Можда теби то тако сервирају али вјеруј инвестиције Србије нису превелике ни довољно велике колико бих ја лично навијао.Јер простора има, није РС баш толико економски заостала да ти се инвестиција не врати.
Да, постоје донаторска средства Владе Србије али не иду на путеве.Путеви нису социјална категорија и увјек постоји економски интерес да се гради.Или мислиш да не постоји интерес Србије да гради аутопут Београд-Сарајево тј. аутоматски бољу везу са Бијељином и на крају крајева са Бања Луком.Заобишао би се аутопут преко Хрватске, сва би путарина остајала код нас а уједно би се скратио пут, једна граница, за најмање пола сата.
Ја видим добру економску рачуницу не рачунајући привреду...
Ово је само са РС укупно са БИХ Србија има сасвим добар индекс увоза/извоза.И то тако треба да остане.
https://www.rzs.rs.ba/static/upload...godisnja_saopstenja/2023/Spoljna_2022_EUR.pdf
Имаш 4 стопирана пројекта Њемачке, али то нису донације већ кредити KfW-a.Вјетроелектрана Хргуд, вјеруј за такве комерцијалне ствари се лако нађе кредит ако има економску оправданост, Мађари већ увелико улазе у посао соларних и вјетро електрана у Херцеговини.Немачка слијепо прати политику САД, док рецимо аустријске банке раде посао са РС без проблема у вези енергетске ефикасности. .Парадокс.Имаш прочишћавање отпадних вода у Градишци, опет кредит, чини ми се да је Швајцарсак одобрила донацију, Њемачка стопирала кредит, спомиње се сада европска банка за развој да ће покривати све градове у РС у вези отпадних вода.Имаш стопирану касарну у Добоју, тј. гријање у касарни, град Добој преузима на себе кредит.И слични пројекти мање више кредити су и у питању.Кинези су покрили готово 80 посто пројеката по питању аутопутева и планираних брзих магистрала по РС.Ако неко условљава економске комерцијлане пројекте политиком не знам шта бих ти рекао.