Kristijanu Šmitu biće zabranjen ulazak u Republiku Srpsku

ne znam dal je menjao nekoliko vozila, bicikala a mozda i deo presao nogama uglavnom se nacrtao posred banjaluke i na taj nacin dodika medjeda pljunuo pravo medju rogove
Па сад баш посред БањаЛуке и није био.Знаш ли ти уопште гдје био Шмит? :lol: Како вам мало за срећу треба.
Оваквим потезима Шмит сам себи скаче у трбух.Нема апсолутно никакву прођу у РС а то је ваљда циљ или није?
F6PV4rEWEAIe-rn

https://www.google.com/maps/place/Самостан+"Марија+Звијезда"/@44.8066857,17.2252591,15z/data=!4m15!1m8!3m7!1s0x475e03c30c719283:0xfa73ce93d4dd4f91!2z0KHQsNC80L7RgdGC0LDQvSAi0JzQsNGA0LjRmNCwINCX0LLQuNGY0LXQt9C00LAi!8m2!3d44.8066857!4d17.2255595!10e5!16s/m/0rpgy_m!3m5!1s0x475e03c30c719283:0xfa73ce93d4dd4f91!8m2!3d44.8066857!4d17.2255595!16s/m/0rpgy_m?entry=ttu

Poslednja izmena:
Није ти баш поређење али добро.Американци држе Додика дуго под санкцијама.
Само што су разлози мало нелогични, у суштини политички.Ја бих схватио да је пресуђени злочинац или криминалац.
Овако је само политички противник и американци му дају на значају, имао је више користи од тога на изборима ако ћеш право.
https://sanctionssearch.ofac.treas.gov/
Poredjenje je apsolutno 1:1.
Ovde, na temi, seiri se kako Šmit neće moći da pređe entitetsku granicu, jer će ga neko uhapsiti, linčovati i sl.
Po istom osnovu, kako će Dodik kročiti na tle SAD? Neće ga tamo neko vijati motkom, ali od aerodroma (i to evropskog, odakle avion poleće) dalje videti neće.
Još ako mu i EU uvede sankcije, može doći samo u Srbiju.

Да би био достојан посла који ради морао би ово исто урадити у Федерацији међутим нема ни један састанак са званичним представницима православног свештенства углавном одржава контакте са подобним.Муслимани га по потреби воле или не воле зависно да ли им одговора, Срби га не признају, Хрвати га воле само зато што је из екс сфере окупаторких држава када су били мош мислити НДХ, то је онај фамозни руски малигни утицај о коме причају исти. :mrgreen: Оваквим потезима само прави још већи јаз.Али изгледа да му је то и циљ...као што је и онај глупан Инцко није радио ништа и онда задњи дан мандата направио хаос.

Да би био достојан посла који ради морао би ово исто урадити у Федерацији међутим нема ни један састанак са званичним представницима православног свештенства углавном одржава контакте са подобним.Муслимани га по потреби воле или не воле зависно да ли им одговора, Срби га не признају, Хрвати га воле само зато што је из екс сфере окупаторких држава када су били мош мислити НДХ, то је онај фамозни руски малигни утицај о коме причају исти. :mrgreen: Оваквим потезима само прави још већи јаз.Али изгледа да му је то и циљ...као што је и онај глупан Инцко није радио ништа и онда задњи дан мандата направио хаос.
Nema razloga da Banjaluka ne prizna Šmita kao suverena Federacije Bosne i Hercegovine.

Vidi, ako mu iz Srpske non stop stiže polivanje fecesom, ne znam zašto se očekuje da uzvrati smiljem i bosiljem?

Poredjenje je apsolutno 1:1.
Ovde, na temi, seiri se kako Šmit neće moći da pređe entitetsku granicu, jer će ga neko uhapsiti, linčovati i sl.
Po istom osnovu, kako će Dodik kročiti na tle SAD? Neće ga tamo neko vijati motkom, ali od aerodroma (i to evropskog, odakle avion poleće) dalje videti neće.
Još ako mu i EU uvede sankcije, može doći samo u Srbiju.
Како исто ентитет није држава, барем не још, у пола државе има комоцију у другој половини као срна се креће.
Није ни он баш луд да се размаше Бања Луком или не дај Боже Источно Сарајево гдје би нека будала пуцала у њега, свјестан је свега. :mrgreen:

Додик може увести забрану примања у јавне институције што је и урадио.Опозиција у почетку стидљиво али сада и она игнорише Шмита, мислим да је дефинитивно Шмит завршио са РС.Упали су тешку свађу јер је Шмит јавно избацио податак како су тражили да Додика склони.То код бирача изазива језу јер смо ми прошли тај процес-више пута.Па није упалило.Тај исти СДС је прошао тешку причу, комплет елита руководство странке је нестало збох одлука ВП.Знају да је то крај политичке каријере ако се удруже са Шмитом..Да ли су или нису није више ни битно јер је Додик добио шта је наумио а то је наклоност бирача.

