benitez
Primećen član
- Poruka
- 556
Od skora Auto kasetofon je poceo da mi krci kada upalim auto. Ima li neko ideju sta se to zeznulo da izazove to krcanje?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Od skora Auto kasetofon je poceo da mi krci kada upalim auto. Ima li neko ideju sta se to zeznulo da izazove to krcanje?
jel se krcnje mjenja kad dodajes ili smanjujes gas na autu
To nikako ne ukazuje na antenu. Auto kasetofon je u kvaru. tacnije, filterski stepen u jedinici napajanja. Uredjaj je potrebno servisirati.
Jedan mali test. Metoda eliminacije.
Utvrdi kad se smetnje javljaju. Kad slusas iskljucivo radio ili kasetofon ? Ovim utvrdjujemo dolazi li smetnja kroz napajanje ili su radio smetnje.
Da li smetnje prestaju kad ugasis motor ? Ovo je jasno...
Ako su smetnje prisutne samo dok radi motor i variraju sa promenom obrtaja problem je do auta. Od neispravnih dioda u alternatoru/regleru ( u mom slucaju ) , do kablova itd, bla, bla.
Ako su smetnje prisutne i na radiju i kasetofonu a motor ugasen, lako moze biti da je prooscilovao NF izlaz i eto zabave...E tu je krcanje i zujanje vrlo karakteristicno, pa je lako znati.
Ako dobijas zujanje na "kasetofonu" dok je auto ugasen, proveri el. motoric od g-dina kasetofona...
Situacija je zasnovana na pretpostavci da do skora nisi imao problema u istoj postavci auto radija i automobila i da su sve zice na svom mestu, pogotovo masa.
Jos jedna pretpostavka. Obzirom da jos koristis kasete, verovatno posedujes jako stari i ko zna kakav uredjaj. Kad bi situacija dozvolila da sam sebe obradujes, pokusaj naci auto CD-radio ( Sony GT serija ) ali sa ulazom za USB flesh i cak aux ulazom, pa kad jednom rikne laser, a ti lepo flesh 2GB ( 500 din.) i vozi misko.