Кратка питања и одговори везани за други светски рат

6.Da li je Kvaternik cinio zlocine sa ustasam po logrima NDH ?
Ти уствари сво време рехабилитухеш НДХ?
Зашто по логорима? Цела НДХ-а је једно огромно, чудовишно,
паклено српско губилиште! Злочине су организовано вршиле
већином усташе али било је и неорганизованих, које су понекад
чинили чак и цивили.

Ти уствари сво време рехабилитухеш НДХ?
паклено српско губилиште! Злочине су организовано вршиле
већином усташе али било је и неорганизованих, које су понекад
чинили чак и цивили.
Gde ti vidis rehabilitaciju NDH ?
Pricamo o istorijskim cinjenicama , kada je Kvaternik kao komdant domobrana ima vlast nad logorima NDH i vrsio tamo zlocine sa ustasama ?
Na Logorima NDH vlast je imala ustaska obrana, a cak ni pripadnici drugih ustaskih bojni tamo nisu imali dozovolje pristupa, a kamoli domobrani.

Имам ја једно, да ли је КПЈ ушла у други светски рат као немачки савезник?Просто и једноставно.
Ne. zaro sto je vec 1940 KPJ naglasio opasnost od fasizma, a KPJ je 15.04.1941 izdala proglas narodima Jugoslavije protiv fasizma.
KPJ se borila protiv fasizma jos 1936 u Spaniji.

Gde ti vidis rehabilitaciju NDH ?
Pricamo o istorijskim cinjenicama , kada je Kvaternik kao komdant domobrana ima vlast nad logorima NDH i vrsio tamo zlocine sa ustasama ?
Na Logorima NDH vlast je imala ustaska obrana, a cak ni pripadnici drugih ustaskih bojni tamo nisu imali dozovolje pristupa, a kamoli domobrani.

паклено српско губилиште!

Имам ја једно, да ли је КПЈ ушла у други светски рат као немачки савезник?Просто и једноставно.
Наравно да јесте, али њу нико није ништа ни питао.Ушла је централа и аутоматски и она. Нису они били самостална домаћа партија , него само филијала Коминтерне у Краљевини Југославији.
Када су добили власт то је уведено и у држави и звало се " демократски централизам ".

Za gradjanski rat u Spaniji 36 i borbu protiv fasizma, kao i proglase KPJ bez kominterne. saradnja cetnika i Italijana nisi odogovrio nista.
Sto se tice martovskij pregovora, pitanje je da li ti nesto uopste znas ? Jer to je vec vise puta objasnjeno da su Tito i partizani u to vreme bili u nezavidnom polozaju,i posluzili su se ratnim lukavstvom, da razmene zarobljenike, i da potpisu sta god Nemci traze, da bi dobili u vremenu, odmorili i pregrupisali se. Da su Nemci trazili da partizani potpisu da se ce boriti Marsovaca, i to bi potpisali. Jer taj sporazum su Nemci mogli da okace macku o rep. Poslemartovskih pregovara je bila Sutjeska, Nemci su klali pârtizanske ranjenike...sto sve govori o martovskom ''sporazumu""
Titova Jugoslavija je bila bolje mesto za zivot nego Kraljevina Jugoslavija, a kome se nije svidelo mogao je slobodno napusti zemlji i ode gde hoce.
T
Ако си ти наиван, нисмо ми.

Са евентуалним искрцавањем савезника у Далмацији, био би крај Брозовој револуцији. Зато је он иницирао мартовске преговоре како би зауставио западне савезнике па макар и у савезу са окупатором. Размене заробљеника било је и пре и после мартовских преговора, па ти је аргумент лажан.

Пошто ме мрзи да са тобом полемишем ево ти цитата, проверљивих у мемоарима учесника преговгора:

"
Преговори у Загребу
На састанцима у Загребу 23. и 24. марта Велебит и Ђилас су изјавили следеће: „...ми немамо никаквог разлога за ратовање против немачке војске, нити за изазивање штете немачким интересима у целој држави, било да су војне или економске природе. За то не захтевамо никакву противуслугу. Треба само да нам омогућите прилику да се боримо против четника и ми ћемо их ликвидирати“. Састанцима су присуствовали и представници власти НДХ, што су Ђилас и Велебит негирали у својим мемоарима.[43]

После повратка из Загреба, Велебит је 31. марта обавестио Обавештајно одељење штаба 718. немачке дивизије у Сарајеву да је немачким представницима у Загребу рекао следеће: „Ми са нашим народноослободилачким покретом тежимо да створимо слободну Југославију у којој ће сва словенска племена имати сва права и у којој неће владати само Срби. Због тога у националном четничком покрету ми видимо нашег највећег и најопаснијег непријатеља пошто они теже да створе Велику Србију, а нас да истисну. Под таквим околностима ми немамо више никаквог повода да се боримо против немачке војске, нити да наносимо штете немачким интересима у целој земљи, били они војне или привредне природе. Треба нам само дати прилику да се боримо против четника да би их уништили“.[44]

Оваква снисходљивост према окупатору није забележена у историји Србије, али Броз није био Србин.

