The Graeat Gatsby
Veoma poznat
- Poruka
- 11.402
Kako se sa ollydbg moze krekovati "online" licenca koja je istekla?
Obicno rusim ceo sistem za taj jedan program i sve bude ok
Ollydbg je napusten, radi samo za 32 bit softver...Kako se sa ollydbg moze krekovati "online" licenca koja je istekla?
A da se licenca ne proverava online znao bi, ali se mora povezati preko interneta da bi se proverilo, jer pise licrnce expiried.Ollydbg je napusten, radi samo za 32 bit softver...
https://www.apriorit.com/dev-blog/366-software-reverse-engineering-tools
Ne znam sta hoces da krakujes, ali svakako znanje x86 procesora i asemblera je prerekizit..
Ako hоћеш то да крекујеш отркријеш место где се врши датумска провера, или заменом дате Виндоувс функција својом,A da se licenca ne proverava online znao bi, ali se mora povezati preko interneta da bi se proverilo, jer pise licrnce expiried.
Zelim da krekujem "plugin" za "proo tools"
Do sada sam bezbroj puta rusio sistem i uvek nabavljao 7 nedeljnu licencu. Ali sada vise nema probe,
Evo mozes pokusati (mada sada samo nude "buy" a ne "try" opciju.
U pitanju je efekat landr fx voice
I ne mrzi te?Kako se sa ollydbg moze krekovati "online" licenca koja je istekla?
Ako znas krekovati daj pomozi da ne rusim sistem stalnoI ne mrzi te?
Aha, to si čuo od malog Perice?Ako hоћеш то да крекујеш отркријеш место где се врши датумска провера, или заменом дате Виндоувс функција својом,
па му подметеш други датум, или откријеш који фајл проверава за датум.
ja sam krekovao programe kad si ti piskio u gace, i zaradio nesto para na tome...Aha, to si čuo od malog Perice?
A autori programa naivni, pa ne znaju da zaštite program?
Pa ne vrši se provera na validnost na početku programa, pa još po mogućstvu samo na jednom mestu.
Proguglaj malo šta je "obfuscator" i čemu služi, pa se onda javi ponovo sa pametnim predlozima i idejama.
Nemaš ti pojma ni šta je krekovanje, ni kako se štiti od toga, ne blamiraj se bez veze.ja sam krekovao programe kad si ti piskio u gace, i zaradio nesto para na tome...
Cuj, nemas ti pojma o ovom poslu, pa lupas gluposti, da si ti ziv i zdrav ja sam razbio speed lock jos 80ih,Nemaš ti pojma ni šta je krekovanje, ni kako se štiti od toga, ne blamiraj se bez veze.
Pa jeste, videlo se dok su programe pisali klinci u Bejziku.provera, na datum se vrsi na tacno onom delu programa, gde detektuje,
tj na mestu gde proverava i to se jasno vidi.
To sa fajlom se važilo nekad davno, većinom za igrice.Osim toga, kao sto rekoh
ne moras ni da diras program, dovoljno je da linkujes sa svojim thunkom,
ka date funkciji… oni proveravaju neki fajl, koji im je reper za datum instalacije.
Dakle, ako stracujes koje fajlove otvara i sta statuje, vrlo lako bez
ikakve izmene, mozes da zaobices proveru datuma...
Registry ili fajl, sve jedno je. isti princip. I otkud znas da je registry, a ne fajl? Pristup registriOdavno se to više ne koristi, to ide preko Registry unosa koji su kodirani sistemom za koji ti nisi ni čuo.
C# se ne kompajlira u izvršni program, već u IL, posle obfuskatora ti treba godinu dana da bi uopšte dobio
Nemaš ti pojma ni o zaštiti programa, ni o razbijanju zaštite.No reversing neko koda je danas mnogo laske zbog ogromnog broja
funkcija koje pozivaju i biblioteka, pa je lakse locirati mesta od interesa...
To je zabranjeno raditi.Ako znas krekovati daj pomozi da ne rusim sistem stalno
Ja sam pokazao znanje, a ti samo ono sto si cuo. Za razliku od tebe ja ne guglam,Nemaš ti pojma ni o zaštiti programa, ni o razbijanju zaštite.
Ajde da se složimo da se ne slažemo, a ti ubeđuj nekog drugog da znaš o čemu pišeš.
Može?
Pa nek se pomuci malo, provera datuma je zastita koja se lako probije, pa kod moje zene to rade sys admini, samo resetuju registry kljucTo je zabranjeno raditi.
Ne znam to nije tako jednostavno, u programu kada ukucam (tj nije program vec deo za program tj plugin)Ako hоћеш то да крекујеш отркријеш место где се врши датумска провера, или заменом дате Виндоувс функција својом,
па му подметеш други датум, или откријеш који фајл проверава за датум.
E to ti je problem. Datum su zabelezili na serveru kod sebe i ne koriste nikakvu sistemsku proveru.Ne znam to nije tako jednostavno, u programu kada ukucam (tj nije program vec deo za program tj plugin)
sifru ne izbaci mi nikakav prozor, vec samo pise serial expiried, a kada se diskonektujem sa sa interneta trazi da se konektujem
Па не можеш да добијеш кључ ако не платиш. Интернет им треба да провере датум инсталације… вероватно ни лажни кључ сад не радиKad bi samo napravio da be trazi licence key i da ne treba internet bilo bi dobro al kako ja ne znam
a kako da razbijem taj kljuc? mora da postoji nacinПа не можеш да добијеш кључ ако не платиш. Интернет им треба да провере датум инсталације… вероватно ни лажни кључ сад не ради
из истих разлога...
Imaju bazu kljuceva, i ne mozes generisati da probijes checksum nikako. Dakle potrazi one sajtove sa kljucevima, ako imaju za taj plugin/programa kako da razbijem taj kljuc? mora da postoji nacin
Svaki krek , dobro vecina ukida tu proveru.Па не можеш да добијеш кључ ако не платиш. Интернет им треба да провере датум инсталације… вероватно ни лажни кључ сад не ради
из истих разлога...
Otvorio sam novi nalog skinuo program, uzeo novi probni serial tj licence key, probao na drugom kompijutru kome je licenca istekla, i uspeo sam.Svaki krek , dobro vecina ukida tu proveru.
Ne znam zasto bi morao da radi opet sistem za novu verziju programa koji je krekovan.