_Krang_
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Krang, ubuduće nemoj davati sagovornicima uvredljive epitete. Javna opomena.
Mito, takođe, zbog poređenja naučnika i sagovornika sa Mengeleom.
![]()
Pa i nisam.
Oni su se sami nazvali tako, ja sam samo potvrdio i dopunio.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Krang, ubuduće nemoj davati sagovornicima uvredljive epitete. Javna opomena.
Mito, takođe, zbog poređenja naučnika i sagovornika sa Mengeleom.
![]()

Recimo da je sve to tacno?
ja bih se zadrzao na ovo zadnje.
Kako onda mozes uskladiti evoluciju sa bozijom reciju?
Primetno je da protivnici teorije evolucije zapravo pojma nemaju o toeriji evolucije niti o mehanizmima evolucije. Takođe, nemaju pojma o bilo čemu. .
знаш ли шта је поента ове приче?
Krang, sta je to priroda?
:

Ја сам цитирао део текста уваженог теолога са сајта Светосавље - значи његово мишљење.
А ти себи дозвољаваш ДА ОДРЕЂУЈЕШ ШТА НЕКО МОЖЕ А ШТА НЕКО НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ или ДА КАЖЕ тј.НАПИШЕ ...
Волео бих када би се ти као човек и особа која размењује мисли са другим људима ипак понашао мало више ПОШТУЈУЋИ СОПСТВЕНЕ ИЗЈАВЕ, као што је на пример ова:
Mito daj reputaciju Zazijavalu, ja nemogu.

оооо бесмислен, а човеколики мајмун је смислен :

Krang, sta je to priroda?
матори воли бо'боне
више него 'леба да једе...![]()

Kao što jeste.
Nema nikakve potrebe da je usklađujem. Samo ne treba da se ja lično držim netačnih čitanja Božje reči, koje sam sam umislio.
Biblija govori o duhovnosti - o spasenju duše, ne o mehanizmima cirkulacije krvi, ili mehanizmima imuniteta, ili o mehanici nastanka zvezda. Ako je čitam onako kako je napisana, ne vidim nikakav sukob između nje i nauke.
A ako je čitam onako kako neki insistiraju, onda imam problem i bez nauke.
Recimo, ako čitam prvu glavu Biblije kao doslovan opis fizičkog nastanka sveta (umesto kao duhovnu metaforu), onda nalećem na stih u kome mi lepo Biblija kaže da je Bog načinio čoveka po uzoru na sebe.
Ako prethodni stihovi govore o fizičkom nastanku sveta, doslovno, i ako isto tako uzmem ovaj stih, ja onda mogu da zaključim da Bog ima creva, testise, kožu, krvotok, srce, da mora da jede, da povremeno mora da ide na nekakav nebeski toalet, itd. Što su teološki besmislice. Tako da ovaj stih očigledno uzimam da znači da je ljudski duh stvoren po uzoru na duh Božji.
A ako ovaj stih interpretiram tako da bude smislen (umesto besmislen) zašto ne bih interpretirao i ostale stihove u Bibliji na taj način? Opis stvaranja sveta je pogled sa neke duhovne ravni, u kojoj su kompleksni događaji nastanka univerzuma i evolucije života samo poetski opisani, i to po nekom redu koji ima duhovnu poentu, ne po materijalno-vremenskom redu. I nema nikakvog sukoba sa naukom.
Koje si preneo bez kritike ili napomene "ja ovo prenosim, ali se sa time ne slažem".
Opet, ako ti neki ateista ovde "samo prenese mišljenje" nekog drugog ateiste o tome kako su pravoslavci prevaranti, lopovi i zločinci, ti ćeš da ćutiš i da ga poštuješ, pošto eto nije njegovo mišljenje, već ga je samo preneo?
Ne.
Ti možeš da misliš i da govoriš i da pišeš šta god hoćeš. Ali kada ti kažeš ili napišeš (u misli ti ne diram) nešto što vređa nauku i naučnike, nešto što vređa mene samog, ili nešto što sadrži apsolutno netačne podatke o nauci kojom se bavim - ja tada dozvoljavam sebi da ti na takve reči odgovorim, da ukažem na neistine koje su u njima sadržane, i da izrazim moju osudu takvog ponašanja.
To je ono što ja sebi dozvoljavam.
Tebi je to neobično? Šta po tebi treba da radim u odgovor na ovakvo ponašanje?
Poslao si mi link na celu stranicu, tako da ne znam o kojoj izjavi misliš. Ja se trudim da poštujem svoje sopstvene principe, veruj mi, i ne vidim da sam ih negde prekršio. Ali ukaži mi na to, ako si zaista negde video.
(Isto tako, ja ću nastaviti da ti ukazujem na kršenja jedne od osnovnih zapovesti Boga za koga tvrdiš da ga služiš.)

Evo ti moj odgovor, Boki:
Priroda je ultrakompleksan, neverovatno elegantan sistem koji emergentno izvire iz sistema od četiri sile i dvadeset pet konstanti (plus-minus par dodatnih mogućih faktora).
Ok. I šta sad?
Nisi u toku, krang je odgovorio da je stvoritelj covekov, priroda ili vanzemaljci,
Eto sada kada znamo sta je priroda , onda se postavlja pitanje kako je ona sama sebe stvorila , odnosno coveka?
Da će čovek koji insistira na neistini, ponavljajući je bez prestanka, koristiti bilo kakvu metodu da zamuti vodu i sakrije svoje ponašanje?

Ne napadaj diskutanta, on zna mnogo vise od mene sto se tice ove materije, coveku je to struka.
To sto ja ostavljam prostora za vanzemaljce, je moja licna stvar, diskutant to nije rekao.
A slazemo se da je u pitanju priroda. Ne znam oko cega se ti tacno bunis ?
Oko toga , da je priroda sve sto nas opkruzuje, zar je ona stvorila samu sebe?

Pitaj Njega![]()

Ne napadaj diskutanta, on zna mnogo vise od mene sto se tice ove materije, coveku je to struka.
To sto ja ostavljam prostora za vanzemaljce, je moja licna stvar, diskutant to nije rekao.
A slazemo se da je u pitanju priroda. Ne znam oko cega se ti tacno bunis ?
А шта значи реч ПРИРОДА ? Умеш ли да је објасниш ?

зар ниси могао својим речима да напишеш?
шта за тебе представља природа?