Стари пароброд
Сањар луталица
- Poruka
- 8.411
То је било баш без везе, ово сад је супер.Pojedini su još u socijalističkom modusu.
Besplatni zubi, besplatno zdravstvo, državni stan itd.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То је било баш без везе, ово сад је супер.Pojedini su još u socijalističkom modusu.
Besplatni zubi, besplatno zdravstvo, državni stan itd.
Ne sećam se kada sam išla kod zubara u DZ.
Godinama idem kod privatnog.

Ne, najbolje od svega je bilo što je u socijalizmu neko moro da plati nečije tuđe zube,i nečiji tuđi stan.То је било баш без везе, ово сад је супер.
А ко је био тај неко?Ne, najbolje od svega je bilo što je u socijalizmu neko moro da plati nečije tuđe zube,i nečiji tuđi stan.
To je bilo idealno za neke.

Taj neko je bio seljaci npr.ili oni što su dizali kredite pa sami sebi pravili kuće ili kupovali stanove,dok su drugi dobivali državne stanove.А ко је био тај неко?![]()
Наравно да је неко платио, платило је солидарно цело друштво.Taj neko je bio seljaci npr.ili oni što su dizali kredite pa sami sebi pravili kuće ili kupovali stanove,dok su drugi dobivali državne stanove.
Ne misliš valjda da su u ono vrijeme stanovi i zubi stvarno bili besplatni,i da to niko nije platio?
E zato je i solidarno propala država.Наравно да је неко платио, платило је солидарно цело друштво.
Као што сам и написао у првој поруци, то је било баш без везе, а сад је супер.E zato je i solidarno propala država.
Šta misliš kol'ko bi npr.Njemačka trajala ko država da su imali taj sistem?
Zapravo istočna Njemačka i je imala,pa je isto potrajala ko i Jugoslavija.

Kod tebe je problem što živiš u prošlosti.Као што сам и написао у првој поруци, то је било баш без везе, а сад је супер.
Шта је ту нејасно?![]()
Их, да ми је то највећи проблем.Kod tebe je problem što živiš u prošlosti.

Nije obavezno ici kod zubara ...ali ako vec ides onda plati , ja tvrdim da nije skupo u usporedbi sa drugim drzavamaDanas sam dosla do nekih saznanja koje do sad nisam znala...Konacno sam saznala odakle u nasem narodu krezuba Srbija....ako placamo zdravstveno osiguranje,ili nas poslodavac zar to nije pravo na besplatno lečenje....naime u državnoj ustanovi traze od 3 do 4 hiljade dinara za popravku zuba ili skidanje kamenca,isto toliko mozda za hiljadarku vise placas privatno.
Trebalo bi ali nijeSkidanje kamenca bi bar trebalo biti besplatno uz zdravstveno, jer je nikakav posao, ali nije.
Osim, znam za nezaposlene, ne znam za koga jos.
Mali je NS, zar nemas neku vezu?Trebalo bi ali nije

Dobrodošla u realnost. Kažu besplatno zdravstvo a ti plaćaš svaki mesec.Danas sam dosla do nekih saznanja koje do sad nisam znala...Konacno sam saznala odakle u nasem narodu krezuba Srbija....ako placamo zdravstveno osiguranje,ili nas poslodavac zar to nije pravo na besplatno lečenje....naime u državnoj ustanovi traze od 3 do 4 hiljade dinara za popravku zuba ili skidanje kamenca,isto toliko mozda za hiljadarku vise placas privatno.
I gledaj sad ovo kod jednog privatnika je 4000 skidanje kamenca kod drugog 5000 a kod treceg 3500 nidje vezeDobrodošla u realnost. Kažu besplatno zdravstvo a ti plaćaš svaki mesec.
Plus 50 dinara pregled kod dr opšte prakse. Plus plaćaš kod specijaliste pregled i svako snimanje. A čekanje kod specijaliste je često više od 6 meseci. Što se zubara tiče isto je. Plaćaš pregled, plombu, svaki rad. Ja sam operaciju vrha korena platila 7500. A pre toga lečenje oko 5000. Najveći problem što se tiče zdravsta, generalno, što je opropašćeno skoz. I zavisiš od sreće.
I kad odeš kod privatnika, u stilu neću da čekam, dobre recenzije,prodješ kao bos po trnju. Kod nas nema provere, nema kažnjavanja, nema zakona.
Ma više ništa nema veze.I gledaj sad ovo kod jednog privatnika je 4000 skidanje kamenca kod drugog 5000 a kod treceg 3500 nidje veze
Potrebnije i korisnije je redovno održavanje i kontrole.U ovom zemlji bi svako trebao imati ušteđevinu od nekoliko hiljada € sa strane predviđenu za sređivanje kljova.
Zavisi na kakvim su glasu kao stručnjaci. Ja sam svojevremeno išao kod jednog privatno koji je važio za jakog zubara, zato je bio skuplji od svih u okolini koji su radili tada. Kod njega su dolazili i glumci, poznati itd. Ne bih ni mogao doći do njega da mi jedan komšija nije sredio koji je nešto radio za njega pa su se zbližili.I gledaj sad ovo kod jednog privatnika je 4000 skidanje kamenca kod drugog 5000 a kod treceg 3500 nidje veze
Pa tu negde 4 soma prosek, idi kod nekog da valja jer ja isao kod jednog, anestezija nije radilaI gledaj sad ovo kod jednog privatnika je 4000 skidanje kamenca kod drugog 5000 a kod treceg 3500 nidje veze
Da.. recimo u švajcarskoj tamo bi bilo baš ono najkvalitetnije, valjda i ti tamo ideš nisi valjda lud da ideš negde drugdeKo hoće da ima zube u srbiji, isključivo neka ih popravlja u inostranstvu.