"Кринџовање" - једна од главних особина код млађих

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Ми млађи смо врло добро упознати са тим термином "кринџ", што би хрвати рекли "гнар". За оне који не знају, то је израз који се користи за трансфер блама тј када ти лично осетиш нелагодност због понашања или било каквог поступка неког другог.

Откако сам кренуо у средњу све саам се више сретао са коментарима и на рачун мене, и на рачун других "кринџ", и малтене, то је једна од главних особина која обележава млађу популацију.

Ја никад нисам био склон кринџовању и стварно нике било много ситуација у којима бих се ја осетио бламантно због нечије радње. Ретко сам забадао нос у туђа посла и бригало ми се за људе око мене док је друштво често "кринџовало" на мене, моје радње и то ме је изузетно нервирало

Уз то сам и приметио да су људи који тако стално говоре то "кринџ" и који стално нешто "кринџују" да су у бити доста искомплексиранији, и чак и лошији ако се могу усудити да то искористим ту тежу реч.

Шта ви мислите о овоме? Јесте чули за кринџовање?

Је л вама нешто кринџ? Јер неко некад кринџовао на вас?

Ево моји лични примери

Polish_20230827_122539372.jpg
Polish_20230827_122649805.jpg
Polish_20230827_122712023.jpg

Prilozi

• Screenshot_20230827_122506_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20230827_122506_com.instagram.android.jpg
    56,4 KB · Pregleda: 5
Da, ima tih tinejdžerskih nesigurnosti koje se emituju kao krindž. A i kod matorih.
Ali u čemu je stvar sa ovom devojkom? Poslao si joj neku pesmu, ptp a ona ne želi da joj pišeš?
Нене, ја сам ставио на стори нешто како фристајлујем. Она сама пише на то, тј одговара

Нема везе са њом

Нене, ја сам ставио на стори нешто како фристајлујем. Она сама пише на то, тј одговара

Нема везе са њом
Ја јој ту одговарам да ми не пише више и да ме не зна на шта се она реплицира "нажалост, знам те јер си из врбаса"

Злобно са њене стране?

Aha, nisam dobro videla slike.

Pa zlobno, nema dalje.

Često oni koji nemaju hrabrost da se iskažu, koji ne urade ništa, daju sebi za pravo da ismevaju i krindžuju druge.
Sve im je glupo, blam, krindž.
Не знаш колико ме то нервира. Значи кроз цело школовање ме је то пратило и не ссмо мене. Имам осећај да су сви кринџовали на свакога

И то ми је било толико огавно и одвратно

Имаш ли ти нека искуства?

Da koristim jer je to anglicizam kojih ima sve više. Svi a ne samo mladi koriste sve više engleskih reči jer je to 'in' ili popularno, šta već. Tako da cringe, sorry, thank you - sve se koristi
није поента ни у англицизму него у намери његовог коришћења

Ne mogu reći na nešto joj koji blam. Jednostavnije je reći cringe. Mada ja napišem cringe a ne krindž. Izbegavam ali eto, šta da se radi.
контам шта хоћеш да кажеш но није поента у англицизму и пореклу речи но у томе што сви нешто кринџују забадају се у туђа послла и могу слободно рећи трипују да је њихово мишљење пресуда

контам шта хоћеш да кажеш но није поента у англицизму и пореклу речи но у томе што сви нешто кринџују забадају се у туђа послла и могу слободно рећи трипују да је њихово мишљење пресуда
ali ljudi su se od davnina trpali u tudja posla i tripovali da je njihovo misljenje presudno
nema to veze sa kridzevanjem ili kako vec

kako nije poenta u anglicizmu?
naravno da jeste
a koristimo ih bas kao i ameri.
tako da-
ма и ја користим тисућу англицизама каад причам, најврв да подсвесно оћу и ја да звучим образованије (едукованије ;д)

требам се потрудити стварно да увек знам да нађем (алтернативу) замену за те неке стране речи. знам чак и да смишљам нове речи

био неки конкурс у лондону за смишљање српских тј словенских речи насупрот англицизама и латинизама. ја сам од бицикла направио точкосед или точкохват

а каса у радњи ми је била тргомер

ма и ја користим тисућу англицизама каад причам, најврв да подсвесно оћу и ја да звучим образованије (едукованије ;д)

требам се потрудити стварно да увек знам да нађем (алтернативу) замену за те неке стране речи. знам чак и да смишљам нове речи

био неки конкурс у лондону за смишљање српских тј словенских речи насупрот англицизама и латинизама. ја сам од бицикла направио точкосед или точкохват

а каса у радњи ми је била тргомер
trgomer :hahaha:

ali ljudi su se od davnina trpali u tudja posla i tripovali da je njihovo misljenje presudno
nema to veze sa kridzevanjem ili kako vec
јесу људи од давнина, и к/рви је било од давнина. али дефинитивно је то да је код нас то доста чешће

да не помислиш да сам ја један од оних типова као "ааааааа све што је младо то је лоше, пре није постојало, то све данас"

није тако, али је сигурно да наше генерације неке ствари раде, нећу да кажем ни лошије, али неморалније, хладније, отуђеније, то сигурно

па и то кринџовање. верујем баби која ми каже да у њихово време толико те неке злобе међу вршњакињама није било. верујем и у кевине приче и догодовштине из школе

било је ту свега ко што увек има, и типова и девојака које су трачаре оговарају забадају, ал поента је да сад баш велик број људи, клинаца, то ради, из својих несигурности

и то ме је повело да отворим ову тему

Back