Kraljevi nisu smeli da popuštaju granicu u miru Vučić sme

nesko101

Elita
Poruka
19.018
Šta nam to govori?
Srbi kao narod koji ima svoju državu su u ozbiljnom problemu.Taj problem je bukvalno rečeno u njima samima.
Setimo se samo da to nije od vremena Vučića jer i Tito i Sloba su imali veća ovlašćenja i moć nego nekad Kraljevi u većini zemalja sveta toga vremena.
Tešićete se time što ćete reći pa mi to znamo.A ja ću vam na to reći jel, osećate li ga?

Који краљеви? Фараони, средњевековни, апсолутни монарси, просвећени апсолутисти или ови савремени у парламентарним монархијама? Нисам сигуран за ове савремене али ови пре њих су итекако смели да мењају границе у миру. Руска царевина је нпр. део своје територије продала другој држави. Исто је учинила Наполеонова Француска, додуше овај тада није био цар али је увелико спремао крунидбу.

Уосталом, овде није реч о предаји нечега што имамо већ о признавању независности територије која се отцепила. Џабе се ту позивате на краљеве и давно минула времена, то је модерни сепаратизам и сличне примере треба тражити у 20. па и 21. веку.(читај Крим)

Елем, нећете тако Вучића спречити да призна Косово, тим патетичним историјским паралелама које се лако оборе. Ако је Србима стварно стало до Косова више него до ичега другог, они треба да се масовно одазову на изборе и онда је Вучић у проблему, када га стисне излазност од 70%, а не ова мизерија од 50%+. То што пола Срба не гласа, а пола од пола гласа за Вучића мени говори да Србе заправо заболе за Косовом. Мене савест не гризе, увек сам гласао на изборима.

Ја нисам гласао на задњим изборима, мрзело ме да чекам ред у амбасади. То значи да сам ја крив због Косова.

Али без зезања, тешко је замислити шта би се конкретно променило. Вучић можда јесте огаван, и његови људи су заиста вололики, можда чак и свињоподобни, али и да дођу лепши и бољи били би изложени истоветним притисцима и суочени са истим фет акомпли. Мени је врло тешко да замислим на који начин би неки други режим сачувао Косово данас.

Kosovo ne moze da se sacuva, to je valjda jasno.

Kosovo treba da posluzi da se istrguje maksimum maksimuma. Narocito sada kada je jasno da Srbija verovatno nikada nece ni uci u EU, nema ni neke potrebe da resavamo taj slucaj. Samo da ga odrzavamo ovako, da Kosovo ne dobije stolicu u UN, obilazimo domoroce po Papui i busmane da se ne predomisle i priznaju Kosovo i povlacimo Spaniju za podrsku u EU po tom pitanju.

Sve dok ne dobijemo sta zelimo. Problem je sto voline na vlasti, i ove, i bivse, a i buduce, nisu sposobne da te zelje uokvire.

Ја нисам гласао на задњим изборима, мрзело ме да чекам ред у амбасади. То значи да сам ја крив због Косова.

Али без зезања, тешко је замислити шта би се конкретно променило. Вучић можда јесте огаван, и његови људи су заиста вололики, можда чак и свињоподобни, али и да дођу лепши и бољи били би изложени истоветним притисцима и суочени са истим фет акомпли. Мени је врло тешко да замислим на који начин би неки други режим сачувао Косово данас.

Верујем да доста људи мисли то исто, у паузама између поклича да је Косово наше, када се на кратко укључи мозак.

Али да је Србима Косово стварно толико важно, они би масовно гласали против Вучића и сваке власти која бар мало попусти у правцу признавања. Ја Вучића разумем, он мисли да треба да признамо и евентуално разменимо територије, нема већи отпор и ради своје. Чак је и црква занемоћала и нешто мало стење уместо да грми. Нема отпора међу Србима и то можда и најбоље показује колика је цена Косова у овом тренутку.

Šta nam to govori?
Srbi kao narod koji ima svoju državu su u ozbiljnom problemu.Taj problem je bukvalno rečeno u njima samima.
Setimo se samo da to nije od vremena Vučića jer i Tito i Sloba su imali veća ovlašćenja i moć nego nekad Kraljevi u većini zemalja sveta toga vremena.
Tešićete se time što ćete reći pa mi to znamo.A ja ću vam na to reći jel, osećate li ga?
Ja hoću veća ovlašćenja od svih njih zajedno :nosijelku:
:manikir:

О, мислиш на народ? На народ добри и напаћени?

Па ако је неко гори од Вучића - или Баје Пашића, или који је већ еталон нискости у оптицају - онда је то народ.

Није народ крив, крив је Језда.

О, мислиш на народ? На народ добри и напаћени?

Па ако је неко гори од Вучића - или Баје Пашића, или који је већ еталон нискости у оптицају - онда је то народ.
Šta to 'narod' kad se zna čije sranye sad jedemo¿¡

Šta nam to govori?

Od oca je ostalo sinu, zato cuvaju svoj posed, kao i svatko od nas osobnu imovinu, dok politicari su listopadni, i pljackaju nemilice.

Avaj, nadasve shtovani, dojaja intelektualni .. kako ne bi promenilo? Glas jedne intelektualne elite koja zivi na zapadu vrijedi koliko 100 000 glasova primitivnih Balkanaca, a znamo da vase porijeklo nije balkansko .. avaj ...

- - - - - - - - - -

attachment.php

Back