Kriza u Nemačkoj - masovno bankrotiraju kompanije koje su preživele i svetske ratove

Što tebi nije jasno? Bilo koji pad "švabije" kompenzira rast Polske, Češke, Slovačke.....a i "švabija" će da se snađe, za razliku od Srbije i Rusije...
Meni je jasno, al tebi izgleda još nije.
Presekle ti otoič NATO foke obe glavne arterije.
To što se još mrdaš, zove se koprcanje.

Meni je jasno, al tebi izgleda još nije.
Presekle ti otoič NATO foke obe glavne arterije.
To što se još mrdaš, zove se koprcanje.
Kriza sa dobavom gasa je već prevaziđena i kompenzirana, isto kao sa dobavom ruskog đubriva, ruskog diesela, ruske struje....Bilo i prošlo.
Imali smo i puno puno ozbilnije probleme nekad, kad je bila naftna kriza pre skoro 50 godina, pa nismo propali, a ne sada zbog ovoga. Ovo sada dođe kao prehlada u usporedbi sa upalom pluča.

Kriza sa dobavom gasa je već prevaziđena i kompenzirana, isto kao sa dobavom ruskog đubriva, ruskog diesela, ruske struje....Bilo i prošlo.
Imali smo i puno puno ozbilnije probleme nekad, kad je bila naftna kriza pre skoro 50 godina, pa nismo propali, a ne sada zbog ovoga. Ovo sada dođe kao prehlada u usporedbi sa upalom pluča.
Pa to je ondak sjajno.
Nemate razloga za zabrinutost.
Jedino cirkona da se pazite.

Mi, "zlatna milijarda" bićemo još razvijeniji i bogatiji, jer ćemo da pronađemo rešenje za naše probleme, kao uvek do sada, ali vi, koji imate samo resurse i jeftinu radnu snagu, a osim toga nemate ništa da ponudite, bićete još siromašniji i nerazvijeniji. Osim, ako budete sarađivali i dalje sa nama u globalnom svetu.
Tvoja racunica je smesna.Uzmimo za primer tebi omrazenu drzavu.Ima neistrazene rezerve svih energenata potrebnih kako njihovim industrijama,tako i vasim,ima teritoriju,ogromnu teritoriju,zalihe pitke vode,zdrave hrane,ogromna poljoprivredna obradiva prostranstva,rude koje su potrebne preradjivackoj industriji svih profila.Imaju i stanovnistvo koje je kako ti kazes jeftina radna snaga,radice u njihovim fabrikama i izvozice vecinu proizvedenog.
Uzmimo sad za primer industrijski najrazvijeniju drzavu u EU-Nemacku: Posle godinu ili manje od kako ne dobija jeftine energente iz tebi omrazene drzave, ona pocinje da pada.Zasto?Upregnite tu svoju pamet pa izmislite energent za vase fabrike kad ste toliko razvijeni.Pronadjite resenje za nedostatak jeftinih energenata koji su vam pokretali industriju u proteklim decenijama.

Tvoja racunica je smesna.Uzmimo za primer tebi omrazenu drzavu.Ima neistrazene rezerve svih energenata potrebnih kako njihovim industrijama,tako i vasim,ima teritoriju,ogromnu teritoriju,zalihe pitke vode,zdrave hrane,ogromna poljoprivredna obradiva prostranstva,rude koje su potrebne preradjivackoj industriji svih profila.Imaju i stanovnistvo koje je kako ti kazes jeftina radna snaga,radice u njihovim fabrikama i izvozice vecinu proizvedenog.
Uzmimo sad za primer industrijski najrazvijeniju drzavu u EU-Nemacku: Posle godinu ili manje od kako ne dobija jeftine energente iz tebi omrazene drzave, ona pocinje da pada.Zasto?Upregnite tu svoju pamet pa izmislite energent za vase fabrike kad ste toliko razvijeni.Pronadjite resenje za nedostatak jeftinih energenata koji su vam pokretali industriju u proteklim decenijama.
SFREU ma preskupu radnu snagu.
Za početak to će morati da prevaziđe.
Energiju i sirovine kupovaće dok bude prodavaca koji budu hteli da daju robu za papiriće.
Posle će morati kao njihovi nekad, preko bare.

