Кратка сукња и деколте до пупка

Па ето, ту се не слажемо и зато сам ја притив тако јефтиног разголићивања. ;)
Мени је то вугларно , непристојно и примитивно.
Свака жена може да шета прекратку сукњу али то и даље не значи да ће бити примећена....осим што ће одавати утисак безукуса, уколико неко обрати пажњу.
Али авај...у земљи Србистану је и то тема о којој се расправља.
У цивилизованим земљама то је аксиом и нема потребе ррасправљати о томе. :D

Pa ok, takav izgled jeste 'fuficasti izgled' to jeste aksiom. ;):mrgreen:
Toga postoji svuda, samo sto su to u civilizovanim zemljama neke subkulture ala 'Jersey shore'.
U Srbiji, i svim iznadprosecno malogradjanskim drustvima, tj. istocno-evropskim drustvima, ta subkultura je jednostavno samo mnogo bliza mejnstrimu.
I vecina zena u tim primerima jeste sve to, i uplasene, i nesigurne, i kicaste, i sve sto uz to ide. Ali nisu sve, jednostavno postoje neke kojima je to stvarno deo sustinskog identiteta. E sad, takvih je u tim malogradjanskim drustvima procentualno manje nego u drugim drustvima, zbog same prirode malogradjanstine i foliranja.

...Na zahtev:...Street style - da i ne opcije...;)

blazer-ceket-jean-sort-kombinasyonu.jpg
img0200hrfa7.jpg

51278c3f3f0d3_f528764d624db129b32c21fbca0cb8d6
http://1.***************/-MHOoO2Z1vnw/TdYY-emPndI/AAAAAAAAEks/SvmnxjqsI-U/s640/5737326940_8a37dedc3e_b.jpeg

...nema veze sa kurvarlukom /čednošću! Čist neukus. I tačka!

I ne bi mi smetao, svega mi ne bi me taj neukus ni dodirnuo samo kada bi bile nacisto sa sobom.

Negovanost je, uz drzanje, prva komunikacija sa okolinom. Ne interesuje te. Stvar u redu, budi pristojan, dovoljno. Medjutim, pitam se kako neko ne shvata da izgleda kao odbegla metresa iz bordela. To je nepostovanje prema sebi koje me iritira. Nervira me sto smo sve sto je lepo, cisto, prefinjeno, uljudno banalizovali do nivoa gluposti...cemu se onda i nadati. Naravno da postoji dobar procenat ljudi koji su negovani, spolja i iznutra, ali on se jednostavno utapa u sveprisutnu sirovost. Kao biftek, sto je krvaviji to je socniji, spolja crn iznutra krvav, bez nijansi, bez suptilnosti...u sustini, prazan zalogaj ali dovoljno jak da naglo zadovolji cula.

Pa ok, takav izgled jeste 'fuficasti izgled' to jeste aksiom. ;):mrgreen:
Toga postoji svuda, samo sto su to u civilizovanim zemljama neke subkulture ala 'Jersey shore'.
U Srbiji, i svim iznadprosecno malogradjanskim drustvima, tj. istocno-evropskim drustvima, ta subkultura je jednostavno samo mnogo bliza mejnstrimu.
I vecina zena u tim primerima jeste sve to, i uplasene, i nesigurne, i kicaste, i sve sto uz to ide. Ali nisu sve, jednostavno postoje neke kojima je to stvarno deo sustinskog identiteta. E sad, takvih je u tim malogradjanskim drustvima procentualno manje nego u drugim drustvima, zbog same prirode malogradjanstine i foliranja.
Jedna od glavnih odlika malograđanštine, pored ostalog, jesu moralisanje, licemerje, generalizacije i formalizam - u tom smislu slažem se da smo prilično malograđansko društvo: mnogi se smatraju intelektualcima dičeći se širinom svog intelekta, obrazovanjem i visokom sposobnošću razumevanja tuđih različitosti, dok istovremeno pljuckaju po tuđim različitostima i tuđim ispoljavanjem osobenosti koje su drugačije od njih rukovodeći se generalizacijama i konformizmom.

Nemalograđaninu su nevažni kako mejnstrim tako i subkultura - on ne razmišlja o konformističkom vladajućem opštem ukusu jer nije formalista i zna da opšti ukus univerzalno i apsolutno ne postoji, već je proizvod date sredine u datom vremenu.

Nemalograđanin zna i da su ljudi različiti, da imaju sopstvene ukuse, merila i vrednosti, a ponajviše od svega nemalograđanin daje svakome za pravo, bez osude i bez generalizacije, da ispoljava svoja merila i svoj ukus (ukoliko ga ista ne ugrožavaju) - bez obzira što ih iz svoje vizure možda smatra neukusom.

I najvažnije od svega: nemalograđanin gleda svoja posla ne morališući i ne popujući nad svim onim što se njemu lično ne sviđa, samo zato što mu se ne sviđa.

