Kraj rata u Ukrajini: "pregovori su već počeli" (Ancel, bivši francuski oficir)

nema čime da pritisne Putina... može da mu ponudi nešto primamljivo tipa ostanak ruskih baza u Siriji i zadržavanje osvojenih delova Ukrajine i demilitarizaciju Ukrajine uz prisustvo UN snaga da čuvaju mir....

Naravno, to je i jasno. Zato i ne treba biti populista i davati lažna obećanja nego situaciju sagledati realnije.

Tramp je lik koji kao suparnike ima Rusiju i Kinu, a onda trenira strogoću na saveznicima (Evropi, Kanadi, Meksiku...) jer ne može drugačije. Mislim, to mi deluje krajnje ljigavo.

Naravno, to je i jasno. Zato i ne treba biti populista i davati lažna obećanja nego situaciju sagledati realnije.

Tramp je lik koji kao suparnike ima Rusiju i Kinu, a onda trenira strogoću na saveznicima (Evropi, Kanadi, Meksiku...) jer ne može drugačije. Mislim, to mi deluje krajnje ljigavo.
mislim da će Tramp pokušati da Rusiju razdvoji od Kine tako što će joj ponuditi partnerski odnos. On za razliku od neokonsa koji su određivali spoljnu politiku Amerike u zadnjih x godina vidi Kinu a ne Rusiju kao glavnog strateškog protivnika Amerike.

mislim da će Tramp pokušati da Rusiju razdvoji od Kine tako što će joj ponuditi partnerski odnos. On za razliku od neokonsa koji su određivali spoljnu politiku Amerike u zadnjih x godina vidi Kinu a ne Rusiju kao glavnog strateškog protivnika Amerike.

Tako je i trebalo da bude. Rusija generalno i jeste pretežno pro-zapadna država ako se pogleda način života i sve ostalo. Imaju više veze sa zapadom nego sa Kinom, Severnom Korejom i Iranom. Zato je i potpuno sumanuto da je Putin počeo da baca bombe po zapadnoj državi. Zapad generalno nije cvećka, ali nikada nisu bacali bome po svojima, to je van zdravog razuma.

Valjda je i Putin citao basnu o vuku i tri vola u bukvaru.

Tako je i trebalo da bude. Rusija generalno i jeste pretežno pro-zapadna država ako se pogleda način života i sve ostalo. Imaju više veze sa zapadom nego sa Kinom, Severnom Korejom i Iranom. Zato je i potpuno sumanuto da je Putin počeo da baca bombe po zapadnoj državi. Zapad generalno nije cvećka, ali nikada nisu bacali bome po svojima, to je van zdravog razuma.
Ovaj je spavao od 2014. do 2022.
Kada ponovo zaspes i probudis se bit ce 2030.
Onda ces da vidis ko je pobijedio.

Нема бре краја док Русија не испуни СВЕ ЗАХТЕВЕ на Почетку Специјалне Војне Операције!
п.с. сад се сетили кад им Пулени Зеленског ГУБЕ на свим Фронтовима.ма немој...
Кад Рус избије на Неретву и Цетину(Дунав је већ решен)..
онда можемо се договарамО..
КО ВАС БЕЈЕ! :lol:

Mislim da Ukrajincima neće biti problem da prihate realno stanje što se tiče teritorija.

Veći je problem što Putin neće da prihvati realno stanje da mu je NATO na granici.

On prihvata samo realno stanje kakvo njemu odgovara.
Зеленски и његова хунта нису представници свих Украјинаца!

Надамо се да ће Амери донети мир и да ће престати убијање и остала ратна дејства.

Amerikanci su doneli rat.

Sad kao hoce da donesu mir kad su oterali 2 miliona Ukrajinaca u smrt.

Isto kao u Avganistanu, Vijetnamu, Koreji gde je Amerika takodje izgubila ratove.

Nema veceg zla na svetu od Amerike i Izraela. Svako ko sledi ovu imperiju zla je takodje zao covek po mom skromnom misljenju jer zeli vladavinu zla svetom .

