Kredit i smrt

pop80

Iskusan
Poruka
5.641
Verovatno si bio zatvoren u podrumu pa nisi naučio gde da dobiješ besplatan pravni savet. Međutim, to ne opravdava činjenicu da ni u 2022-goj ne znaš šta je Reddit, pa LSC, i još sila drugih načina da dobiješ besplatnu pravnu pomoć u USA.

Ili si prosto smotan, ima i takvih koji i pored celog interneta ne znaju gde je levo... nešto od toga jeste.
čekaj..prvo kažeš da nisam video usa..5 minuta kasnije napišeš da sam bio u usa zatvoren u podrumu..
aj dogovori se s mozgom je l nisam bio ili sam bio tetrebe?

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.028
kako znaš da se nisam snašao ? :D
Pa sam si rekao da u Americi nemaš gde da dobiješ besplatnu pravnu pomoć.

Onda ti mi pokažemo kako MOŽEŠ da dobiješ, a samom činjenicom da ti to sam nisi ukapirao dokazuješ da se nisi baš najbolje snašao.

Poslednja izmena od moderatora:

pop80

Iskusan
Poruka
5.641
Pa sam si rekao da u Americi nemaš gde da dobiješ besplatnu pravnu pomoć.

Onda ti mi pokažemo kako MOŽEŠ da dobiješ, a samom činjenicom da ti to sam nisi ukapirao dokazuješ da se nisi baš najbolje snašao.
1) nigde to nisam rekao...
2) nikada mi nije trebala besplatna pravna pomoć
.. odlično sam se snašao.. ili ti pošto si bolje od mene znao da l sam bio u usa sada znaš bolje od mene i kako sam se snašao tamo? :)

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
289.724
Jel ima neko ko se razume u pravne finese oko kredita?

Situacija je sledeca, otac je preminuo 17.12.2022. imao je dvojno drzavljanstvo (Srb/Bih) u Srbiji je imao racun u banci i kredit. Nije imao ziranta ni hipoteku na neku nekretninu, zapravo nije imao nikakvu nekretninu u Srbiji.
Citajuci ugovor iz kredita je ne pronalazim ni da je on osiguran ni da je banka osigurana..

Zna li neko sta ce biti sa tog kredita? Ako na ostavinskoj neko od porodice preuzme racun, da li automatski preuzima i kredit ? Da li banka iz Srbije moze potrazivati nekretnine u BiH u slucaju ne vracanje kredita? Da li majka moze uzeti porodicnu (ocevu) penziju a da se banka ne umesa u to ?
saucešce :(

faraonn

Elita
Poruka
17.796
...svaki kredit iznad neke starosne granice je osiguran polisom izabranog osiguranja koje se mjesecno placa a usled smrti Nosioca
osiguranje preuzima...tako je bar kod ozbiljnijih banaka i osiguranja...pokusati ce sigurno nasa i osiguranja i banke ali...