Kristijan Carls Filip Bejl

Da. A Kejn je totalno sporedna uloga.
Ma svi su bili bolji. I onaj lik sto glumi Denta.

A sad nek mi neko objasni- kako to da neko ko se smatra dobrim glumcem moze biti toliko neprimetan u jednom dobrom filmu?

Igrao je maskiranog osvjetnika
ne bas najbolja uloga da demonstrira sav svoj raskosni talenat
tesko da je glasom mogao da napravi nesto vise
buduci da mu je bio modifikovan dok je bio u odjelu
bez sumnje mogao je mnogo bolje
ako nastavi u ovom ritmu a sa Terminatorom ima sve predispozicije za to
moze biti moderna replika drvenog Peter-a Graves

Za mene je on precenjen glumac!
Ne kazem da je los. Ok je, ali ima boljih koje manje shvale.
On po mom misljenju ne zasluzuje hvalospeve koje dobija.
Lik mi je cirkuzant- smrsao je kao logoras, citala sam da je jeo nesto grozno, ne secam se sta, ne bi me ni zacudilo da su crvi u pitanju. Napisace sta neko ko zna, stvarno se ne secam...
Poenta je da on pokusava da forisra method acting, ali uvek stize do pola. Nije fora da radis nesto ludo, moras dobro i da odglumis. Priprema je pola posla.
Ako u obicnoj ulozi ne mozes da briljiras, mani ti gojenje, mrsavljenje i ostalo.
Sto rece Paja, Kejn ga je pojeo tokom 4 recenice...

Za mene je on precenjen glumac!
Ne kazem da je los. Ok je, ali ima boljih koje manje shvale.
On po mom misljenju ne zasluzuje hvalospeve koje dobija.
Lik mi je cirkuzant- smrsao je kao logoras, citala sam da je jeo nesto grozno, ne secam se sta, ne bi me ni zacudilo da su crvi u pitanju. Napisace sta neko ko zna, stvarno se ne secam...
Poenta je da on pokusava da forisra methos acting, ali uvek stize do pola. Nije fora da radis nesto ludo, moras dobro i da odglumis. Priprema je pola posla.
Ako u obicnoj ulozi ne mozes da briljiras, mani ti gojenje, mrsavljenje i ostalo.
Sto rece Paja, Kejn ga je pojeo tokom 4 recenice...

Te stvari kupuju publiku
izgladnjivanje i ostale fizicke torture
formiraju neki kriterijum unutar kojeg vrednujes neciji ukupan ucinak u filmu
samo neko u potpunosti objektivan moze zanemariti taj pripremni postupak
Bejl se pojavljivao u dobrim filmovima
koji nisu imali veliki publicitet
nisu bili predodredjeni za blockbuster trziste
tim srecnim spletom okolnosti i uloga
stekao je status odlicnog glumca
ali kao sto se moze vidjeti
u novim filmovima demantuje samog sebe sto se tice dobre glume
i kriticari su toga svjesniji
morace on jos dosta toga da dokaze

Nije problem u Bejlu nego meni se chini u tome shto nema vishe neke konkurencije
Ni medju mushkarcima ni medju zenama
Ima li danas relativno mladjih(ispod 40) glumaca profila recimo De Nira/Pacina?
On je precenjen zbog toga shto je konkurencija slaba pa on ispada bolji nego shto stvarno jeste
Solidan je glumac ali ne tolko kolko se dize frka.
Ipak josh uvek nije dosegao staus precenjenosti tipa Dzoni Dep od koga je po meni realno bolji

Nije problem u Bejlu nego meni se chini u tome shto nema vishe neke konkurencije
On je precenjen zbog toga shto je konkurencija slaba pa on ispada bolji nego shto stvarno jeste
Ipak josh uvek nije dosegao staus precenjenosti tipa Dzoni Dep od koga je po meni realno bolji

Tacno
rekoh ranije da je Dep uzasno precijenjen

Moja prognoza je da ce njihov status jednog dana imati Javier Bardem.
Talenat ima, samo jos da ga posluzi sreca sto se tice dobijanja dobrih uloga.
Mislim da je Edward Norton takodje talentovan i drzim mu palceve kad je karijera u pitanju.
Njih dvojica su za mene novi De Niro i Pacino. Ako budu imali srece u karijeri jednog dana ce sigurno dostici Robertov i Alov status. Toliko ponavljam rec sreca, jer kojim putem kinematografija danas ide, moze lako da se desi da ce u buducnosti izbor dobrih uloga biti veoma tezak, to jest da ce dobre uloge biti retkost :)

DiCaprio ce imati dobru karijeru, mozda i bolju od ove dvojice, iako mislim da je bar tri puta manje talentovan od njih...

