Kraj internet slobodi govora - nacrt zakona o ""javnom"" ""redu"" i ""miru""

Jel ti se dopada?
Ovo je konkretnije! :rotf:
1768052794806.png

Prvo,ne postoji demokratska država na zapadu i to smo videli na bezbroj primera,sve je tačno propisano i znaju se granice u kojima možeš da ispoljavaš svoje frustracije,sve preko toga je kažnjivo.Drugo,u Srbiji ovi blokaderi samo još nisu zapalili čoveka na lomači,ostalo su manje-više sve uradili.Imaju i svoje medije a imaju pristup i društvenim mrežama,i koriste baš svaku priliku da uvrede,ponize,zaprete i omalovažavaju.Znači,ne može tako da se ponašaju i tačka.

Hvala, upravo si potvrdio moju poentu. Ako unapred polaziš od teze da su "blokaderi nasilni", da "samo što nisu nekog zapalili", što naravno nije istina, i dok se na nacionalnim frekvencijama vidi isključivo vaša, režimska verzija priče, onda je jasno kako će se ovakav zakon primenjivati. Ti možeš slobodno da etiketiraš studente, pretiš i dehumanizuješ ih, to se ne računa, ali kada studenti ukažu na korupciju, nezakonje ili zloupotrebu vlasti, to će se proglasiti "ugrožavanjem javnog reda", "rušenjem države" ili "narušavanjem morala".

To je upravo razlika između demokratskih i autokratskih sistema: ne u tome da li zakoni postoje, već ko se njima gađa. Kod nas zakon nije neutralan alat, već selektivna batina protiv političkih neistomišljenika.

Poslednja izmena:
"Slobodarski" SNS upravo gura zakon gde ti mozes biti uhapsen i kaznjen za stvari koje kazes onlajn. Vec si mogao biti hapsen ali samo kada kazes "UBICU PRECEDNIKA VUCICA, JA SAM BOBAN RAJOVIC I ZIVIM TU I TU" na svom FB nalogu

sramotna odluka zaista, srbija je mogla biti mini svajcarska sa internet slobodom a umesto toga se sada gasi internet ne bi li videli istinu o nazadnjacima!
У "слободарској" Великој Британији је похапшено и процесуирано највише људи због ставова изнетих на интернету. Видим да се нико од вас не жали на европске и западне стандарде.

Hvala, upravo si potvrdio moju poentu. Ako unapred polaziš od teze da su "blokaderi nasilni", da "samo što nisu nekog zapalili", što naravno nije istina, i dok se na nacionalnim frekvencijama vidi isključivo vaša, režimska verzija priče, onda je jasno kako će se ovakav zakon primenjivati. Ti možeš slobodno da etiketiraš studente, pretiš i dehumanizuješ ih, to se ne računa, ali kada studenti ukažu na korupciju, nezakonje ili zloupotrebu vlasti, to će se proglasiti "ugrožavanjem javnog reda", "rušenjem države" ili "narušavanjem morala".

To je upravo razlika između demokratskih i autokratskih sistema: ne u tome da li zakoni postoje, već ko se njima gađa. Kod nas zakon nije neutralan alat, već selektivna batina protiv političkih neistomišljenika.
Nisam ja potvrdio ništa jer je sve viđeno prošle godine pokazalo da su blokaderi baš nasilni,a kada nisu bili nasilni,kršili su zakone ove države na druge načine-blokadama saobraćaja i fakulteta,zauzimanjem pešačkih prelaza(vrlo nemaštovito jer je pešaku dozvoljeno da koristi prelaz u dužini trajanja zelenog svetla za njega,ništa više) uvredama na račun predsednika države i ostalih funkcionera,napadima na neistomišljenike...bilo je svega tu.Imate vi dovoljno vaših frenkvencija na kojima maštate kako ćete da jašete i lustrirate,šaljete na robije,da vešate i šta sve nisam čuo i pročitao,uglavnom ništa pametno od njih.I ne može neko ko krši zakone ove države da UKAZUJE bilo kome bilo šta.I nije etiketiranje kada se kaže da su se slizali sa nama dokazanim neprijateljima Hrvatima,pa istorija nas tome uči,a studenti odmah potrčali ratnom veteranu iz akcije u kojoj su im proterali 250000 sunarodnika.Pa kakva je to mladost,jel ima išta u tim glavama?
Ukratko,ovo ti je kao da nisi vezao sigurnosni pojas-platićeš kaznu.Demokratije nema,nemoj se zanositi,pisali smo o tome-nema je.Postoji samo dobra propaganda sa zapada i ništa više od toga.Pa vidimo na primeru protesta u Nemačkoj,tamo je policija tukla studente,hvatala za vratove,puštala pse na demonstante,svašta je bilo.Nemoj pisati bzv,pa imam i ja pristup njihovim medijima,kao i ti.Eno ti primer onih mučenika u Švajcarskoj,živi izgoreli,povređenih 100,i šta se desilo?Ništa.A zašto je došlo do toga?Oćigledno je neko "zakazao" na terenu od tih inspektora koji su bili dužni da pregledaju objekat pre puštanja u rad,zar ne?Jel to nije korupcija?Zašto tamo nisu izašli studenti da kažu njihovom predsedniku(Trenutni predsednik Švajcarske (tj. predsednik Švajcarske Konfederacije) je Karin Keller-Sutter) da je žvala,psiho,*******i,nepomenik i šta sve niste pisali ovde i kojekuda.Zato što bi prvo dobili takve batine da ih majka ne bi prepoznala pa bi onda popasli takvu kaznu da posle ne bi mogli tamo ni ovce da čuvaju.Toliko o demokratiji i građanskim slobodama u EU.