И молим те доста више о том Брозу.
"

Pricamo o Kvaterniku koji je bio komdant domobranstva, i da on nije imao komadanu nad logorima NDH, to je imao Luburic i ustaska obrana.
Зашто одговараш на пост који ниси прочитао?
Обраћаш се на погрешну адресу! Пробај у хрватском правосуђу,
поднесеш захтев за рехабилитацију са тим твојим аргументима.
Ако је неко и сумњао у истинитост комуно-усташке сарадње,
после твојих будалаштина које овде просипаш, сигурно више не сумња.

Ne. zaro sto je vec 1940 KPJ naglasio opasnost od fasizma, a KPJ je 15.04.1941 izdala proglas narodima Jugoslavije protiv fasizma.
KPJ se borila protiv fasizma jos 1936 u Spaniji.
Да, јер је као део Коминтерне била обавезна на то пактом Немачке и СССР - а.Те измишљене прогласе окачи мачку о реп.Пуцали су југословенској војсци у леђа и вршили саботаже.

Ако си ти наиван, нисмо ми.

Са евентуалним искрцавањем савезника у Далмацији, био би крај Брозовој револуцији. Зато је он иницирао мартовске преговоре како би зауставио западне савезнике па макар и у савезу са окупатором. Размене заробљеника било је и пре и после мартовских преговора, па ти је аргумент лажан.

Пошто ме мрзи да са тобом полемишем ево ти цитата, проверљивих у мемоарима учесника преговгора:

"
Преговори у Загребу
На састанцима у Загребу 23. и 24. марта Велебит и Ђилас су изјавили следеће: „...ми немамо никаквог разлога за ратовање против немачке војске, нити за изазивање штете немачким интересима у целој држави, било да су војне или економске природе. За то не захтевамо никакву противуслугу. Треба само да нам омогућите прилику да се боримо против четника и ми ћемо их ликвидирати“. Састанцима су присуствовали и представници власти НДХ, што су Ђилас и Велебит негирали у својим мемоарима.[43]

После повратка из Загреба, Велебит је 31. марта обавестио Обавештајно одељење штаба 718. немачке дивизије у Сарајеву да је немачким представницима у Загребу рекао следеће: „Ми са нашим народноослободилачким покретом тежимо да створимо слободну Југославију у којој ће сва словенска племена имати сва права и у којој неће владати само Срби. Због тога у националном четничком покрету ми видимо нашег највећег и најопаснијег непријатеља пошто они теже да створе Велику Србију, а нас да истисну. Под таквим околностима ми немамо више никаквог повода да се боримо против немачке војске, нити да наносимо штете немачким интересима у целој земљи, били они војне или привредне природе. Треба нам само дати прилику да се боримо против четника да би их уништили“.[44]

Оваква снисходљивост према окупатору није забележена у историји Србије, али Броз није био Србин.

И молим те доста више о том Брозу.
"
Sto se prvi gerilac na svetu Draza sastao sa Nemcima ? Sto je Draza saradjivao sa Nedicem, Italijanima. ustasama...?
O tome ne pricas....
Sta je rezultata martovskih pregovora ? Napad Nemaca na partizane na Sutjesci, i pokolj partizanskih ranjenika.
Cericil se sastao sa Titom 1944, a saveznici su se iskrcali na neka ostrva u Jadranu, i bili zajedno sa partizanima.
Prema tome sa martovskim pregovorima Tito je svojim lukvastvom preveo Nemce zedene preko vode, i dobio u vremenu.

Зашто одговараш на пост који ниси прочитао?
Обраћаш се на погрешну адресу! Пробај у хрватском правосуђу,
поднесеш захтев за рехабилитацију са тим твојим аргументима.
Ако је неко и сумњао у истинитост комуно-усташке сарадње,
после твојих будалаштина које овде просипаш, сигурно више не сумња.
Ovo je forum i moze svako da pise sta hoce, cak i ti.
Jedna stvar su istorijske cinjenice, a druga stvar su tvoja mastarije o drugom svetskom ratu.
Jer to sto vi pisete o istoriji, ne uci se ni ujednoj skoli ni na jednom fakultetu, toliko o tome ko pise budalstine.

Да, јер је као део Коминтерне била обавезна на то пактом Немачке и СССР - а.Те измишљене прогласе окачи мачку о реп.Пуцали су југословенској војсци у леђа и вршили саботаже.
Nemci su okupirali Jugoslaviju, i zasto nisu komuniste pustili iz jugoslovenskih zatvora na slobodu, ako su bili ''saveznici"" kao sto ti tvrdis ?
Komunisti su imali akcije za vreme okupacije, kada su spasavali srpske oficire.

Nemci su okupirali Jugoslaviju, i zasto nisu komuniste pustili iz jugoslovenskih zatvora na slobodu, ako su bili ''saveznici"" kao sto ti tvrdis ?
Komunisti su imali akcije za vreme okupacije, kada su spasavali srpske oficire.
Наравно да јесу, имамо и доказе да су у Чачку уз Љотићевце једино друштво Немцима.
До напада Немаца на СССР-а нису.