Pa već je pronađeno, samo vi ne želite da vidite. U toku je prelazak sa konvencionalnih energenata na energente iz obnovljivih izvora. Baš ovih dana Njemačka proizvodi preko 60 posto struje iz OVE. Postavlja se infrastruktura za prelazak na vodonik kao energent za pogon teške industrije i transporta.

I da, Njemačka nije najrazvijena država u Evropi, niti u EU.

Pa već je pronađeno, samo vi ne želite da vidite. U toku je prelazak sa konvencionalnih energenata na energente iz obnovljivih izvora. Baš ovih dana Njemačka proizvodi preko 60 posto struje iz OVE. Postavlja se infrastruktura za prelazak na vodonik kao energent za pogon teške industrije i transporta.

Nemačka je okupirana zemlja kojoj su okupatori presekli arterije.
Sad se koprcanje nastavlja dok još ima krvi u žilama.

Pa sto onda BASF OTPUSTA 2600 radnika?Nacekacete se dok to ne zazivi,za proizvodnju vodonika treba mnogo energije.Rekose da je industrijski najrazvijenija drzava EU.

Svejedno se Švabov vozi u Bencu a Rus u Moskviču.
Osjeti razliku®
Ниси ти видео ни Немачку ни Русију, исти си као и пећинари овде у Србији, који мрзе пола света.
Нити Швабе возе мерцедес, нити у Русији постоје москвичи. Чак шта више ти си и преценио Русе, да они имају своја возила, али у стварности они возе искључиво страна возила.

Ne mogu da razvale EU, jer nemaju ekvivalentni proizvod ni na jednom području.
Kad smo već kod automobila, dok prilagode automobil na EU standarde, postaje jednako skup kao i Made in EU avtomobil, imali su nekoliko pokušaja proboja na EU tržište, svaki put neuspješno, jednostavno su preskupi. Možeš i analizirati kinesko tržište i vidjeti, da glavnu igru tamo vode nekineski brendovi, nego EU i USA brendovi, a kineski izvoz je baš to, neki od modela za EU i US tžište EU i US proizvođaći prave u Kini.

Mislim da ne znas sta govoris.
USA i EU brendovi vise ne dominiraju ni u USA i EU.

Evo pogledaj smartphone market share u Evropi.
Nema nijedan brend iz Evrope:hahaha:

Screenshot 2023-02-25 052042.png

Sto se tice automobila vise od 50% svih el. vozila na svetu se pravi u Kini, fakticki imaju neku vrstu monopola.

Bukvalno EU moze da se osloni samo na staru slavu i prestiz.
I da se zahvale bogu sto je vecina drzava EU neinteresantna Kinezima za izvoz jer su premale.

A u godinama koje dolaze mislim da ce tek biti tesko Evropi jer gubi trku.

Vidi u ovom svetu i vremenu ti često govore samo one informacije koje su u interesu da ti, ja bilo ko od nas stvorimo određene predstave

E tako i glede te nemačke tehnologije

Oni od puške koja ima automatsko punjenje nisu ništa smislili

Taj mit o nemačkim naučnicima obavezno je povezan sa saradnjom sa ruskim naučnicima i kada se Rusi povuku kao pre par godina (Rusija povukla sve svoje naučnike iz Nemačke) ili pred WWII Švabo ti ostane na ledini

A vidiš kako se to zaključi ... uzmi čuvene V (fau)1 ili V(fau)2 rakete

Dočepali su se ruskih istraživanja i opet ništa nisu napredovali i za 5 godina rata nisu mogli da ih usavrše, za to vreme Rus napravio Kaćušu i T34 i dobio rat .. što se tiče atomske bombe i to je veliki mit o učešću nemačkih naučnika