E sad, ima jedna stvar... kad su Robert i Al imali 34-35 godina, znaci kad su bili u dobu u kojem su sad pomenuti mladi glumci, studenti glume su vec tada zeleli da budu kao oni. Sto bi reko Tarantino, mogao si da vidis da studenti glume posle Taksiste nose De Nirovu sliku u novcaniku. Vec tad su mladi glumci zeleli da budu kao on.
A koji neafirmisani glumac sada kaze "Ja zelim da budem kao Leonardo DiCaprio" ?
Sadasnji mladi glumci nisu postigli to da budu idoli novim narastajima i inspiracija dolazecim generacijama... jos su idoli matorci ili pak pokojni glumci.

Poslednja izmena:
Leonardo di Caprio meni nije isti tip glumca kao Edward Norton a jos manje Javier...Vise je glumio u holivudskim fimovima,ali to mu nimalo ne umanjuje talenat.Sva trojica imaju nevidjenog talenta,ne umanjujem nikog od njih ali opet su sva trojica neuporediva po pitanju tipa filmova i uloga koje biraju.
Leonardo mi je u gardi Matt Damona,Brad Pitta al licno mi je od njih najbolji..Javier je evropski glumac pa na samom pocetku nema smisla dalje pricati..A Edward mi je neki tip Bale-a.
Leonardo je glumio u blockbuster-ima ali se oprobao u nekoliko zanrova i makar ono sto sam ja odgledala,neosporivo je dobro odglumio.Ponekad me plasi koliko dobro glumi.I smatram da je jako potcenjen.Mozda ga je Titanik ujebao,al ljudi slicno reaguju na njegovo ime.Slazem se da je Depp precenjen,mada volim da ga gledam al to nema veze sa njegovom glumom.Ni filmovima koje bira.
I nazalost mislim da si u pravu sto se tice retkosti dobrih uloga,nekako sve polako gubi vrednost pa to ni ne zaobilazi kinematografiju...

Mene Di kaprio podseca na Niklsona...mozda je preterivanje ali ja mislim da ce njegova karijera ici tim putem.I Dzek je kao mlad zbog bejbi fejsa bio prilichno zanemaren glumac(znam neke diznijeve filmove od pre skoro pola veka gde je bio neprepoznatljiv,pravi mali momak iz komshiluka ma koliko danas neverovatno zvuchalo:lol: ).Di Kaprio ce s godinama samo dobiti na kvalitetu i kredibilitetu.Za sad ga taj tinejdz retard klishe yebe al polako se oslobadja toga.

Znam da ovo nije tema o DiCapriu, ali dodala bih samo da mislim da je dobar glumac i da ga ceka super karijera, ali ne zato sto je najbolji mladi glumac.
Smatram ga boljim glumcem od Bale-a. Bas pomenuh njega, jer je ovo tema o njemu :)

Ali mene DiCaprio nervira kao pojava, tesko da ce mi ikada spadati u omiljene glumce. Priznajem mu talenat, iako postoje stvari za koje mislim da mu manjkaju, ali necu govoriti o njima jer ovo ipak nije mesto za diskusiju o njemu. I onako smo u off-topicu :)

Znaci, nisam ja ljubitelj Leonarda, iritira me kao pojava i mislim da nije najtalentovaniji glumac te generacije, meni je Brad Pitt dr za njega... da li ce se to sto me iritira ikada promeniti, ne bih znala reci.
Bardem i Norton su moji ljubimci medju mladima, takodje su mi jaci glumci od Leonarda. Ima jos boljih od Lea, recimo Del Toro...

