Па фино, сада сте постали и дијагностичари, него једини је проблем у томе што су заправо еволуционисти параночини од креациониста и та болест је толико поодмакла да им се на сваком кораку и код сваког верника и у свакој вери
привиђају креационисти а све своје апсолутно проблематичне изјаве и ставове
оправдавају постојањем креациониста за које већина људи на овом простору
уопште и не знају ни ко су ни шта су.
Hm, da... zaista se stiče takav utisak, naročito čitajući tvoje poruke u kojima pošten svet koji mukotrpno radi da bi zaradio crkavicu od koje živi i doprineo opštem boljitku čovečanstva tretiraš kao sataniste koji učestvuju u svetskoj zaveri. Zaista...
Наравно да ми не смета популаризација науке, на против, смета ми појава поремећеног система вредности, јер уместо некакве Свечане академије правите циркус где
човеку који је покојни 127 година "приносите" торте
са свећицама... сулудо...
Proslave vezane za druge velikane čovečanstva su imale sličan ili isti oblik. Ne razumem zbog čega je ova poseban problem?
Ah, da... svećice na torti su simbol satanizma, sada sam se setio.
To sam čuo pre koju godinu od nekog pravoslavca i iskreno do sada nisam mogao da poverujem da neko može tako nešto ozbiljno da pomisli...
Da, ali ga mnogi "evolucionisti" koriste zajedno sa T.E. da bi "prosirili vidike neobrazovanima", zato tu spominju stenje, kamenje, plasticne mase, genetiku i sl. samo da bi zbunili ljude.
Evolucionisti?

Misliš oni koji podržavaju teoriju evolucije ili podržavaju evolucionizam ili oni koji misle da se teorija evolucije bavi stenama?

Recimo da je ovo prvo...
Ne, ne koriste ga. Koristi ga Institu za krecionistička istraživanja u svojim brošurama, a potom se taj pojam širi kreacionističkom propagandom.
Dakle, ako se navode dokazi koji ukazuju na tačnost teorije evolucije to je u stvari zbunjivanje ljudi?
Da nije možda problem u tvom neobrazovanju i neznanju, pa te mnoge stvari zbunjuju?
Na primer, da se biologija, pa prema tome i teorija evolucije ne bave stenama?

Možda ipak ima nečeg korisnog u osnovnoj školi... znanje, na primer?
Inace, ja nisam kreacionista nikakav.
Jesi, jesi.
Da, ali to ne moze ovako na forumu, ad-hoc, nego jednim istrajnim proucavanjem, pa i dugogdisnjim, a ako hoces, za to je potreban i afinitet prema prirodnim naukama, a nema ga svako.
Potreban je afinitet prema prirodnim naukama da se na sekvenci fosilnih nalaza uoče postepene promene koje od jedne vrsta vode do druge vrste?

Šta si ti radila u osnovnoj školi kada pišeš ovakve stvari?
Cak i da ga ima, neko ko veruje u Boga, Bozje postanje, te ce argumente odbaciti sve i da su najjasniji, sve i da je "prirodnjak".
Ne, zatucani vernik pun sujete i želje da baš on bude poseban i specijalan, titran i tetošen od strane Tvorca vascele Vaseljene, stvoren sa posebnim naumom... da celog života ostane neznalica i slep kod očiju, dok ga okružuje aura sopstvene arogancije i ničim zasluženog samozadovoljstva, će odbaciti činjenice u korist njegove lične vere.
Skromni vernici koji razmišljaju svojom glavom će uvideti da njihov bog ne traži od njih da odbacuju činjenice, niti ono što je tačno.
Čak i u avramskim religijama postoju zapovest koja se direktno odnosi na ovaj slučaj.
Uostalom, mnogi su velikani nauke bili iskreni vernici, a neki su dali veliki doprinos upravo onim delovima nauke za koje oni zatucani vernici smatraju da poriču postojanje boga ili se suprotstavljaju veri.
Cime li to onda naucnici barataju, kad ne barataju ni pomom istine, ni verom, pa kakvi su to onda ljudi po tebi? Roboti? Da se nisi ti ovde nesto debelo zbunio i pobrkao sta si hteo da napises? Sta je onda poenta?
Pustiću nekog boljeg od sebe da ti objasni:
"
The opposite of a fact is falsehood, but the opposite of one profound truth may very well be another profound truth."
Suprotnost činjenice (tačnog tvrđenja) je laž (netačno tvrđenje), ali suprotnost duboke istine može biti neka druga duboka istina.
"
There are trivial truths and the great truths. The opposite of a trivial truth is plainly false. The opposite of a great truth is also true."
Postoje trivijalne istine i postoje velike istine. Suprotnost trivijalne istine je jednostavno netačna. Suprotnost velike istine je takođe istina.
Nils Bor
U ovoj misli je kondezovano rešenje problema pomirenja nauke i vere.
To je poenta.
Pa onda vernike "saljes" u srednji vek...
Ne šaljem ih ja, šalju se sami, i nije reč o svim vernicima nego tačno određenoj grupaciji... i koliko mogu da razlučim iz njihovih komentara, jedva čekaju da tamo odu.
Sta si zapravo hteo ovim da kazes, znas li uopste?
Ja uvek znam šta želim da kažem... profesionalan deformacija.
A šta si ti htela da kažeš sa svojom porukom, osim što si pokazala frapantan nedostatak razumevanja teksta koji ti je predočen?