Kreće nemilosrdna borba države protiv korupcije: Tužilaštva širom Srbije spremna za široku akciju od srede! Padaju političari i funkcioneri...

Šabić: „Providan igrokaz za narod“

Govoreći o hapšenjima Grčića i Papića, advokat Rodoljub Šabić kaže da je to „prilično providan igrokaz za narod“.

“To nagoveštavanje da su neka bombastična hapšenja, neki Bog zna kako jaki ljudi. Ovo što sad čujemo, da se poslužim nekonvencionalno – je druga liga. To su ljudi protiv kojih je ranije bilo krivičnih prijava”, rekao je.

Naveo je da smatra da su hapšenja “nešto se dešava u trenutku koji je sa stanovišta dnevno-političkih potreba vladajućeg režima – dobar”.

“Predsednik je to najavio i to mora da se desi. Pre toga godinama ništa nije dešavalo i verovatno se ni ovim ništa neće desiti”, rekao je Šabić.

Dodao je da se “neko potrudio da potvrdi ono što je predsednik najavio”. “Meni je ovo više nego neubedljivo. Ne možete providnim prividima stvarali atmosferu koju niste želeli da imate. U to više niko ne veruje”, naglasio je.

“To će ostati na Grčiću ako direktiva tako (bude rekla, prim.aut). Ako bude trebalo širiti za dnevno-političke potrebe, to će da se širi”, rekao je.

Naveo je da “nema institucija niti sistema podele vlasti”. “U takvom sistemu ne možete očekivati dobre efekte ni u jednoj oblasti”, istakao je.

ajde da vidim da li sme da uhapsi palminog sina i čelnike opštine jagodina i fk jagodina i direktore lokalnih javnih preduzeća za krađe i malverzacije narodnih para i trošenje a preduzeća su dovedena u bankrot kao komunalno i toplana......u jagodini je kriminal na najvišem nivou

Ljudi kako vam nije jasno da vučić sve zajebava i igra se sa polusvetom i budalama...on kritikuje svoje i vređa ih da nikone bi glasao za njih a on mu aplaudiraju ovo je već peta vlada koja je pala za vreme njegovog mandata i kaže kako nijedna vlada nije dobra i da ministri ništa ne rade a samo ih menja sa mesta na mesto.i vrte se jedni isti.samo je on nesmenjiv...potpisuje sporazume sa kurtijem o predaji kosova i gazivoda a pink i njegovi ga hvale i napadaju opoziciju za izdaju ovo je šizofrena situacija ovo je groteska

1739374800117.jpeg

...

Uhapseno i 15 Luj Viton torbi...

Inace operacija hapsenja je izgleda false flag kodnog imena "15" (verovatno bolesno SNSektasko referiranje na 15 poginulih u Novom Sadu...), jer imamo:

= 15 uhapsenih (ZA 1 MILION) njih cak 15
= 15 uhapsenih Luj Viton torbi...

https://www.telegraf.rs/vesti/hroni...ion-evra-medju-privedenim-i-zene-jedna-sokira
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija je u velikoj akciji borbe protiv korupcije uhapsila 15 osoba.
Tokom pretresa stana supruge Aleksandra Papića, privremeno je oduzeto čak 15 skupocenih Luj Viton torbi!

...

Poslednja izmena:

Ili će Vučić u zatvor ili će Srbija ostati u lancima

Mihailo Medenica
12.02.2025

Ne postoji pomirenja između slobode za Srbiju i slobode za Aleksandra Vučića!

Jednostavno, nemoguće je!

Ili će Srbija ostati u lancima, ili će Vučić završiti iza sedam brava, toliko je jednostavno i neupitno!

Dakle, i ova “borba protiv korupcije” je stotinu i ko zna koji jalovi igrokaz, kojim pomenuti pokušava da baci prašinu u oči narodu i sačuva fotelju, a samim tim i slobodu!

Pa, nisu Milenko Grčić, Papić i ostali kederi pohvatani u šuplju mrežu pravde- samonikli!

Milorad-Grcic-1024x581.jpg

Milorad Grčić FOTO: Fonet
Do juče uzdanice Aleksandra Vučića, za koje je lično garantovao, a danas – vrh ledenog brega sveg zla u Srbiji.

Aleksandre Vučiću, pa ne kopčamo se svi na leđima i ne pričešćujemo se sendvičima, aman!

Deceniju i kusur si suveren svanuća i smrnuća u Srbiji. Ovde se laste ne vraćaju s juga dok ih ne najaviš ko strane investitore, proleće je kad ti kažeš da jeste, a sad treba da poverujemo kako se neko poigrao sa zakonom kao sa jeftinom kurvom – bez tvoga znanja i amina?!