Poslednja izmena:
Ja ne dozvoljavam ako me glumac nervira da to utice na moju sud o njemu kao glumcu.I mene Di Caprio ovako iritira,priznajem.Al i Brad Pitt takodje,al ne tvrdim da je los glumac.I izvini,nemoj da se uvredis al meni je Leonardo mnogo bolji od Pitt-a.I Leonardo nije poceo sa teenage filmovima,njegov rani pocetak je i ''The boy's life'' gde je tako mlad i neiskusan parirao De Niru.I on ga je sam ishvalio...
Nebitno,tesko da cu te ubediti,nije mi ni namera to da radim,a i stvarno iskacemo iz teme..:):)
Benicio je i vise nego dobar,priznajem

Ja ne dozvoljavam ako me glumac nervira da to utice na moju sud o njemu kao glumcu.I mene Di Caprio ovako iritira,priznajem.Al i Brad Pitt takodje,al ne tvrdim da je los glumac.I izvini,nemoj da se uvredis al meni je Leonardo mnogo bolji od Pitt-a.I Leonardo nije poceo sa teenage filmovima,njegov rani pocetak je i ''The boy's life'' gde je tako mlad i neiskusan parirao De Niru.I on ga je sam ishvalio...
Nebitno,tesko da cu te ubediti,nije mi ni namera to da radim,a i stvarno iskacemo iz teme..:):)
Benicio je i vise nego dobar,priznajem

Naravno da se ne ljutim. Ali procitaj jos jednom moj prethodni post i reci mi gde sam napisala da je Leo los glumac?

Rekla sam da mislim da je dobar glumac, koga ceka super karijera, ali da se meni cine talentovanijim drugi mladi glumci.
Nije tacno da mi je los glumac, jer me iritira kao pojava. Pa napisah bas suprotno ;)

Pothitna promena teme:D
Jel gledao neko ''Harsh Times''?
Uz American Psycho, to je uloga kojom je Bejl dokazao da je fantastican glumac ... Film inace nista posebno ...

Kad smo vec kod uporedjivanja, meni se cini da ce Bardem imati status kao Daniel Day-Lewis - briljantan glumac, ali nedovoljno cenjen kao neki drugi, koji ne zasluzuje tu hvalu ...

Bejl me vise podseca na Brad Pita - fantastican glumac koji ce vise biti upamcen po dobrom manekenskom izgledu nego po svom talentu i ulogama ... Ali za to ja sam kriv, biranjem ulogama u blokbasterima poput Betmena i Terminatora ...

Poslednja izmena:
Uz American Psycho, to je uloga kojom je Bejl dokazao da je fantastican glumac ... Film inace nista posebno ...

Kad smo vec kod uporedjivanja, meni se cini da ce Bardem imati status kao Daniel Day-Lewis - briljantan glumac, ali nedovoljno cenjen kao neki drugi, koji ne zasluzuje tu hvalu ...

Bejl me vise podseca na Brad Pita - fantastican glumac koji ce vise biti upamcen po dobrom manekenskom izgledu nego po svom talentu i ulogama ... Ali za to ja sam kriv, biranjem ulogama u blokbasterima poput Betmena i Terminatora ...

Joj, sta cu kad drugacije mislim :)
Meni je Pitt bolji glumac od Bale-a. Ne treba prenagljivati, nikad se ne zna sta buducnost nosi. Ako je Bejl snimio 2 blockbuster-a ove godine ne mora da znaci da ce nastaviti da snima samo takve filmove u buducnosti. Ipak je jos mlad, tek treba da pokaze koliko zaista vredi, godine su pred njim.