Jedino gde im svaka čast to je propagnada .. nema boljih od njih

Pa sto onda BASF OTPUSTA 2600 radnika?Nacekacete se dok to ne zazivi,za proizvodnju vodonika treba mnogo energije.Rekose da je industrijski najrazvijenija drzava EU.
BASF je velika korporacija sa 78,6 milijardi EUR prihoda (2021) i preko 111000 zaposlenih, tako da otpuštanje u tako velikim kompanijama nije nešto vanredno, dešava se u glavnom kod prestruktuiranja poslovnog modela.
Biće to mnogo brže nego si uopšte možeš zamisliti. Proizvođaći motora u glavnom ne razvijaju i unapređuju više konvencionalne motore, nego motore na vodonik metan i razno razne elektrificirane i hibridne verzije. Tako da, razvoj diesel i benzin motora je u glavnom završen.
Nemačka je najveća industrija Evrope, ali ne i najrazvijenija.

Mislim da ne znas sta govoris.
USA i EU brendovi vise ne dominiraju ni u USA i EU.

Evo pogledaj smartphone market share u Evropi.
Nema nijedan brend iz Evrope:hahaha:

Pogledajte prilog 1301746

Sto se tice automobila vise od 50% svih el. vozila na svetu se pravi u Kini, fakticki imaju neku vrstu monopola.

Bukvalno EU moze da se osloni samo na staru slavu i prestiz.
I da se zahvale bogu sto je vecina drzava EU neinteresantna Kinezima za izvoz jer su premale.

A u godinama koje dolaze mislim da ce tek biti tesko Evropi jer gubi trku.
Ćemo da vidimo, nemam ništa protiv, da i Kinezi nešto doprinesu razvoju čovečanstva.
BTW usporedba sa smartfonima ti je glupa. Ja imam inaće Samsung, ali sam kupio jedan Xiaomi na nagovor trgovca (uvek su mi potrebna 2 telefona i 4 SIM). Telefon je sklopljen iz identičnih komponenti, kao i Samsung kojeg sam želio kupiti (Taiwanskih, Japanskih, Koreanskih i Američkih), samo je mjesto sklapanja drugdje, Xiaomi sa e sklapa u Kini, a Samsung u Vietnamu. Razlika u ceni je bila 200 EUR.
Inaće na mojo proizvodnoj liniji i na mašinama ni jedan kompjuter niti touchscreen monitor nije proizveden u Kini, niti bilo što od elektronike, sve Made in EU, a to su kamokuda skuplje stvari od smartfonova ili PC.

Vidi u ovom svetu i vremenu ti često govore samo one informacije koje su u interesu da ti, ja bilo ko od nas stvorimo određene predstave

E tako i glede te nemačke tehnologije

Oni od puške koja ima automatsko punjenje nisu ništa smislili

Taj mit o nemačkim naučnicima obavezno je povezan sa saradnjom sa ruskim naučnicima i kada se Rusi povuku kao pre par godina (Rusija povukla sve svoje naučnike iz Nemačke) ili pred WWII Švabo ti ostane na ledini

A vidiš kako se to zaključi ... uzmi čuvene V (fau)1 ili V(fau)2 rakete

Dočepali su se ruskih istraživanja i opet ništa nisu napredovali i za 5 godina rata nisu mogli da ih usavrše, za to vreme Rus napravio Kaćušu i T34 i dobio rat .. što se tiče atomske bombe i to je veliki mit o učešću nemačkih naučnika

Jedino gde im svaka čast to je propagnada .. nema boljih od njih
Nemoj se više smješit. Da Sovjetima Amerikanci i Englezi nisu dali kamione i vozove, nebi imali čime da prevezu te katjuše i tenkove na linije fronta.

Back