Следећи локални избори крај следеће године.Ако опстане финансијски а сви параметри кажу да хоће јер је фамозне њемачке инвестиције у року од пар мјесеци замијенио мађарским и кинеским, не видим простора да се ту може нешто превише Додик угрозити, дакле остаје интервенција на силу.А то данас да прође хм, не знам.Да су могли одавно би то урадили ако мене питаш.

Poslednja izmena:
Vidi, ako mu iz Srpske non stop stiže polivanje fecesom, ne znam zašto se očekuje da uzvrati smiljem i bosiljem?
Проблем је што је Додик апсолутно у праву.И сви то знају.Шмит није легално дошао у БИХ као остали претходници и то нису само Додикове фантазије, знам сви да је то јавно изговорио чак и хрватски предсједник, често и муслимани када им не одговора нека његова одлука, да смије и Вучић би.Хрватска и Србија су гарант Дејтонског споразума.Чак и када би се упустио у авантуру бонских овлашћења остаје и даје чињеница да нема мандат Савета безбедности УН.Врло незгодна ситуација.
Да би добио било какву интервенцију од стране УН или НАТО морали би се озбиљно поиграти са његовим мандатом а мање више знамо како би то прошло.Врло незгодна пат позиција коју Додик наравно користи.

Па сад баш посред БањаЛуке и није био.Знаш ли ти уопште гдје био Шмит? :lol: Како вам мало за срећу треба.
Оваквим потезима Шмит сам себи скаче у трбух.Нема апсолутно никакву прођу у РС а то је ваљда циљ или није?
F6PV4rEWEAIe-rn

https://www.google.com/maps/place/Самостан+"Марија+Звијезда"/@44.8066857,17.2252591,15z/data=!4m15!1m8!3m7!1s0x475e03c30c719283:0xfa73ce93d4dd4f91!2z0KHQsNC80L7RgdGC0LDQvSAi0JzQsNGA0LjRmNCwINCX0LLQuNGY0LXQt9C00LAi!8m2!3d44.8066857!4d17.2255595!10e5!16s/m/0rpgy_m!3m5!1s0x475e03c30c719283:0xfa73ce93d4dd4f91!8m2!3d44.8066857!4d17.2255595!16s/m/0rpgy_m?entry=ttu
Na kraju krajeva Srpska je viševerska zemlja gde i pripadnici manjinskih verskih zajednica uživaju sva prava po najvišim svetskim standardima.Međutim manjinska prava mnoge zemlje vezuju i za obavezu lojalnosti.U ovom slučaju nejasno je u kojem svojstvu je zvaničnik Federacije BiH Šmit primljen od strane institucije Rimokatoličke crkve u Srpskoj ?

Како исто ентитет није држава, барем не још, у пола државе има комоцију у другој половини као срна се креће.
Utoliko gore to argument zabrane, a ne bolje
Није ни он баш луд да се размаше Бања Луком или не дај Боже Источно Сарајево гдје би нека будала пуцала у њега, свјестан је свега. :mrgreen:
Ni to nije argument za njegovo, već za ludilo onih koji kreiraju ovo incidentno stanje.
Danas vam neće doći Šmit, sutra vam neće doći ekipa koja finansira novi put Foča - Tjentište.
Onda će ti ostati samo taj green smajli dok se vereš preko onog privremeno-trajnog vojnog puta.
Ili da dogovaraš da vam mi odavde finansiramo vaše puteve
Додик може увести забрану примања у јавне институције што је и урадио.Опозиција у почетку стидљиво али сада и онда игнорише Шмита, мислим да је дефинитивно Шмит завршио са РС.Упали су тешку свађу јер је Шмит јавно избацио податак како су тражили да Додика склони.То код бирача изазива језу јер смо ми прошли тај процес-више пута.Па није упалило.Тај исти СДС је прошао тешку причу, комплет елита руководство странке је нестало.Знају да је то крај политичке каријере ако се удруже са Шмитом..Да ли су или нису није више ни битно јер је Додик добио шта је наумио а то је наклоност бирача.
I ti i dalje misliš da sve ovo ide najbolje moguće?
Следећи локални избори крај следеће године.Ако опстане финансијски а сви параметри кажу да хоће јер је фамозне њемачке инвестиције у року од пар мјесеци замијенио мађарским и кинеским, не видим простора да се ту може нешто превише Додик угрозити, дакле остаје интервенција на силу.А то данас да прође хм, не знам.Да су могли одавно би то урадили ако мене питаш.
Pokaži te podatke o investicionoj supstituciji.

