- Poruka
- 85.657
Kristofer Hil u poslednjem danu 2024: Srbija ide u pravom smeru. Siguran sam da ću dobiti poruke mržnje

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio je za novogodišnje izdanje Blica da se oseća ohrabreno i misli da Srbija ide u pravom smeru, a siguran je da će zbog tih reči dobiti poruke mržnje.
Hil je rekao da Srbija ima ambiciju, ima ljude koji su ambiciozni i mora se uporediti sa drugim državama da bi se razumeo njegov stav zašto smatra da zemlja ide u pravom smeru.
Ljudi treba da shvate da ja ne radim za Srbiju, već radim sa Srbijom i za interese vlade Sjedinjenih Američkih Država. Naši interesi se preklapaju sa Srbijom, mislim da su na neki način slični, rekao je Hil, koji dodaje da se u diplomatiji i životu ne mogu svi usrećiti.
Kristofer Hil kao i prošle godine poziva na smirivanje tenzija: Ljudi u politici u Srbiji trebalo bi malo da se smire
Ambasador Kristofer Hil kaže da na protestima protiv iskopavanja litijuma vidi borbu protiv Srbije na Zapadu
Hil je dodao da je Srbija dugo vremena održavala nezavisnu, a neki bi rekli neujednačenu spoljnu politiku.
Mislim da je Srbija veoma važan deo u pomaganju Ukrajini. Veoma sam zadovoljan što je Srbija poslala ambasadora i otvorila ambasadu u Ukrajini. Svaki dan Rusija napada civilnu infrastrukturu sa ciljem da suštinski zagorča život civilnom stanovništvu u Ukrajini. Mislim da je Srbija mnogo uradila da pomogne i veoma sam zadovoljan tim pravcem, rekao je Hil.
https://nova.rs/vesti/politika/kris...smeru-siguran-sam-da-cu-dobiti-poruke-mrznje/
To on samo tako reda radi kaže. CIA i sve službe zapravo hoće promenu vlasti. Samo Mara Zaharova šta priča to i misli.