Kremansko prorocanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zlatno doba srbije ...

• tek dolazi

• je proslo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Za Nostradamusa ne znam,ali kako sam ja iz kraja Tarabića o tome i mogu ponešto da kažem.Za originalno proročanstvo postoji priča da je bilo zakopano u temelje stare kuće u centru Užica,koja je posle IIsv. rata srušena i nad njenim temeljima, koji su ostali duboko u zemlji,izgrađen je Dom Armije.Obzirom da original ne postoji u sve posleratne verzije teško je verovati,jer je poznato da je dosta propagandnih priča stavljeno posle rata u "usta Tarabića".Konkretno mislim na priču o vojsci pobednika čiji će znak biti u presečenoj jabuci (petokraka)i razne nebuloze o Titu.Pa i Koštuničin marketing tim je proneo lažnu priču o čoveku koji će nas spasiti,a u prezimenu će imati ime svog sela.Oni su to posle izbora i priznali.E sad kada bi odvojili žito od kukolja,i imali pred sobom samo originalne priče,istorijski nedoterane,verujem da bi tu imalo šta da se pročita.Ja sam jednu verziju proročanstva Tarabića pročitala i ako odbacite čak i 80% pročitanog ostaje onih 20% koje golicaju maštu.Meni je prilično fascinantna priča o Mitru(mislim da je on u pitanju)Tarabiću,koji je jednog jutra ustao,rekao da će tog dana umreti,završio sve nedovršene poslove,pozvao popa da mu očita opelo i -umro.Pročitajte,pa dajte svoj sud.Lično mislim da su to vremenom ulepšane,doterane,detaljima obogaćene priče,a i bolje da nije tačno jer su Tarabići prorekli ne baš lepu budućnost srpstvu,ali ni svetu.E od mene dosta,ajd sad još neko.

Anonymous:
Za Nostradamusa ne znam,ali kako sam ja iz kraja Tarabića o tome i mogu ponešto da kažem.Za originalno proročanstvo postoji priča da je bilo zakopano u temelje stare kuće u centru Užica,koja je posle IIsv. rata srušena i nad njenim temeljima, koji su ostali duboko u zemlji,izgrađen je Dom Armije.Obzirom da original ne postoji u sve posleratne verzije teško je verovati,jer je poznato da je dosta propagandnih priča stavljeno posle rata u "usta Tarabića".Konkretno mislim na priču o vojsci pobednika čiji će znak biti u presečenoj jabuci (petokraka)i razne nebuloze o Titu.Pa i Koštuničin marketing tim je proneo lažnu priču o čoveku koji će nas spasiti,a u prezimenu će imati ime svog sela.Oni su to posle izbora i priznali.E sad kada bi odvojili žito od kukolja,i imali pred sobom samo originalne priče,istorijski nedoterane,verujem da bi tu imalo šta da se pročita.Ja sam jednu verziju proročanstva Tarabića pročitala i ako odbacite čak i 80% pročitanog ostaje onih 20% koje golicaju maštu.Meni je prilično fascinantna priča o Mitru(mislim da je on u pitanju)Tarabiću,koji je jednog jutra ustao,rekao da će tog dana umreti,završio sve nedovršene poslove,pozvao popa da mu očita opelo i -umro.Pročitajte,pa dajte svoj sud.Lično mislim da su to vremenom ulepšane,doterane,detaljima obogaćene priče,a i bolje da nije tačno jer su Tarabići prorekli ne baš lepu budućnost srpstvu,ali ni svetu.E od mene dosta,ajd sad još neko.

Zaboravih da se prijavim.

die_happy:
O tim prorocima nista nisam zapamtila...ali sam nedavno procitala da je baba Vanga (sta ona bese? Bugarka valjda?) prorekla tragicnu sudbinu podmornice Kursk...eto....