Mesec dana pre dolaska Donalda Trampa u Belu kuću, Evropljani strahuju da će Vašington pregovarati o okončanju rata u Ukrajini, direktno sa Moskvom, ne uzimajući u obzir uslove Kijeva.

Ratni kolumnista i bivši francuski oficir Gijom Ansel daje najnovije informacije o situaciji za Franceinfo. Prema njegovim rečima, razgovori su već počeli. „U fazi smo ubrzanja i pritiska različitih protagonista da postignemo sporazum“, objašnjava on.

Kakva će biti uloga Sjedinjenih Država u ovom procesu pregovora, kako se približava inauguracija Donalda Trampa? Bivši oficir kaže: „Znamo da Tramp želi da nametne mir pre 20. januara. Pregovori su, dakle, već prilično uznapredovali. Ostaje da se vidi ko će biti evropska snaga odgovorna za praćenje linije razgraničenja koja je razdvajala dva protagonista. o čemu se može pregovarati, a šta ne“.

I dodao: „Jasno vidimo da Volodimir Zelenski priprema ukrajinsko društvo igrajući na činjenicu da su Ukrajinci iscrpljeni ove tri godine rata, da Ukrajinci nikada nisu želeli da mobilišu svoju omladinu za odlazak na front, i da tamo danas je nedostatak vojnika. Postoji neka vrsta balansiranja."

https://www.msn.com/en-us/news/worl...begun-ancel-former-french-officer/ar-AA1wqclU
Pogledajte prilog 1662160
Ovo je još u fazi nepotvrđenog, ali čim se šuška...
Ovih dana na frontu se počelo dešavati da Rusi ulaze u sela koja niko ne brani, ulaze bez opaljenog metka.
Otpor Ukra je splasnuo dali ih više nema, istrošila se vojska ili su počeli da beže nemam pojma.
Ali ako do 20-og nešto ne potpišu, ovim tempom i kako je počelo bez otpora Rusi da napreduju ući će u Kijev za mesec dana, biće kao u Siriji
U stvari ima Ukrajinaca i Nato plaćenika još opkoljenih i stešnjenih po nekim rudnicima i fabrikama u Torecku, Časovom Jaru, Pokrovsku, Kzrahovu i to su neki što su tu dovedeni i ostavljeni i moraju da se brane nemaju gde. ali čim su Rusi krenuli na druga naselja okolo shvatili su da skoro nigde više nemaju otpora, nikog nema pobegla Ukro vojska sva

hqdefault.jpg
.

Mislim da Ce se rat dalje zahuktavati. I da Ce biti razorniji po celu Evropu i od I i II svetskog rata zajedno. Na kraju Ce da se počaste i Nuklearno. Varšava, Brisel, Berlin, London, Moskva, Petrograd,Pariz, Rim, Ankara, Atina, Beograd , Prag, i ko zna šta još sve ne otice u pepeo. Ne sve odjednom, u etapama. A i Ameri Ce dobiti svoju porciju. Izginuće masa ljudi...a i izgladnelost, bolesti. Ne znam da li je Džonson ovako zamišljao kada je sletio u Kijev i rekao Zelenskom da ne potpisuje primirje sa Rusima... Ili kada je Zapad odbio da da sigurnosne garancije na molbe Putina i Lavrova...

Mislim da Ce se rat dalje zahuktavati. I da Ce biti razorniji po celu Evropu i od I i II svetskog rata zajedno. Na kraju Ce da se počaste i Nuklearno. Varšava, Brisel, Berlin, London, Moskva, Petrograd,Pariz, Rim, Ankara, Atina, Beograd , Prag, i ko zna šta još sve ne otice u pepeo. Ne sve odjednom, u etapama. A i Ameri Ce dobiti svoju porciju. Izginuće masa ljudi...a i izgladnelost, bolesti. Ne znam da li je Džonson ovako zamišljao kada je sletio u Kijev i rekao Zelenskom da ne potpisuje primirje sa Rusima... Ili kada je Zapad odbio da da sigurnosne garancije na molbe Putina i Lavrova...
Neće.

Back