Kriza u Nemačkoj - masovno bankrotiraju kompanije koje su preživele i svetske ratove

Ćemo da vidimo, nemam ništa protiv, da i Kinezi nešto doprinesu razvoju čovečanstva.
BTW usporedba sa smartfonima ti je glupa. Ja imam inaće Samsung, ali sam kupio jedan Xiaomi na nagovor trgovca (uvek su mi potrebna 2 telefona i 4 SIM). Telefon je sklopljen iz identičnih komponenti, kao i Samsung kojeg sam želio kupiti (Taiwanskih, Japanskih, Koreanskih i Američkih), samo je mjesto sklapanja drugdje, Xiaomi sa e sklapa u Kini, a Samsung u Vietnamu. Razlika u ceni je bila 200 EUR.
Inaće na mojo proizvodnoj liniji i na mašinama ni jedan kompjuter niti touchscreen monitor nije proizveden u Kini, niti bilo što od elektronike, sve Made in EU, a to su kamokuda skuplje stvari od smartfonova ili PC.
Zasto je glupa usporedba?

Inace to gde je nesto sklopljeno na tvojoj proizvodnoj liniji je argument tezine prdeza.

Ja ti iznosim fakte, s druge strane.

Zasto je glupa usporedba?

Inace to gde je nesto sklopljeno na tvojoj proizvodnoj liniji je argument tezine prdeza.

Ja ti iznosim fakte, s druge strane.
Glupa ti je usporedba, jer kineski kompjuteri i smartfonovi uopće nisu sklopljeni iz kineskih komponenti, nego iz tajvanskih, koreanskih, japanskih i američkih.
To gde je što proizvedeno i sklopljeno (sve EU) na mojim mašinama ima veliku težinu, jer to nisu komponente od par sto eura nego pričamo o stotinama hiljada eura.
Inaće, daću ti još jednu usporedbu. Na svetu se godišnje proizvede 2 milijona traktora, od toga pola u Indiji a 500000 otpada na proizvođaća Mahindra. Tehnički, po broju proizvedenih traktora je Mahindra najveći proizvođać traktora na svetu, a realno to nije tako, jer John Deere, koji je zaista najveći proizvođać traktora po prihodima, proizvede puno manji broj traktora, ali su to traktori koji su na vrhunskom tehnološkom nivou i velikih moći i kapaciteta, dok mahindra proizvodi traktore na tehnološkom nivou, na kojem je JD bio pre 100 godina, malih kapaciteta i moći.
U glavnom, ako se baviš proizvodnjom nećeš da nabavljaš Made in PRC alate i mašine, nego Made in EU, USA, Japan.

Postavlja se infrastruktura za prelazak na vodonik kao energent za pogon teške industrije i transporta.
Postavlja se...
Samo što je za to potrebna energija.
U Nemačkoj se 1/3 vodonika proizvodi uz pomoć gasa i ostalih fosilnih goriva i to se zove "sivi vodonik", zbog
ogromne emisije štetnih gasova i ugljendioksida.
"Zeleni vodonik" se dobija elektrolizom, a to je jednostavno preskup proces, praktično neisplativ, bar danas.
Ne bi škodilo da se prvo obavestite pre nego što počnete da lupetate.

75 posto svega, što su Sovjeti trošili na rat je došlo od Amerikanaca i Engleza, to su njihovi zvanični podaci.
Opet lupetamo?
Ne škodi ako povremeno pročitaš ono što pišu pametniji od tebe:
Dobijali su Rusi pomoć, naravno, ali ne smeš da veruješ baš sve što stoji u ameriičkim čitankama iz istorije.
Većina ruskih fabrika naoružanja je preseljena na vreme iza Urala.
A ono što nije preseljeno, nikad nije ni osvojeno.
Ruska artiljerija, kaćuše i T-34 su pobedili švabe, ameri su pomagali sa kamionima, koji jesu bili bitni za logistiku,
ali sigurno nisu bili presudni za ishod rata. Plus džipovi, isto tako u suštini nebitni.