Jeste,vanga je bila Bugarka.Umrla je pre 8 godina.
Da cujem ja ...pa cu onda i o Nostradamusu i Tarabicima...stoji ovo da i te kako ima zloupotreba.Recimo,dosta sam citao Nostradamusa(al ga malo razumeo)...ja nigde nisam naiso da govori o katastrofi u Americi,zgrada Blizanci....al mu i to pripisase.....

Ima jedna njegova:

Bela ce maram svetom vijati
teske bitke s njom ce bijati
Dva ce se naroda preko mora sjediniti
bele ce marame u pepeo baciti.....

Zar ovo ne govori o Bin Ladenu,Americi i Rusiji.....
kazem,mozda gresim,zaeban bio taj cicica......

Ma daj... to je kao ono sto su smislili Tadic i Korac (ako se dobro secam), za svrgavanje milosevica... Kao Tarabici napisali 'Srbija ce 10 godina ziveti u bedi i nemastini, a onda ce doci covek koji se preziva isto kao i naziv njegovog rodnog mesta, i izvuci Srbiju iz propasti'...

Tarabici su, istorijski gledano, postojali... Ali nisu bili vracari, vec obicni seljaci... To se posle neko dosetio da napise, pa da njih predstavi kao ne znam sta...

Buducnost je nemoguce predvideti, jer i najmanja promena (npr. da neko sazna sta ga ceka u buducnosti) bi promenila tu buducnost :!:

Proročanstvo nepoznatog njemačkog monaha iz XVII vijeka (1626. godine):

Jednu sjajnu zemlju, zvanu Slavija, koja će se nalaziti ili na jugu Evrope ili na Bliskom Istoku, pokušaće mnogi da unište. Ta će zemlja pred kraj vremena biti jedna od najvažnijih i preko nje će se lomiti mnoga koplja. Zbog te zemlje mnogi narodi će ratovati, a narod koji naseljava tu zemlju biće u nekoliko navrata pred totalnim uništenjem. Stvoriće se iz jednog strašnog rata a ponovo će se roditi poslije još većeg rata. Kada bude prošao taj rat iz koga će se Slavija nanovo roditi, vodiće je jedan kralj koji će prvo biti najomraženiji čovjek a poslije će ga svi toliko voljeti da će mu, kad bude umro, svi kraljevi i carevi doći na poklonjenje.
Tu zemlju mnogi neće voljeti jer se zna da je u njoj Bog stvorio Adama i tu je, u davna vremena, bio Rajski vrt. Đavo će pokušati da tu zemlju uništi na više načina, ali nikada to neće biti uz pomoć oružja! Uvijek će koristiti zlato. Ljudi su tamo jako pohlepni i zbog zlata će mnogo krvi biti proliveno. U toj zemlji već su se dogodila dva najveća rata u davnoj prošlosti i oba puta ti ljudi su preživjeli. Neprijatelji koji ih budu napadali uvijek će biti nošeni na krilima orlova ali uvijek će biti uništeni od strane krsta koji štiti tu zemlju.
Kad dođe Posljednje vrijeme, i kada svi narodi budu ratovali jedan protiv drugog, u tu zemlju spustiće se sa neba Božiji hram. Od tada će ta zemlja biti najpoštovanija na svijetu zato što će u njoj živjeti sam Bog. To će pokušavati da kaže Djevica ali niko je neće slušati jer će u to vrijeme biti okupirani borbom za vlast...

Sveto Pismo je proreklo tacan vremenski interval izmedju prvog i drugog svjetskog rata tj. izmedju kraja prvog i pocetka drugog svjetskog rata. Meni je poznato da se o tome govori u Otkrivenju a da li ima jos negdje zasad ne znam.

Pa da vidimo. Prvi svjetski rat je zavrsio 11.11.1918. a drugi je poceo 01.09.1939.
Izmedju ova dva datuma ima, ako se ne varam, 20 godina, 9 mjeseci i 20 dana.