Na kraju krajeva Srpska je viševerska zemlja gde i pripadnici manjinskih verskih zajednica uživaju sva prava po najvišim svetskim standardima.Međutim manjinska prava mnoge zemlje vezuju i za obavezu lojalnosti.U ovom slučaju nejasno je u kojem svojstvu je zvaničnik Federacije BiH Šmit primljen od strane institucije Rimokatoličke crkve u Srpskoj ?
Није ни мени јасно.Наводно је користио приватни превоз не дипломаткси да замаскира траг.Тотално слупан упад у РС без најаве. :lol:
Само да се као докаже да може и смири мало рају у Сарајеву.

Šta, nije ga izabrao Savet za Primenu Mira, nego je došao u svom aranžmanu?
DMS ne poznaje instituciju koja se tako zove."Poverenika medjunarodne zajednice" postavlja SB UN uz prethodnu saglasnost strana potpisnica DMS.I tako postavljen poverenik nema nikakva zakonodavna,izvršna ni sudska ovlašćenja.Jedino na šta je ovlašćen jeste da tumači DMS na deklarativan način.

F6PV4rEWEAIe-rn

upravo je to cilj. Da nema nikakvu prodju, da ga svi mrze i da na kraju svima pomalo pišne u lice. Zapad voli ta ritualna ponoženja

Utoliko gore to argument zabrane, a ne bolje

Ni to nije argument za njegovo, već za ludilo onih koji kreiraju ovo incidentno stanje.
Danas vam neće doći Šmit, sutra vam neće doći ekipa koja finansira novi put Foča - Tjentište.
Onda će ti ostati samo taj green smajli dok se vereš preko onog privremeno-trajnog vojnog puta.
Ili da dogovaraš da vam mi odavde finansiramo vaše puteve
Можда теби то тако сервирају али вјеруј инвестиције Србије нису превелике ни довољно велике колико бих ја лично навијао.Јер простора има, није РС баш толико економски заостала да ти се инвестиција не врати.
Да, постоје донаторска средства Владе Србије али не иду на путеве.Путеви нису социјална категорија и увјек постоји економски интерес да се гради.Или мислиш да не постоји интерес Србије да гради аутопут Београд-Сарајево тј. аутоматски бољу везу са Бијељином и на крају крајева са Бања Луком.Заобишао би се аутопут преко Хрватске, сва би путарина остајала код нас а уједно би се скратио пут, једна граница, за најмање пола сата.
Ја видим добру економску рачуницу не рачунајући привреду...
Ово је само са РС укупно са БИХ Србија има сасвим добар индекс увоза/извоза.И то тако треба да остане.
https://www.rzs.rs.ba/static/upload...godisnja_saopstenja/2023/Spoljna_2022_EUR.pdf
I ti i dalje misliš da sve ovo ide najbolje moguće?

Pokaži te podatke o investicionoj supstituciji.
Имаш 4 стопирана пројекта Њемачке, али то нису донације већ кредити KfW-a.Вјетроелектрана Хргуд, вјеруј за такве комерцијалне ствари се лако нађе кредит ако има економску оправданост, Мађари већ увелико улазе у посао соларних и вјетро електрана у Херцеговини.Немачка слијепо прати политику САД, док рецимо аустријске банке раде посао са РС без проблема у вези енергетске ефикасности.Парадокс.Имаш прочишћавање отпадних вода у Градишци, опет кредит, чини ми се да је Швајцарсак одобрила донацију, Њемачка стопирала кредит, спомиње се сада европска банка за развој да ће покривати све градове у РС у вези отпадних вода.Имаш стопирану касарну у Добоју, тј. гријање у касарни, град Добој преузима на себе кредит.И слични пројекти мање више кредити су и у питању.Кинези су покрили готово 80 посто пројеката по питању аутопутева и планираних брзих магистрала по РС.Ако неко условљава економске комерцијлане пројекте политиком не знам шта бих ти рекао.
Данас је свијет велико шарено тржиште, нису ово 90-те.Због 4 економска пројекта да играмо на Октобер фесту.

