Kriza u Srbiji? Kakva kriza?

Guzijan

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
208
Muzika, pivo i pozitivna energija
AUTOR: B. KAROVIĆ
Sve je spremno za početak jubilarnog, desetog po redu, Bir festa, koji se na Ušću održava od 14. do 19. avgusta. Ulaz je, kao i prethodnih godina, besplatan. Kako je naglašeno na jučerašnjoj konferenciji, zbog prošlogodišnjeg incidenta, kada je nekoliko osoba povređeno, gradonačelnik Dragan Đilas i Skupština grada insistirali su na povećanju mera obezbeđenja. Član Gradskog veća Željko Ožegović naveo da je jedna od mera neznatno skraćenje vremena trajanja festivala i uvođenje dodatnih kanala za ulaz i pretres posetilaca.

- Ova manifestacija doprinosi promociji Beograda, obogaćuje turističku ponudu i donosi novčani prihod. Najbolju ocenu festivala dalo je onih 4.5 miliona ljudi, koliko ga je do sada posetilo. Pozivam sve Beograđane da dođu na Ušće, da uživaju tokom šest festivalskih dana i da se dobro zabave. Posebno apelujem na građane da jedino čime treba da se naoružaju jeste pozitivno raspoloženje i pozitivna energija - rekao je Ožegović i dodao da je ova manifestacija postala poznata i u svetu, što potvrđuje i pisanje Dejli telegrafa, koji je pozvao svoje čitaoce da posete beogradski festival piva.

Prema rečima Darka Glavaša iz odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište“, gradske službe aktivno rade na pripremi za predstojeću manifestaciju.

- Direkcija za puteve već je izvela sanaciju saobraćajnica i pristupnih stajališta kod Ušća. Sekretarijat za saobraćaj je izdao potrebne dozvole i saglasnosti, a MUP rešenje za zatvaranje saobraćaja. Ekipe Beograd puta će postaviti potrebnu signalizaciju. Za higijenu su zadužene ekipe „Čistoće“ i „Zelenila“, koje će u ranim jutarnjim časovima spremati prostor za naredne aktivnosti. Takođe, u saradnji sa Sekretarijatom za inspekcijske poslove biće preduzete mere kako bi se ograničila divlja prodaja, a sa Parking servisom mere u vezi sa nepravilno parkiranim vozilima - naveo je Glavaš. On je zamolio građane za strpljenje, jer će jedan deo linija gradskog prevoza biti preusmeren na druge trase, posebno one koje saobraćaju Bulevarom Nikole Tesle.

Broj incidenata na Bir festu u prethodnih devet godina je, u poređenju sa brojem posetilaca, minoran, ali je svima ostao u pamćenju prošlogodišnji incident, pa je zato ove godine posebna pažnja posvećena bezbednosti.

- Ovo je manifestacija povišenog rizika, organizatori su prijavili da će na skupu biti od 70.000 do 130.000 posetilaca, pa s tim u vezi je Policijska uprava grada Beograda preduzela sve mere kako se ne bi dogodili incidenti. Angažovali smo dovoljno policijskih službenika, za fizičko i operativno obezbeđenje, a biće angažovana i konjica i vodiči sa službenim psima - kazao je Nikola Laketić, zamenik načelnika Policijske uprave, i zamolio građane da na Bir fest ne nose predmete koji su pogodni za napad i nanošenje povreda.

Takođe, za bezbednost na festivali biće zadužena i firma Sektra konsalting.

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/beograd/muzika_pivo_i_pozitivna_energija.39.html?news_id=245495
_______

Kakva kriza u Srbiji? Stalno se odrzavaju manifestacije, sirotinja raja stalno kuka, a para svi svi svi imaju odnekle, hepeninzi na sve strane... Da li je ta famozna kriza samo floskula, ili orkestar svita dok Titonik tone?
 

Back
Top