Otkrivenje o ovome govori:
"I kad otvori sedmi pecat, posta tisina na nebu oko po sata" (Otkrivenje 8,1)

U ovom stihu se govori o onih 20 godina, 9 mjeseci i 20 dana.
Da bi se ovo razumjelo treba upotrebiti jos jedan stih iz Svetog Pisma:
"Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred JHVH kao hiljada godina, i hiljada godina kao jedan dan." (Druga Petrova 3,

Dakle imamo
1 dan = 1000 godina

Sad treba postaviti obicnu proporciju: ako je jedan dan hiljadu godina onda je pola sata (iz onog gore stiha) X godina. Treba naci X:

X = 1000/48 = 20.83333 godina

Kada se onih 20 godina, 9 mjeseci i 20 dana malo ispretvara dobice se bas nesto ovako. Treba malo ispretvarati jer je jasno da se npr. 1 godina i 8 mjeseci ne moze napisati kao 1,8 godina jer ima 12 mjeseci sto premasuje dekadu.

Ako neko ima neki drugi datum za kraj prvog svjetskog rata neka ga slobodno proba umjesto ovog kog sam ja koristio.
Ako ima onih koji bi cjepidlacili i rekli da se ne poklapa u decimalu da odmah kazem:
"... posta tisina na nebu OKO po sata" (Otkrivenje 8,1)

A sto se tice same "tisine" koja se pominje, pa vrijeme izmedju ovih ratova je bilo pravo zatisje, tisina u odnosu na to kakvi su sami ratovi bili. A sto se tice tisine "na nebu"; desavanja na svijetu, na materijalnom planu, su projekcija i manifestacija onoga sta se desava na duhovnom planu (nebo) kao sto su bolesti manifestacija blokada na energetskim tokovima u organizmu.

Iz svega ovoga se izmedu ostalog moze vidjeti da Sveto Pismo treba proucavati a ne samo citati, da u Svetom Pismu ima mnogo simbolike, da treba koristiti stihove iz jednog dijela Pisma da bi se jasnije vidjele i razumjele neke stvari iz drugog dijela Pisma, da nije opravdano kritikovati Pismo usljed povrsnog ili nikakvog poznavanja...i naravno, treba vidjeti da ima Oca Nebeskog za one koji to nisu znali

Ovakvih stvari u Svetom Pismu ima mnogo i napomenuo bih da se primjenom ove relacije 1 dan = 1000 godina i na nekim drugim stihovima Svetog Pisma moze doci do vrlo interesantnih spoznaja i razumijevanja nekih stvari koje se ne mogu razumjeti bez ove relacije.

Svaki general je posle bitke pametan.Još nisam čuo da se ijedno proročanstvo ostvarilo.Uglavnom je ono-posle nekog događaja,uvek se neko nađe da kaže da je "onaj tamo" to predvidio.U te stvari jednostavno ne verujem.

lala:
Svaki general je posle bitke pametan.Još nisam čuo da se ijedno proročanstvo ostvarilo.Uglavnom je ono-posle nekog događaja,uvek se neko nađe da kaže da je "onaj tamo" to predvidio

Naravno da je tako kad ti ne proučavaš proročanstva pa ni ne možeš znati unaprijed šta će se desiti. Da li ti misliš da će ti sa neba pasti neko proročanstvo koje se treba ispuniti? Koliko vidim već imaš stav da proročanstva ne postoje pa ih zbog toga ni ne proučavaš pa ni ne možeš znati unaprijed. I kako da tebi neko dokaže da je za neke stvari znao unaprijed kad je tvoj odbrambeni mehanizam: "da ali ja to nisam znao"? A besmisleno je da to kažeš. Da malo čitaš šta su mnogi drugi pisali o ovoj temi vidio bi da ima mnogo dokaza da se unaprijed znalo ono što će se desiti.
Znam da je mnogima teško povjerovati kad se nešto priča nakon što se desi, čak i kad je tumačenje toliko jasno i argumentovano da ni u kom slučaju ne može biti "naštimano" ali nekima će odgovarati da sebe ubjede da je "naštimano" i da te stvari ne postoje da bi sebe smirili jer malo je nezgodno da se za nešto što nisu vjerovali ispostavi da je istina i time ispadnu budale. Čista psihologija.

