Кристофер Хил: Питање албанске мањине у Србији искључиво питање државе Србије

Poruka
7.789
jeli ova izjava Kristofera Hila, zapravo NAJAVA ODPRIZNAVANJA KOSOVA* USKORO OD STRANE SAD?!

https://www.politika.rs/sr/clanak/544948/bujanovac-ambasador-hil#

Кристофер Хил:

Питање албанске мањине у Србији

искључиво питање државе Србије


677z381_Bujanovac-1.jpg

(Фото: Д.Јевремовић)
Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил изјавио је данас у Бујановцу да се Бриселски споразум тиче Косова, а не питања мањина у Србији.
„Морам да будем веома јасан када кажем да се дијалог у Бриселу тиче решавања проблема између Приштине и Београда. Сврха дијалога није да решава било каква друга питања, питања мањина овде или у другим деловима земље”, рекао је Хил, пренео је портал Бујановачке.
Амбасадор је нагласио да је питање албанске мањине у Србији искључиво питање државе Србије и поновио да „то с бриселским дијалогом нема никакве везе”. По његовим речима, званична политика САД је да подржава Бриселски дијалог и постигнути споразум, „чији је значајан део успостављење Заједнице српских општина”.
„Споразум, који је постигнут, ни на који начин нема интенцију да прелази границе”, нагласио је амбасадор.
На питање новинара о писму америчких конгресмена који су после сусрета с албанским политичарима из Бујановца и Прешева од државног секретара САД Ентонија Блинкена затражили формирање и заједнице албанских општина, амбасадор је рекао да поштује то што кажу конгресмени, али да таква заједница није део Бриселског споразума, преноси Бета.
 
Tramp je hteo onu čuvenu razmenu, Srbiji sever Kosova a Šiptarima Preševska dolina sa Vučićem i Tačijem. Američke demokrate i Brisel su to minirali, strpali Tačija u zatvor, doveli Kurtija. Sad se sve vrti oko Briselskih sporazuma i ZSO, što je maksimum izgleda. Tako da Albanci van Kosova neće dobiti mnogo.
 

Back
Top