Мислим лично не правдам затезање , не правдам наратив који Додик користи са појединим странцима али ништа страшно.

Poslednja izmena:
De Sisti lupeta kao i po običaju.
Da,to je neka reprodukcija zapadnjačkog i velikobošnjačkog narativa o Dodiku kakvu vidimo na N1,Vremenu,Danasu i drugim megafonima Zapada.
Cilj te propagande je da se politika "bosanskih Srba" sa Dodikom kao njenom personifikacijom predstavi kao agresivna i politički ekstremistička što sličnije nekim poznatim diktaturama.

Можда теби то тако сервирају али вјеруј инвестиције Србије нису превелике ни довољно велике колико бих ја лично навијао.Јер простора има, није РС баш толико економски заостала да ти се инвестиција не врати.
Да, постоје донаторска средства Владе Србије али не иду на путеве.Путеви нису социјална категорија и увјек постоји економски интерес да се гради.Или мислиш да не постоји интерес Србије да гради аутопут Београд-Сарајево тј. аутоматски бољу везу са Бијељином и на крају крајева са Бања Луком.Заобишао би се аутопут преко Хрватске, сва би путарина остајала код нас а уједно би се скратио пут, једна граница, за најмање пола сата.
Ја видим добру економску рачуницу не рачунајући привреду...
Ово је само са РС укупно са БИХ Србија има сасвим добар индекс увоза/извоза.И то тако треба да остане.
https://www.rzs.rs.ba/static/upload...godisnja_saopstenja/2023/Spoljna_2022_EUR.pdf
Имаш 4 стопирана пројекта Њемачке, али то нису донације већ кредити KfW-a.Вјетроелектрана Хргуд, вјеруј за такве комерцијалне ствари се лако нађе кредит ако има економску оправданост, Мађари већ увелико улазе у посао соларних и вјетро електрана у Херцеговини.Немачка слијепо прати политику САД, док рецимо аустријске банке раде посао са РС без проблема у вези енергетске ефикасности. .Парадокс.Имаш прочишћавање отпадних вода у Градишци, опет кредит, чини ми се да је Швајцарсак одобрила донацију, Њемачка стопирала кредит, спомиње се сада европска банка за развој да ће покривати све градове у РС у вези отпадних вода.Имаш стопирану касарну у Добоју, тј. гријање у касарни, град Добој преузима на себе кредит.И слични пројекти мање више кредити су и у питању.Кинези су покрили готово 80 посто пројеката по питању аутопутева и планираних брзих магистрала по РС.Ако неко условљава економске комерцијлане пројекте политиком не знам шта бих ти рекао.
Dakle, nije poenta da skrenemo priču na trgovinske odnose, koji su, uzgred između Srbije i BiH veći nego između nekih zemalja BRICS (Rusija i Južna Afrika, recimo), nego da ti stavim do znanja da niste tako kurčevito samodovoljni koliko se zanosiš da jeste.
Jer, da jeste samodovoljni, svojim sredstvima bi gradili puteve, recimo.
To što navodiš primer Austrije i Mađarske, čisto da znaš, uvek se tako ostave pojedine zemlje koje su ispružena ruka (pogotovo Austrija). Onog trenutka kada bi istrpeli pritisak da biraju između ostavljanja vas i sopstvene štete, ne gaji iluzije šta bi izabrali.
Данас је свијет велико шарено тржиште, нису ово 90-те.Због 4 економска пројекта да играмо на Октобер фесту.
Stvarno?
Мислим лично не правдам затезање , не правдам наратив који Додик користи са појединим странцима али ништа страшно.
Dobro, videćemo.

Novosti online
05. 09. 2023. u 21:38

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik najavio je zabranu ulazska u Republiku Srpsku Nemcu Kristijanu Šmitu.​

НЕКА ПРОБА Кристијану Шмиту биће забрањен улазак у Републику Српску

Foto: Printskrin FTV

- Više neće dobijati pratnju. Ako saznamo da je ušao biće izbačen iz Republike Srpske. Od iduće sedmice on neće moći ući u Republiku Srpsku. Eto, neka proba - rekao je Dodik na FTV.
Dodaje i kako je Šmit došao da razvlasti Republiku Srpsku.