Recimo meni je rečeno da ne iznosim jedno vrlo zanimljivo proročanstvo baš zbog toga što je njegovo ispunjenje prošlo i što bi sada teško druge ubijedili da je prilično veliki broj ljudi za to znao prije nego što se to sve desilo. A radi se o Biblijskim proročanstvima o raspadu SFRJ, građanskom ratu, tačnom vremenskom intervalu sankcija koje je imala Srbija za vrijeme rata u Bosni i drugom a o čemu su znali i vodeći domaći političari u to vrijeme i umjesto da sa tim izađu u javnost i to objelodane svima što bi bilo najbolje oni su iz ličnih interesa o tome šutili. Sve što se tada i nakon toga dešavalo na našim priostorima (uključujući sve goru situaciju) ima veze samo i jedino sa tim stvarima, to što je Slobo otišao u Hag, kao i Krajišnik, Biljana, Brđanin ima veze sa tim. To što je Srbija bombardovana i to što je bombardovanje počelo baš u aprili 1999. ima veze sa ovim stvarima.
Neki ljudi su za ovo znali unaprijed jer se se posvetili duhovnoj izgradnji i proučavanju proročanstava iz Svetog Pisma. To što neko drugi za to ne zna je njegova stvar. Ja imam suviše mnogo dokaza da proročanstav postoje i da se ispunjavaju.

Ali kao što rekoh nekima odgovara da u sve ovo ne vjeruju pa će sebe sve više ubjeđivati da sve ovo nije tačno da se ne bi pokazalo da nisu bili u pravu ako bi priznali da sve ovo jeste istina.

Nisi me ubedio.I dalje mislim da su sva proročanstva,počev od Nostradamusa,napisana toliko uopšteno da svako može da shvati kako hoče.Najnoviju verziju Nostradamusa sam pokušao da pročitam ali mi je posle nekog vremena bio dosadan.Čak i u toj knjigi piše da je prorekao događaje u Jugi i pre dve godine u Americi i još svega i svačega ,ali da su analitičari Nostradamusa rekli bar mesec dana da če se "to i to" dogoditi-nema problema-svaka čast,ali posle svih događaja reči i napisati "to je sve več Nostradamus ili neko drugi predvidio" je neozbiljno da ne kažem glupo.Sečam se koliko puta je bilo napisano u novinama o proročanstvu potopa,smaka sveta,udara kometa itd. pa smo još ovde.

Da,u pravu si,sve kombinatorike "posle" moguće je lako praviti,reč je vrlo rastegljiv pojam,koji se da tumačiti na više načina.Zamažeš malo s jedne strane,malo druge i hop-eto proročanstva.Kad smo već kod Nostradamusa pade mi na pamet kako su pre par godina mediji brujali o tome kako će papa biti ubijen u belom gradu,na ušću dve reke,pod zaštitom ruže(YES-SPS)i to negde sredinom devedesetih.Kada je ta godina prošla,niko to više ne pomenu,a pape eno živog i nezdravog i dalje.

Što se tiče Nostradamusa vjerujem da on jeste prorok ali ne treba čitati knjige koje tumače njegova proročanstva a kakvih ima mnogo jer su to sve proizvoljna tumačenja drugih ljudi. Treba naći originalna njegova proročanstva ako se neko želi baviti njihovim proučavanjem. Mislim da je i sam Nostradamus rekao nešto u smislu da njegova proročanstva neće moći svako shvatiti (već oni koji imaju Duha Svetog). Dakle važi ista stvar kao i kad su u pitanju Biblijska proročanstva.

