Iskapa
Ističe se
- Poruka
- 2.801
Pošto je vjerovatno vrijeme za proljećno krečenje voća pitam se da li je u redu krečiti hidratisanim krečom??Lakši je za manipulaciju i jeftiniji,no vjerovatno nema dezinfikujuća svojstva kao živi kreč.
Dezinfikuje i on poprilicno kada se pomesa sa vodom.Isto dolazi do vrenja.Pošto je vjerovatno vrijeme za proljećno krečenje voća pitam se da li je u redu krečiti hidratisanim krečom??Lakši je za manipulaciju i jeftiniji,no vjerovatno nema dezinfikujuća svojstva kao živi kreč.
Zar nije hidratisani kreč gašeni??Dezinfikuje i on poprilicno kada se pomesa sa vodom.Isto dolazi do vrenja.
Jeste,ali ne u potpunosti i videces kada budes sipao vodu na njega da ce da kluca jedno kretko vreme.A ta reakcija je potrebna pri zastiti drveca.Zar nije hidratisani kreč gašeni??
Ne valaj ni da bude mnogo gust.Treba da bude kao poludispezija.Znači sve u svemu ok je krečiti hidratisanim krečom,sta mislite koji omjer bi odgovarao kreča i vode??Ja sam mislio 5 kg kreča na 15 l vode,(mada kreča ima dovoljno jer su vreće od 25 kg).
A koji je otprilike razmer na količinu kreča?Ne valaj ni da bude mnogo gust.Treba da bude kao poludispezija.
A je l mogu i ružu stablašiču da okrečim?A gde sam ja čula da se doda i malo soli... Jel treba soliti kreč?
Ne znam. Ja to ništa ne diram. Očistim ih od korova jednom godišnje,A je l mogu i ružu stablašiču da okrečim?
Napadaju ih pepelnica i biljne vaši..
Tretiram ih hemijom, bilo bi mi draže da nađem trajnije rešenje.
Malčirane su max, pođubrene, prihranjujemo ih, ali ne vredi.Ne znam. Ja to ništa ne diram. Očistim ih od korova jednom godišnje,
dodam im pregorelog đubriva, zalijem kad je baš sušno i onda budu
jake pa se same brane.
Možeš ih okrečiti,radi estetike,..A je l mogu i ružu stablašiču da okrečim?
Ne bih krečio ružu,ako je napada pepelnica koristio bih plavi kamen,a za vaši imaš više prirodnih preparataA je l mogu i ružu stablašiču da okrečim?
Može se dodati malo soli i plavog kamena,ali nije neophodnoA gde sam ja čula da se doda i malo soli... Jel treba soliti kreč?
Plavi kamen ( preparati na bazi bakra) nisu protiv pepelnice.Ne bih krečio ružu,ako je napada pepelnica koristio bih plavi kamen,a za vaši imaš više prirodnih preparata
Za ruzu ti treba redja smesa i da je poprskas pumpom za prskanje povrca.Ako nemas pumpu onda mozes u lavor i da poprskas malo metlom po stablu ruze.Tako su nakada nasi stari prskali cvece za zastitu,a povrce plavim kamenom,protiv plamenjace.A je l mogu i ružu stablašiču da okrečim?