Sjajno što su pale ove odvratne njuške, ali takvih je još hiljade, desetina hiljada malih bogova, koje si TI stvorio i zapovedio: “Činite šta vam je volja, ne štedite i ne sekirajte se, Srbija je naš plen!”

Stvorio si sistem u kojem se robija za ukradenu veknu hleba i dva paradajza, ali je sloboda zagarantovana ako se zahvata rukama, nogama, zubima, ušima, lopatama, bagerima, zetovima, svastikama, kumovima…

Naravno, imaš rezervu fascikli, pa kad zatreba žrtvuješ po nekog piona, eventualno, konja, da stvoriš privid kako pravda ipak nije statista u tvom ansabmlu dvorskih luda, i…

I, ništa! Za koji dan, nedelju, ili najdalje mesec pohapšeni robiju zamene nanogicama, a potom nanogice nanulicama i mirno odšetaju u suton, zaboravljeni, prežaljeni i nevini kao novorođenčad.

Razume se, sada bi svi trebalo da budemo oduševljeni tvojom odlučnošću da kao bumbar na livadi zavedeš red, zaboravljajući da se od korova ta livada odavno ne vidi, i da je korov sve veći, bez razlike što počupate nekoliko korenčića što štrče sa strane…

Treba da zaboravimo na hiljade i hiljade afera i aferica, lopovluka, veleizdaje, premetanja Srbije u koloniju belosvetskog šljama i njegovog interesa, sve one bezvrate “biznismene” koji su i vazduh privatizovali, sirotinju, bedu, decu za koju ne možemo da pošaljemo dovoljno SMS-ova kako bi otišla na lečenja…

Treba da prećutimo Kosovo i Metohiju, Briselske i ostale veleizdajničke sporazume, to što smo na mala vrata postali otirač prokletog NATO pakta, što Brisel ovde svrati na političke orgije, što se toliko fukare bezobrazno mnogo obogatilo da su kontejneri sve puniji kvalitetnih otpadaka za mučenu sirotinju…

Ne, Aleksandre Vučiću, ne zaboravljamo!

Papic-1024x575.jpg

Aleksandar Papić
Ne više!

Ćutali smo ko *****, ali je Srbija konačno progovorila, podvrisnula – NISAM VIŠE VAŠ PLEN I LOVINA!

Uzalud fascikle i mreže sa sitne ribe pljuckavice – oni su samo činili ono što si im dozvolio da čine!

Takvi su ti trebali da skreću pažnju sa tebe, ali…

Ponavljam: nema slobode i za Srbiju i za tebe, a Srbija više u lance neće, pa…

Zaludu prašina u oči, narod vidi i zatvorenih, po smradu vam trag oseća…

Nema borbe protiv korupcije dok si ti na slobodi, Vučiću!

Oni su krali koliko si im ti dozvolio, a sebi si dozvolio da od Srbije ostane sećanje…

E, pa, nećemo je se sećati no živeti u slobodnoj, slavnoj i božanstveno divnoj SRbiji!

Mi u njoj, ti u ćeliji, jedino tako ima smisla!

Tvog nam je besmisla preko glave!

Grcica za Nobela jer je uspeo sto niko nije, da lozi blato da ljudima ne bude zima, ali je pritom unistio dve Krupove masine tolike vrednosti da je ekonomski benefit za drzavu bio mnogo bolji da smo svi pocrkali od hladnoce.
Smejali su se snsovci Američkom ambasadoru koji je govorio kako se radi da se ispumpa na vreme rudnik uglja .

Borba protiv korupcije​

Govoreći o aktuelnoj borbi protiv korupcije istakao je da uvek moraju da postoje političke odluke da bi se ušlo u borbu protiv korupcije.

Upitan kako je znao kada će krenuti borba, rekao je:

"Znalo se i na ulici, pa kako da ne zna predsednik. To curi iz institucija, neki su pobegli iz zemlje. Borba protiv korupcije je stašno važna. Kao što ima jedna dobra stvar koju su studenti uradili. Ima tu mnogo loših stvari, ekonomija nam pada, nadoknada nastave. Dobro je jer mi se čini da će svako znati koliku odgovornost nečiji potpis nosi. To je njihova velika pobeda. Ljudi će morati da se ponašaju odgovornije. Ima 11 ili 12 slučajeva, a 115 uhapšenih", kazao je on.

Dodao je da bez političke klime, bez onoga što politika pripremi, nema borbe protiv korupcije.

"Moraju ti ljudi u tužilaštvu da se osećaju sigurnim, a oni rade dobar posao", izjavio je Vučić.

On je zapitao da li neko misli da mu je lako da pomisli samo na porodicu Milorada Grčića ili na neku drugu porodicu i naglasio da nije.