Recimo dosta se i po štampi pislao o tome da u Svetom Pismu u Otkrivenju piše o havariji u Černobilju a isto tako se po štampi pisalo da su mnogi neke dijelove te iste knjige povezali sa napadom 11. septembra 2001. kad je srušen WTC jer tamo stoji da će zaplakati carevi zemaljski (predsjednici) kad vide dim gorenja njezina a znamo da su mnogi u svijetu kukali i da su predsjednici drugih zemalja odmah slali telegrame saučešća. Takođe stoji da će zbog toga posebno trgovci zemaljski zaplakati i zajaukati...kad vide dim gorenja što nije ni čudo jer srušen je svjetski trgovinski centar koji se je i dimio i gorio.

Stoji da će oni koji kukaju:

"Izdaleka stojeći od straha muka njezinijeh i govoreći: jaoh! jaoh! grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj!" (Otkrivenje 18,10)

Izdaleka - ljudi su širom svijeta na TV-u gledali šta se dešava

grad veliki Vavilon - mjesto na kojem je po Svetom Pismu Bog pomiješao jezike naroda i od jednog jezika učinio da narodi govore mnogim stranim jezicima; u Njujorku se govori preko 150 različitih jezika, vjerovatno nema mjesta na planeti gdje se na tako malom prostoru govori toliko mnogo različitih jezika; Vavilon u Biblijskoj simbolici mnogi vezuju za Njujork, i u odličnom filmu "Đavolov advokat" sa Al Paćinom i Keanu Rivsom se Biblijski Valivon veže za Njujork (koje li koincidencije); Njujork je velik grad pa stoji grad veliki Vavilon

u jedan čas - tornjevi su pogođeni u manje od sat vremena, u toku jednog sata

A što se tiče toga da se neko proročanstvo protumači i postane jasno tek kad se ispuni to uopšte ne mora (mada može) značiti da to nije pravo proročanstvo.

:arrow: Strahovito mi je drago videti da ima ljudi koji imaju jos nekih drugim misli nego svakidasnjica.Tema je interesantna! Ali to je sve puno vise povezano nego sto vi pokazujete. Mislim da je spektar koji bi se trebao uvesti u raspravu ustvari nista drugo do vec samo spoznanje nastanka i kraja svega postojeceg odnosno nepostojeceg.Neznam zasto se ovde u Srbiji sve gleda i tumaci kao da se sve na ovom svetu samo o Srbiji odnosno o njenim neprijateljima radi?

Nostradamus' prediction on WW3:

"In the year of the new century and nine months,
From the sky will come a great King of Terror...
The sky will burn at forty-five degrees.
Fire approaches the great new city..."
"In the city of york there will be a great collapse,
2 twin brothers torn apart by chaos
while the fortress falls the great leader will succumb
third big war will begin when the big city is burning"

- NOSTRADAMUS

He said this will be bigger than the previous two.
2001 is the first year of the new century and this is the 9th
month.
New York is located at the 41st degree Latitude.

kosmopolit:
Nostradamus' prediction on WW3:

"In the year of the new century and nine months,
From the sky will come a great King of Terror...
The sky will burn at forty-five degrees.
Fire approaches the great new city..."
"In the city of york there will be a great collapse,
2 twin brothers torn apart by chaos
while the fortress falls the great leader will succumb
third big war will begin when the big city is burning"

- NOSTRADAMUS

He said this will be bigger than the previous two.
2001 is the first year of the new century and this is the 9th
month.
New York is located at the 41st degree Latitude.

- NOSTRADAMUS - u produzetku - Zorka dana 2001 in the day 10 of september
sve te gluposti su napisane uglavnom posle predvidjenog dogadjaja i zacinjene, a predtavljaju se kao da su original ...

ja kazem sad da kad se spoje dva i dva na veche zadnjeg dana u godini kraja bice to zacetak necega ... novog ... pa sad uklopice se negde ...

a da - pa Nostradamus ne narkoman bio

Back