- Zato što njegovi preci 1941. to nisu mogli - izjavio je predsednik Republike Srpske.

https://www.novosti.rs/republika-sr...-smitu-bice-zabranjen-ulazak-republiku-srpsku
----------------------------------------------
Odličan potez!
Samo da nekom veteranu ne padne na pamet da ga "reši" ....
Dodice budi jednom od reci i uhapsi Smita ,nemoj svaki put biti *****

Dakle, nije poenta da skrenemo priču na trgovinske odnose, koji su, uzgred između Srbije i BiH veći nego između nekih zemalja BRICS (Rusija i Južna Afrika, recimo), nego da ti stavim do znanja da niste tako kurčevito samodovoljni koliko se zanosiš da jeste.
Jer, da jeste samodovoljni, svojim sredstvima bi gradili puteve, recimo.
To što navodiš primer Austrije i Mađarske, čisto da znaš, uvek se tako ostave pojedine zemlje koje su ispružena ruka (pogotovo Austrija). Onog trenutka kada bi istrpeli pritisak da biraju između ostavljanja vas i sopstvene štete, ne gaji iluzije šta bi izabrali.

Stvarno?

Dobro, videćemo.
Дај не зезај, како мислиш самодовољни, па готово да нема државе на свијету која не диже кредите за економске пројекте не рачунајући приватни сектор.Не видим зашто би РС била изузетак као мали ентитет.

Нису остављене Аустрија и Мађарска као изузетак, просто санцкије САД према Додику су у дјело спровеле чини ми се само Британија ,Њемачка и Холандија.Просто ЕУ нема јединствен став према БИХ до краја, али постоје интереси.Турска има интерес у БИХ, Хрватска и Србија имају, разумљиво зашто.Е сада појављују се неки нови играчи, није Додик баш толико луд, он је свјестан ко год уложи новац у РС интерес исте државе расте, зато је и форсирао Кину са аутопутевима, мада реално гледајући није ту пуно ни изгубио.Ако је план да БИХ улази једног дана у ЕУ онда ће и европска банка више да улаже, можда нешто добију и донације, класика за те ЕУ предчланове.Али ништа сада од круцијалног значаја.Добио је нека средства за мост на Сави без поговора али ту интерес има ЕУ, нема ту неке љубави. :lol:
Ја само уочавам да то није довољно да се сруши Додик као политичка фигура из РС и БИХ.Нисам уопште рекао да подржавам политику Додика.

Нису остављене Аустрија и Мађарска као изузетак, просто санцкије САД према Додику су у дјело спровеле чини ми се само Британија ,Њемачка и Холандија.Просто ЕУ нема јединствен став према БИХ до краја, али постоје интереси.Турска има интерес у БИХ, Хрватска и Србија имају, разумљиво зашто.Е сада појављују се неки нови играчи, није Додик баш толико луд, он је свјестан ко год уложи новац у РС интерес исте државе расте, зато је и форсирао Кину са аутопутевима, мада реално гледајући није ту пуно ни изгубио.Ако је план да БИХ улази једног дана у ЕУ онда ће и европска банка више да улаже, можда нешто добију и донације, класика за те ЕУ предчланове.Али ништа сада од круцијалног значаја.Добио је нека средства за мост на Сави без поговора али ту интерес има ЕУ, нема ту неке љубави. :lol:
Ја само уочавам да то није довољно да се сруши Додик као политичка фигура из РС и БИХ.Нисам уопште рекао да подржавам политику Додика.
Da, jesu.
I kad bude trebalo, krug država koje će to dosledno primenjivati može se proširiti preko noći.
Ne radiš u bankarstvu, pa ne znaš, ali SAD sankcije su itekako relevantne za poslovanje banaka, i EU, kao i nonEU balkanskih.
SAD ima poluge moći da te sankcije učini itekako primenljivim.

Da, jesu.
I kad bude trebalo, krug država koje će to dosledno primenjivati može se proširiti preko noći.
Ne radiš u bankarstvu, pa ne znaš, ali SAD sankcije su itekako relevantne za poslovanje banaka, i EU, kao i nonEU balkanskih.
SAD ima poluge moći da te sankcije učini itekako primenljivim.
Mogu praviti probleme ali dok su RS i RS zajedno sve se to prevazilazi relativno lako.
Sankcije mogu značajnije nauditi Republici Srpskoj samo ako su na Drini.

Back