrani ga i on će sam nestati

Posula im šećera nahranila ih i kao nestali su

Jel istina ja nemam pojma

Jedna žena mi je jednom pričala kako je imala mrave i šta god da je radila nikako ih se nije mogla riješiti i ---- > allah je reko nahrani ga i on će sam nestati

cula sam i ja za slican eksperiment sa kukuruznim brasnom, kao toliko ga vole da se prezderu i crknu

Pokusat cu sa lepkom,mislim da ima komsija :p.
Ma pretpostavljam da ce naci ali sta cu,najsigurnije onda i poprskati ih necim i pokrpati rupe.
Postavio fasadu pre pola godine,resio se

Ma jos samo to trebam hah,pa da zovnu i ortake iz drugog naselja :D.

Ma pretpostavljam da ce naci ali sta cu,najsigurnije onda i poprskati ih necim i pokrpati rupe.

😂

Ja sam kao dijete na ferijama kad sam bila na brdovitom balkanu dobila kesu bombona na poklon

Selo ....Puna kuća djece i nas dvoje gastarbajter Kinder
Neću ja da podijeliti bombone na nas 8 i sakrijem ispod jastuka
Sutra dan kad sam ustala vrišti plačem ono cijela kolonija mrava valjda ist poda drvene daske ispod zemlja do ispod jastuka oni crveni mali mravici

Od tada sve smo odmah dijeliti i spucali

Mozes,ako imas obican providni silikon postaviti u dubinu pukoteine,jer mravi ne vole sirce.Znaci treba da mirise sto jace na sirfce,ili posto treba vec da kvasis pukotine,da u jednu casu stavis malu kasicicu sole,jer oni nece ni na so,a lepak nanesi i popuni pukotone.Samo pazi uvek kada ce se promeniti vreme,kada je lepo,a oce kisa oni ce izaci na nekom drugom mestu.Ako mozes danadjes odakle izlaze,sipaj sirceta u neku cinijicu i oko te rupe namazi sirce.Tako par puta i oni se vise nece pojavljivati na tom mestu.Ne bi bilo lose da nabavis plasticni spric i poprskas sirce u dubinu rupe i toce ih sigurno spreciti da tu vise ne izlaze.

😂

Ja sam kao dijete na ferijama kad sam bila na brdovitom balkanu dobila kesu bombona na poklon

Selo ....Puna kuća djece i nas dvoje gastarbajter Kinder
Neću ja da podijeliti bombone na nas 8 i sakrijem ispod jastuka
Sutra dan kad sam ustala vrišti plačem ono cijela kolonija mrava valjda ist poda drvene daske ispod zemlja do ispod jastuka oni crveni mali mravici

Od tada sve smo odmah dijeliti i spucali
Hahha,bas su te kontra obradovali.Bas me zanima jel ih dijabetes spucao :hahaha:
Mozes,ako imas obican providni silikon postaviti u dubinu pukoteine,jer mravi ne vole sirce.Znaci treba da mirise sto jace na sirfce,ili posto treba vec da kvasis pukotine,da u jednu casu stavis malu kasicicu sole,jer oni nece ni na so,a lepak nanesi i popuni pukotone.Samo pazi uvek kada ce se promeniti vreme,kada je lepo,a oce kisa oni ce izaci na nekom drugom mestu.Ako mozes danadjes odakle izlaze,sipaj sirceta u neku cinijicu i oko te rupe namazi sirce.Tako par puta i oni se vise nece pojavljivati na tom mestu.Ne bi bilo lose da nabavis plasticni spric i poprskas sirce u dubinu rupe i toce ih sigurno spreciti da tu vise ne izlaze.
Ma da najbolje silikon i ja razmisljam,onako neko ljepilo ne bi estetski izgledalo...
Vidis to za spric je dobra ideja nisam ni razmisljao o tome,hvala.
Mah..ako se probiju na drugo mjesto nece im dugo prolaz ostati otvoren :D
Ali pre krpanja cu morati prvo eksperimentisati sa ovim stvarima sto su ostali clanovi naveli,da vidim sta ih najvise tjera i smeta,i za kraj nanijeti u rupe i zakrpati ih silikonom.
Mozda staviti kredu?
Morat cu pokusati sa njom,bas da vidim.

Back