Sto se prvi gerilac na svetu Draza sastao sa Nemcima ? Sto je Draza saradjivao sa Nedicem, Italijanima. ustasama...?
O tome ne pricas....
Sta je rezultata martovskih pregovora ? Napad Nemaca na partizane na Sutjesci, i pokolj partizanskih ranjenika.
Cericil se sastao sa Titom 1944, a saveznici su se iskrcali na neka ostrva u Jadranu, i bili zajedno sa partizanima.
Prema tome sa martovskim pregovorima Tito je svojim lukvastvom preveo Nemce zedene preko vode, i dobio u vremenu.
Добио у времену да изведе комунистичку револуцију до краја, да окупира Србију и да настави сатирање српског народа.

Наравно да јесу, имамо и доказе да су у Чачку уз Љотићевце једино друштво Немцима.
До напада Немаца на СССР-а нису.
Nemci su ''pustili'' iz svih zatvora kada su okupirali Jugoslaviju ?
Tek onda je pocelo hapsenje i proganjanjeé

Добио у времену да изведе комунистичку револуцију до краја, да окупира Србију и да настави сатирање српског народа.
Dobio u vremenu da pobedi Nmeci, ustase, cetnik, baliste...Da partizani budu priznati od saveznika, da pobedi na izborima.

Симптоматично је и интересантно како нико још није одговорио од наших титоистички оријентисаних ни на једно од питања из уводног поста :kafa:
kad ti pitanja ne valjaju :D

ko da ih je pisao okrugli sto ekonomista srbije :hahaha:

Dobio u vremenu da pobedi Nmeci, ustase, cetnik, baliste...Da partizani budu priznati od saveznika, da pobedi na izborima.
Ја ли ти служим за зајебанцију, батали ме и нађи неког у твом вертуелноим свету комунизма па се иживљавај до миле воље.

Ја ли ти служим за зајебанцију, батали ме и нађи неког у твом вертуелноим свету комунизма па се иживљавај до миле воље.
Sto ulazis u raspravu ako ne znas istorijske cinjenice, nego izmisljas.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pitanje :

Kako je moguće da malobrojna, zabranjena i progonjena partija KPJ uspe da oslobodi zemlju i uspostavi novo ekonomsko i društveno uređenje?

kad ti pitanja ne valjaju :D

ko da ih je pisao okrugli sto ekonomista srbije :hahaha:

Хахаха! Да ли схваташ колико немућну небулози си изрекао Проко ?
Шта би ти хтео да сам постављаш питања и на њих одговараш?
Ово су тек нека најосновнија питања на која је лако одговорити врло једноставно , без неке велике експликације како би могли да нормално комуницирамо.

Хахаха! Да ли схваташ колико немућну небулози си изрекао Проко ?
Шта би ти хтео да сам постављаш питања и на њих одговараш?
Ово су тек нека најосновнија питања на која је лако одговорити врло једноставно , без неке велике експликације како би могли да нормално комуницирамо.
pa čim ti niko ne odgovara na pitanja, znači da su nebulozna .......
pametnom dosta

Pitanja :
1. Da li se prvi i jedini SSSR borio protiv fasizma tj protiv Franka u Spaniji ?
2. Da li je veliki broj Jugoslovenskih komunista i rodoljuba hteo da ide da se bori protiv fasizma u Spaniji, ali ih je Kraljevina Jugoslavija u tome sprecava ?
3. Da li su Velika Britanija i Francuska potpisale Minhenskim sporazum sa Hitlerom, i da li pravo da okupira Cesku i pobije sve Jevreje tamo ?
4. Da li je SSSR prvo nudio savez Francuskoj i Velikoj Britaniji , a oni su tu ponudu odbili ?
5. Da li se Kraljevina Jugoslavije zestoko obracunavala sa komunistima, a sa ustasama ne. Posle atentata na kralja Aleksandra, Artukovic je uhapsen u Velikoj Britaniji i predat Kraljevini Jugoslaviji, i ako je Artukovic bio i ucesnik ''Lickog ustanka'', ubrzo je pusten. Joso Rukavina takodje ucesnik ''Lickog ustanka'' osudjen prvo na smrt, kazna zamenjan na visegodisnju robiju, ali ubzo pusten na slobodu.
6.Da li je jos KPJ izdala proglas da je fasizam najvece zlo i da se treba pripremi ti za borbu ?
7.Da li je istina da Draza sastao sa Nmecima u Divicima vec 1941, da pravi kombinacije ?
8. Da li je istina da su cetnici poceli saradnju sa Italijanskom okupatorom i od njega dobijali i oruzije ?
9.Da li je istina da su partizani vodili borbu protiv okupatora i domacih izdajnika od pocetka do kraja ?
10. Da li je istina da je Draza trcao da spasava saveznicke pilote, a da nije pokusao da oslobodi Srbe iz logora Jasenovac, a to mesto je bilo u njegovoj zoni odgovornosti.
Da cujemo sta kolege istoricari imaju da kazu ...

ova su pitanja zanimljivija od tvojih pamfleta.............

Back