Kristijan Fridrih Hajneken

RomaniaFan

Ističe se
Poruka
2.036
8x0ao6.jpg
Kristijan Fridrih Hajneken rodio se u Libeku 1721. godine. Osam nedelja posle rodjenja Kristijan je već govorio razumljivim nemačkim jezikom. Kad je napunio godinu dana, počeo je da čita Bibliju, a izmedju druge i treće godine već je znao kako Stari tako i Novi zavet.
U trećoj godini dečak se posvetio proučavanju istorije i geografije, a sem toga naučio je da čita na francuskom i latinskom.
Vest o dečakovim čudovišnim sposobnostima proširila se Evropom, pa je, izmedju ostalog, danski kralj pozvao Kristijana da pokaže šta ume na kraljevskom dvoru u Kopenhagenu.
Za razliku od Kristijanove moćne inteligencije, njegovo telo bilo je zapanjujuće slabašno. Majušnim prstima nedostajala je snaga da podignu čak i obično pero za pisanje, a bio je i potpuno nesposoban da jede čvrstu hranu. Napunivši četvrtu godinu života, mali Kristijan je predskazao svoju skoru smrt. Nažalost, to se i dogodilo.
 
Poslednja izmena:
Citiracu jednog mog profesora sa fakulteta: "Bog daje na jednoj strani, ali uzima na drugoj"

Dakle, ako je ovo dete stvarno postojalo, njegova celokupna energija i snaga se koncentrisala u njegov intelekt. Nesto je moralo da ispasta i to je njegova fizicka snaga.

Ali da, covek pored ogromnog znanja, ne moze da bude bas normalan, i ne mislim nista ruzno kad to kazem.
 
Christian Friedrich Heinecken (February 6, 1721 – June 27, 1725), also known as "the Infant of Lübeck", was a legendary German child prodigy. He is reputed to have spoken within hours of his birth. He studied the whole bible when he was just one year old. By three, he was well-versed in mathematics, history and geography, and could speak Latin and French in addition to his native tongue. He lectured to an audience of professors and intellectuals on the mystery of the fourth dimension when he had just crossed four. He predicted his death and it happened on the exact day
 

Back
Top