Jedna od glavnih odlika malograđanštine, pored ostalog, jesu moralisanje, licemerje, generalizacije i formalizam - u tom smislu slažem se da smo prilično malograđansko društvo: mnogi se smatraju intelektualcima dičeći se širinom svog intelekta, obrazovanjem i visokom sposobnošću razumevanja tuđih različitosti, dok istovremeno pljuckaju po tuđim različitostima i tuđim ispoljavanjem osobenosti koje su drugačije od njih rukovodeći se generalizacijama i konformizmom.

Nemalograđaninu su nevažni kako mejnstrim tako i subkultura - on ne razmišlja o konformističkom vladajućem opštem ukusu jer nije formalista i zna da opšti ukus univerzalno i apsolutno ne postoji, već je proizvod date sredine u datom vremenu.

Nemalograđanin zna i da su ljudi različiti, da imaju sopstvene ukuse, merila i vrednosti, a ponajviše od svega nemalograđanin daje svakome za pravo, bez osude i bez generalizacije, da ispoljava svoja merila i svoj ukus (ukoliko ga ista ne ugrožavaju) - bez obzira što ih iz svoje vizure možda smatra neukusom.

I najvažnije od svega: nemalograđanin gleda svoja posla ne morališući i ne popujući nad svim onim što se njemu lično ne sviđa, samo zato što mu se ne sviđa.

Slozio bih se sa svim napisanim.
Samo, problem nastaje kada malogradjanstina kipti na sve strane. Pa tako imamo masu ljudi koji ispoljavaju sebe na nacin koji je tako razlicit sa samim njihovim sustinama, a sve pod uticajem ili mejnstrima i dominatnog javnog diskursa, ili neke autsajderske subkulture. To ponasanje, takva malogradjanstina, i treba da se kritikuje. Ja sam pokusao da odvojim, ok je meni pljuvanje po 'fuficastom izgledu', ali samo i iskljucivo ako taj izgled nije povezan sa 'fuficastom sustinom' te osobe koja se oblaci fuficasto. I da ne bude zabune, ja nikada ne upotrebljavam pojam 'fuficasto' u negativnom kontekstu.

To sto se na svetu vecina ljudi folira, to je najveci problem.

Poslednja izmena:

Znas ono kada dobro potkozeni i uhljebljeni lamentiraju o potrebi za pravednijim i humanijim svetom, dok u isto vreme konformisticki uzivaju u izobilju i osudjuju svakog ko se na njima neprihvatljiv nacin zeli docepati ladovine. Naravno, moral i noge u zraku preko sisa jesu idealno polje za potvrdu vlastite suepriornosti nad pukom i diskursa koji govori i opravdava sve ono sto oni jesu. Svit psajkolodzi

Slozio bih se sa svim napisanim.
Samo, problem nastaje kada malogradjanstina kipti na sve strane. Pa tako imamo masu ljudi koji ispoljavaju sebe na nacin koji je tako razlicit sa samim njihovim sustinama, a sve pod uticajem ili mejnstrima i dominatnog javnog diskursa, ili neke autsajderske subkulture. To ponasanje, takva malogradjanstina, i treba da se kritikuje. Ja sam pokusao da odvojim, ok je meni pljuvanje po 'fuficastom izgledu', ali samo i iskljucivo ako taj izgled nije povezan sa 'fuficastom sustinom' te osobe koja se oblaci fuficasto. I da ne bude zabune, ja nikada ne upotrebljavam pojam 'fuficasto' u negativnom kontekstu.

To sto se na svetu vecina ljudi folira, to je najveci problem.
Najveći problem je zabadanje noseva u tuđe živote, ukuse i merila, kao i nemogućnost iskoraka iz jedinog sopstvenog ugla gledanja na stvari.

Lično ne mogu da se zamislim u suknji iz koje vire gaćice (osim u spavaćoj sobi), ali nemam ništa protiv da nosi i van spavaće sobe ona kojoj se to dopada. Mislim, i ja ponekad volim da se ispoljim "fufičasto", no činjenica da ja to radim samo u 4 zida ne daje mi za pravo da tu drugu koja to radi javno okarakterišem kao fufu, oduzimajući joj sve ostale kvalitete i suštine.
U krajnjoj liniji, najmanja šteta nastaje od dičenja kratkom suknjom i golim nogama - mnogo veća šteta izvire iz dičenja sopstvenom glupošću koje vlasnik nije ni svestan, bahatošću i primitivizmom.

Znas ono kada dobro potkozeni i uhljebljeni lamentiraju o potrebi za pravednijim i humanijim svetom, dok u isto vreme konformisticki uzivaju u izobilju i osudjuju svakog ko se na njima neprihvatljiv nacin zeli docepati ladovine. Naravno, moral i noge u zraku preko sisa jesu idealno polje za potvrdu vlastite suepriornosti nad pukom i diskursa koji govori i opravdava sve ono sto oni jesu. Svit psajkolodzi
Naravno.... moralisanje (drugima) uvek je i bilo u funkciji opravdavanja, prihvatanja i/ili davanja legitimiteta sopstvenim manama.

Poslednja izmena:

Back