"Jer sam sa tim ljudima proveo nemalo vremena. Ali mora da postoji neka vrsta političke inicijative, a tužilaštvo radi svoj posao, ono pošalje tzv. PO policiji, policija uradi svoj posao, prosledi tužilaštvu, tužilaštvo donosi odluku ima li krivičnog dela ili nema, ide li sa optužnim aktom ili ne ide. Tužilaštvu u skladu sa težinom dela, mogućnosti da li je moguće bekstvo, da li je moguće ponavljanje krivičnog dela ili uticaj na svedoke, u skladu sa tim, predlaže nadležnom veću hoće li pritvoriti ili ne, i onda sudsko veće donosi odluku o tome. Tako ide ceo proces", naveo je Vučić.

On je istakao da nije najavljivao hapšenja, već samo da će biti borbe protiv korupcije.

"Ja sam rekao da će biti velika borba protiv korupcije, rekao sam da se nadam da će krenuti u najskorije vreme. Pola grada je znalo za sve to, a da ja kao predsednik ne znam, bilo bi malo glupo", rekao je Vučić.

Na pitanje kako je moguće da znaju, Vučić je odgovorio da je to zato što "curi iz različitih institucija".

"I saglasan sam sa vama da to jeste problem. To je baš ozbiljan problem. I zato imamo i neka lica koja su napustila zemlju", rekao je Vučić.

Na pitanje zašto se čekalo do sada, pošto su neki dokazi stari pet, šest godina u slučaju Grčić i da li se to poklopilo sa tim da se ponište protesti, Vučić je rekao da to nema nikakve veze sa protestima.

Poslednja izmena:

Borba protiv korupcije​

Govoreći o aktuelnoj borbi protiv korupcije istakao je da uvek moraju da postoje političke odluke da bi se ušlo u borbu protiv korupcije.

Upitan kako je znao kada će krenuti borba, rekao je:

"Znalo se i na ulici, pa kako da ne zna predsednik. To curi iz institucija, neki su pobegli iz zemlje. Borba protiv korupcije je stašno važna. Kao što ima jedna dobra stvar koju su studenti uradili. Ima tu mnogo loših stvari, ekonomija nam pada, nadoknada nastave. Dobro je jer mi se čini da će svako znati koliku odgovornost nečiji potpis nosi. To je njihova velika pobeda. Ljudi će morati da se ponašaju odgovornije. Ima 11 ili 12 slučajeva, a 115 uhapšenih", kazao je on.

Dodao je da bez političke klime, bez onoga što politika pripremi, nema borbe protiv korupcije.

"Moraju ti ljudi u tužilaštvu da se osećaju sigurnim, a oni rade dobar posao", izjavio je Vučić.

On je zapitao da li neko misli da mu je lako da pomisli samo na porodicu Milorada Grčića ili na neku drugu porodicu i naglasio da nije.

"Jer sam sa tim ljudima proveo nemalo vremena. Ali mora da postoji neka vrsta političke inicijative, a tužilaštvo radi svoj posao, ono pošalje tzv. PO policiji, policija uradi svoj posao, prosledi tužilaštvu, tužilaštvo donosi odluku ima li krivičnog dela ili nema, ide li sa optužnim aktom ili ne ide. Tužilaštvu u skladu sa težinom dela, mogućnosti da li je moguće bekstvo, da li je moguće ponavljanje krivičnog dela ili uticaj na svedoke, u skladu sa tim, predlaže nadležnom veću hoće li pritvoriti ili ne, i onda sudsko veće donosi odluku o tome. Tako ide ceo proces", naveo je Vučić.

On je istakao da nije najavljivao hapšenja, već samo da će biti borbe protiv korupcije.

"Ja sam rekao da će biti velika borba protiv korupcije, rekao sam da se nadam da će krenuti u najskorije vreme. Pola grada je znalo za sve to, a da ja kao predsednik ne znam, bilo bi malo glupo", rekao je Vučić.

Na pitanje kako je moguće da znaju, Vučić je odgovorio da je to zato što "curi iz različitih institucija".

"I saglasan sam sa vama da to jeste problem. To je baš ozbiljan problem. I zato imamo i neka lica koja su napustila zemlju", rekao je Vučić.

Na pitanje zašto se čekalo do sada, pošto su neki dokazi stari pet, šest godina u slučaju Grčić i da li se to poklopilo sa tim da se ponište protesti, Vučić je rekao da to nema nikakve veze sa protestima.
Sad i on? Kao i studenti i opozicija. Kad nema ničeg drugog krene se na korupciju, ništa novo pod suncem.

Poslednja izmena od moderatora:

Back