Glupa ti je usporedba, jer kineski kompjuteri i smartfonovi uopće nisu sklopljeni iz kineskih komponenti, nego iz tajvanskih, koreanskih, japanskih i američkih.
To gde je što proizvedeno i sklopljeno (sve EU) na mojim mašinama ima veliku težinu, jer to nisu komponente od par sto eura nego pričamo o stotinama hiljada eura.
Inaće, daću ti još jednu usporedbu. Na svetu se godišnje proizvede 2 milijona traktora, od toga pola u Indiji a 500000 otpada na proizvođaća Mahindra. Tehnički, po broju proizvedenih traktora je Mahindra najveći proizvođać traktora na svetu, a realno to nije tako, jer John Deere, koji je zaista najveći proizvođać traktora po prihodima, proizvede puno manji broj traktora, ali su to traktori koji su na vrhunskom tehnološkom nivou i velikih moći i kapaciteta, dok mahindra proizvodi traktore na tehnološkom nivou, na kojem je JD bio pre 100 godina, malih kapaciteta i moći.
U glavnom, ako se baviš proizvodnjom nećeš da nabavljaš Made in PRC alate i mašine, nego Made in EU, USA, Japan.
Tesi se.

Sad si presao na alate kad si video da telefone ne umeju da prave u EU.

Ne znam, meni je u interesu da EU bude u dobrom stanju jer planiram tu da zivim i generalno volim EU. Samo brojevi ne idu u prilog Evropi i vise nije centar sveta.

Istocna Azija je sustinski kao povratak u buducnost kad vidis na sta lice kad se uporede.
Evropa je vise kao neki stari muzej. Sve manje sposoban nesto inovativno da napravi. Sve manje bezbedna. Tuzno.
Mislim, Srbija je 10x gora svakako.

Tesi se.

Sad si presao na alate kad si video da telefone ne umeju da prave u EU.

Ne znam, meni je u interesu da EU bude u dobrom stanju jer planiram tu da zivim i generalno volim EU. Samo brojevi ne idu u prilog Evropi i vise nije centar sveta.

Istocna Azija je sustinski kao povratak u buducnost kad vidis na sta lice kad se uporede.
Evropa je vise kao neki stari muzej. Sve manje sposoban nesto inovativno da napravi. Sve manje bezbedna. Tuzno.
Mislim, Srbija je 10x gora svakako.
1677341448380.jpeg

:lol:

Dogodine se EU raspada​

Цена послушности: Европа ће убудуће добити гас само ако плати скупље него Кина

На питање може ли Европа и како да дође до ЛНГ, наша саговорница нема дилему:

„Па једино да плате више од Кине и осталих купаца. Морају се такмичити. Оно што буде утечњеног гаса у танкерима може ће стићи до Европе ако она понуди већу цену. Подсетила бих да се тек јесенас открило да гас купљен негде у иностранству Кина препродаје европским купцима. Када се приближавала зима Пекинг је донео одлуку да се престаје са тим реекспортом утечњеног гаса. Значи, Европа има могућност да понуди више новца, па да привуче продавце.“

„Скуп гас је већ довео мале европске фирме до великих проблема. Исељавају се читаве производње. Америка зове европске компаније да отворе погоне у САД и нуде им јефтине енергенте

come to daddy, fck eu!

Nemačka i zvanično u recesiji
Nemačka ekonomija smanjila se za 0,3 odsto u prvom tromesečju ove godine, nakon što je Federalna agencija za statistiku revidirala svoju prvobitnu ocenu po kojoj je imala nulti rast.
Potrošnja domaćinstava je pala za 1,2 odsto pošto su potrošači smanjili kupovine hrane i pića, obuće i odeće i nameštaja.
Uz to, pala je i prodaja novih automobila, na šta je verovatno uticao i prestanak subvencija za kupovinu plag-in hibridnih vozila kao i smanjene subvencije za kupovinu električnih automobila od početka godine.
Državna potrošnja pala je 4,9 odsto, mada su fiksne investicije zabeležile snažan rast od tri odsto, pre svega vođen građevinom i mašinama i opremom.

Nemci večiti luzeri. Uvek na kraju najehbu.
И неко са њима у пакету; неће то брзо- имају они доста резерви, деценијама су привилеговани...
Али ће бити сведени на меру, која их спада.

Поскупљење енергената и прекиди традиоционалних путева снабдевања су само убрзали Немачку структуралну кризу која је почела пре овог рата. Први пут у последњих ко зна колико деценија нема немчких корпорација у првих сто у свету. Једино је САП још негде у близини, али ни њему не цветају руже. На своју срамоту, веома дуго, мада на тржишту има и своје сличне производе, Мајкрософт је интерно користио САП за своје унутрашње пословање. Али и то се мења. Недавно сам сазнао да се убрзано и успешно ради на замени САП производа другим ЕРП (Enterprise Resource Planning) решењима вероватно због превисоких цена софтверских решења из њихове понуде и још скупљим трошковима одржавања.
То је раније било незамисливо - сви су прелазили на САП, као убедљиво најефикаснији за велике корпорације,али досада скоро нико са САП-а. То се сада убрзано мења.

Poslednja izmena:

Back