Kraljevina Srbija

Za kakvo ste drzavno uredjenje Srbije?

• Republika

• Monarhija

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Naravno.Tom tvojom logikom očigledno se mnogi ne pridržavaju,a pogotovu popovi o kojima je reč.A sto se tiče ove "prevare" o kojoj se ovde nesto priča, da li ste pomislili da je ovde prevarena ona druga devojka,a ne ona stalna? Ja na to ipak gledam kao zensko pa mogu da zamislim onu jadnicu, sa kojom je prevara "obavljena", sta mislite kako je njoj. Da li se ona mozda zaljubila, da li je ona počela da misli o nasem drugu na neki drugi način, da li je taj čin uticao na nju da se ona mozda oseti "stalnom"? Da li je ona mozda počela da gaji neke lazne nade u vezi njega? A dečko se samo zezao (jer je slobodan, jer mu se moze) i vratio svojoj pravoj devojci,kao da nista nije bilo.I sad svi vi njega osudjujete zbog prevare prema stalnoj devojci, koja i nema pojma sta je bilo, a ne mislite kako li je onoj drugoj. On se samo poneo kao slobodan muskarac, i sta tu ima vise da se priča! Vratimo se mi na temu.Mozda cemo u Kraljevini Srbiji vise pricati o ljubavi i prevarama?

Sad ces se ti ljuti zbog ovoga, ali moram da pitam. U kom slucaju bi Jelisavetin brat,Andrej, postao nas kralj? Čitala sam neka "vidjenja" onog belog maga Lava Gersina,jel se tako zove. Rekao je da ce se ideja o monarhiji roditi u Srbiji u jesen 2005. ali da ce kralj biti princ Andrej!Pozdrav.

Pitanje ti je na mestu, pa nemam razloga da se ljutim. Bolje to da me pitas nego da vodis polemiku o mom ljubavnom zivotu.

Prema pravilima nasledjivanja prestola, princ Andrej je ako se ne varam 5 po redosledu. Prvi je princ Aleksandar, zatim njegova tri sina, pa onda Andrej kao najblizi rodjak.

Da bi, prema pravilu on postao kralj, trebalo bi da se prva cetvorica odreknu prstola ili ne daj boze da stradaju.

E sad, u istoriju su se sto se tice nasledjivanja prestola, dolazilo je do nepredvidljivih dogadjaja. Ko zna sta moze da se desi pa da princ Andrej postane kralj mimo bilo kakvih pravila.

A sto se tice Lava Gersmana, nemam bas lepo misljenje o njemu. Vise imam utisak da dobro prati politicka dogadjanja u svetu, i odlicno ih analizira pa daje tako neke prognoze u vezi buducnosti Srbije.

Mislim -ljutis, zbog stava da u Istoriji ne postoji kad bi bilo, sta bi bilo.
Zar ne rekoh da se vratimo na temu? Izvini ako sam te na bilo koji nacin povredila, uopste mi to nije bio cilj, naprotiv. (Sto na meni da se slome kola?)
Ma i meni taj covek u belom odelu deluje nekako cudno ali neki moji prijatelji su pratili, u Telegrafu mislim da izlazi svakog decembra, njegovo predvidjanje predstojecih dogadjaja. Kazu da je dobar, a djavo ce ga znati sta ce se sve desiti.
Nadam se da ces izvinjenje primiti u svakom slucaju. Pozdrav.

Черчил је рекао краљу петру другом да он више неће бити краљ ни србије ни југославије па би за њега било много боље да ожени елизабету и да буде консор краљици и исти тај черчил је рекао једном приликом да ће на крају бити само пет краљева четири у картама и један у енглеској а још увек исти тај черчил је једном другом приликом рекао да се боље вратити са погрешног пута на првобитни него на погрешном путу тражити прави пут и још нешто краљевина је систем а краљ је главна фигура у систему а они који се баве усавршавањем система и прилагођавању требали би ићи мало и у краљевске школе.

Bi2:
Mislim -ljutis, zbog stava da u Istoriji ne postoji kad bi bilo, sta bi bilo.

Ma taj stav STA BI BILO KAD BI BILO, odnosi se na dogadjaje koji su se vec dogodili. Hocu reci da ako se nesto vec dogodilo na jedan nacin ne treba raspravljati sta bi bilo ako bi se taj dogadjaj odigrao na drugi nacin. A ovo je drugo, ovo je pitanje vise vezano za buducnost. Iako malo verovatno da ce se tako nesto desiti, nije nemoguce da se desi. U "predvidjanju" buducih dogadjaja dozvoljeno je to STA CE BITI AKO...., ali nikako u istoriji nije dozvoljeno, STA BI DANAS BILO DA NIJE BILO TOGA I TOGA....

Inace, mozda sam se lose izrazio, stav je trebalo da glasi: STA BI BILO DA JE BILO, TOGA NEMA U ISTORIJI.

Sorry, moja greska u izrazavanju.

Bi2:
Zar ne rekoh da se vratimo na temu? Izvini ako sam te na bilo koji nacin povredila, uopste mi to nije bio cilj, naprotiv. (Sto na meni da se slome kola?)

Nista ti nisi pogresila. To sto sam rekao da je bolje da me pitas za princa Andreja, nego za moj ljubavni zivot, nisam rekao ironicno iako mozda tako izgleda. Tek sada kad sam procitao sta sam napisao izgleda kao da ti prebacijem nesto. Oprosti, nije mi to bila namera. To sam rekao onako iz sale, posto je tema krenula u drugom pravcu.

Bi2:
Nadam se da ces izvinjenje primiti u svakom slucaju.

Nema razloga da mi se izvinjavas. Koliko sam mogao da vidim iz tvog posta, ti me ovde najvise razumes :wink:, mada sam od tebe to najmanje ocekivao. Nemoj pogresno da me shvatis, zensko si, a zene obicno muskarca koji prevari drugu zenu napadaju.

Drago mi je sto me ne osudjujes, kao neki ovde. Ipak je prica previse slozena i za mene veoma bolna da bi je tek tako objasnio u par recenica. Tvoj stav u vezi toga je na mestu. :smile:

Evo jedne zanimljuvosti kad vec govorimo o kralju.

Da bi kraljev sin postao prestolonaslednik, pravilo je nalagalo da mora da se rodi na teritoriji Jugoslavije. Aleksandar nosi titulu prestolonaslednika a rodjen je u Londonu. kako to? Evo ovako: Posto je Petar II znao za to pravilo, obratio se engleskoj kraljici, koja je naredila da se hotelska soba u kojoj se Aleksandar rodio, neposredno pre njegovog rodjenja proglasi za jugoslovensku teritoriju. Tako danas aleksandar ima pravo na presto.

Ajd, ljudi vidimo se za neki dan, odoh ja u Nis, imam ispit. Pozlite mi srecu.

AKHENATON:
...engleskoj kraljici, koja je naredila da se hotelska soba u kojoj se Aleksandar rodio, neposredno pre njegovog rodjenja proglasi za jugoslovensku teritoriju.
Ajd, ljudi vidimo se za neki dan, odoh ja u Nis, imam ispit. Pozlite mi srecu.

Значи Србија има и територију у Лондону, још мало и ето нас до Токија, хахахахаххаха. :lol:

акхенатон рекла ти моја баба да без муке нема науке. Иначе и вас остале је поздравила и рекла да се оставите тијех малих телевизора

Back