Imam potrebu da ukratko razjasnim svoje misljenje o DiCapriu.
Meni se jako svidja kako je glumio kao dete, u This boy's life i Gilbertu Grejpu je bio fenomenalan, za cistu 10 :ok:
Ne dopada mi se njegova gluma kad su u pitanju macho i opaki tipovi, koje glumi u poslednje vreme.
Mnogo je prirodniji i iskreniji u filmovima kao sto su "Plaza", "Uhvati me ako mozes". Tu odlicno odigra.
Medjutim, kad na red dodju tough guy uloge, odnosno kad od njega pokusaju da naprave muskarcinu iz koje vri testosteron :) tad mi se ne dopada kako glumi- glumi povrsinski, ne gradi lik. Povrsinski bi znacilo da ima tacno odredjene pokrete i mimiku koju ponavlja, dok ne daje svom liku dubinu, ne gradi ga. A koje su to stvari koje stalno ponavlja kad je tough guy? Pa na primer mlataranje rukama i upiranje prstom kad je ljut, konstantno boranje cela i mrštenje i tako dalje.
Meni je on bio isti u Bandama NY, The Departed i Krvavom Dijamantu. Uopste ne vidim razliku izmedju toga kako je odigrao u ova tri filma, ne vidim razliku izmedju ta tri lika koja je tumacio, kao da su ista osoba. Kao da je u pitanju isti filmski lik koga iz filma u film teleportuju u razlicito vreme i prostor :)

Jednostavno mi je mnogo prirodniji i uverljivije i bolje glumi kad ne pokusava da bude opasni momak...

Poslednja izmena:
:)
E pa meni nije isti u Dijamantu i Departed.Glumi dva razlicita lika.Stavise bas mi se svidja u Departed,i ne bih bas rekla da je tipican tough guy.Vise glumi sjebanog undercover policajca koji zbog svog posla prolazi zbog neke krize licnog tipa.Zeljan dokazivanja a shvata korumpiranost svoga poziva.
A i nekako ne znam dal da se slozim da je Pitt bolji od Bale-a.Opet nisu isti tip glumaca.Jeste da Bale upada polako u celu tu holivudsku pricu al u proslosti je snimao savim drugacije filmove.
Ali Bale definitivno nije manekenski tip.Brad mozda ranije...ali ranije.
Simpaticno mi je sve ovo neslaganje:):)...Al bolje da se manemo teme

:)
E pa meni nije isti u Dijamantu i Departed.Glumi dva razlicita lika.Stavise bas mi se svidja u Departed,i ne bih bas rekla da je tipican tough guy.Vise glumi sjebanog undercover policajca koji zbog svog posla prolazi zbog neke krize licnog tipa.Zeljan dokazivanja a shvata korumpiranost svoga poziva.
A i nekako ne znam dal da se slozim da je Pitt bolji od Bale-a.Opet nisu isti tip glumaca.Jeste da Bale upada polako u celu tu holivudsku pricu al u proslosti je snimao savim drugacije filmove.
Ali Bale definitivno nije manekenski tip.Brad mozda ranije...ali ranije.
Simpaticno mi je sve ovo neslaganje:):)...Al bolje da se manemo teme

^ Pa ne kazem da su isti likovi, nego da ih je isto odigrao :) Likovi su definitivno razliciti, ali on ih je odglumio isto manje-vise.
'ebem mu misa pa znam da su pandur, novinar i bandid razlicito :)

Nema veze, bolje da batalimo :)

Poslednja izmena:
Joj, sta cu kad drugacije mislim :)
Meni je Pitt bolji glumac od Bale-a. Ne treba prenagljivati, nikad se ne zna sta buducnost nosi. Ako je Bejl snimio 2 blockbuster-a ove godine ne mora da znaci da ce nastaviti da snima samo takve filmove u buducnosti. Ipak je jos mlad, tek treba da pokaze koliko zaista vredi, godine su pred njim.
A onda ne mislimo drugacije, i meni je Pitt bolji glumac od Bejla ;) ... I Norton mi je za nijansu bolji od Bejla ... Ali poredeci Bejla sa Aflekom, Kruzom, Vilom Smitom i slicnima, on je tu za njih Marlon Brando licno ...

Po meni je Bred najbolji 'mladji' glumac od svih, sa najvise talenta i sa nekoliko genijalnih uloga ... Ali opet ce ljudi njega pre pamtiti kao maco muskarca iz tabloida sa Andjelinom Dzoli pod ruku, a ne kao nekoga ko je maestralno odigrao u Snecu, ili u 12 majmuna ...

Ja se nadam da Bejl nece nastaviti sa snimanjem blokbastera, ali upao je u tu masinu Holivud i postaje sve popularniji i sad ce mu vise nuditi uloge u blokbasterima, nego u nekim manjim filmovima gde moze da iskaze talenat ...

Back