У "слободарској" Великој Британији је похапшено и процесуирано највише људи због ставова изнетих на интернету. Видим да се нико од вас не жали на европске и западне стандарде.
Nemamo mi institucije koje rade za razliku od velike britanije.

А како раде установе у Великој Британији, где влада слобода говора? Та слобода важи само ако се не говори против званичне политике.

У "тоталитарним" државама попут Русије, Ирана или Белорусије није било толико хапшења због изношења ставова на интернету.

Не знам да ли знаш, али Лондон је град који има највише камера и сензора за праћење грађана на јавним површинама. Раније су исмевали Штази и ДДР због камера које снимају Александерплатц, а они покривају све улице, паркове и тргове.

Да ли знаш да у САД постоји компјутер који прати све телефонске позиве, мејлове и поруке на територији САД и да аутоматски обрађује податке и да издваја сумњив садржај, који касније детаљније прегледају?

Западне слободе хвале само они који на западу нису никада били.

Imamo,ali su sedeli neki poput Zage Dolovac i onog Nebojše...A oni su vas podržavali i u vašim nezakonitim blokadama nisu videli baš ništa loše pa nisu radili u skladu sa zakonom.A svi ćete doći na red,lagano samo.Kad može čovek da plati kaznu za nepropisno parkiranje,možete i vi što ste blokirali saobraćaj i fakultete.Pa niste ni vi svete krave.Svakom po zasluzi.

Nisam ja potvrdio ništa jer je sve viđeno prošle godine pokazalo da su blokaderi baš nasilni,a kada nisu bili nasilni,kršili su zakone ove države na druge načine-blokadama saobraćaja i fakulteta,zauzimanjem pešačkih prelaza(vrlo nemaštovito jer je pešaku dozvoljeno da koristi prelaz u dužini trajanja zelenog svetla za njega,ništa više) uvredama na račun predsednika države i ostalih funkcionera,napadima na neistomišljenike...bilo je svega tu.Imate vi dovoljno vaših frenkvencija na kojima maštate kako ćete da jašete i lustrirate,šaljete na robije,da vešate i šta sve nisam čuo i pročitao,uglavnom ništa pametno od njih.I ne može neko ko krši zakone ove države da UKAZUJE bilo kome bilo šta.I nije etiketiranje kada se kaže da su se slizali sa nama dokazanim neprijateljima Hrvatima,pa istorija nas tome uči,a studenti odmah potrčali ratnom veteranu iz akcije u kojoj su im proterali 250000 sunarodnika.Pa kakva je to mladost,jel ima išta u tim glavama?
Ukratko,ovo ti je kao da nisi vezao sigurnosni pojas-platićeš kaznu.Demokratije nema,nemoj se zanositi,pisali smo o tome-nema je.Postoji samo dobra propaganda sa zapada i ništa više od toga.Pa vidimo na primeru protesta u Nemačkoj,tamo je policija tukla studente,hvatala za vratove,puštala pse na demonstante,svašta je bilo.Nemoj pisati bzv,pa imam i ja pristup njihovim medijima,kao i ti.Eno ti primer onih mučenika u Švajcarskoj,živi izgoreli,povređenih 100,i šta se desilo?Ništa.A zašto je došlo do toga?Oćigledno je neko "zakazao" na terenu od tih inspektora koji su bili dužni da pregledaju objekat pre puštanja u rad,zar ne?Jel to nije korupcija?Zašto tamo nisu izašli studenti da kažu njihovom predsedniku(Trenutni predsednik Švajcarske (tj. predsednik Švajcarske Konfederacije) je Karin Keller-Sutter) da je žvala,psiho,*******i,nepomenik i šta sve niste pisali ovde i kojekuda.Zato što bi prvo dobili takve batine da ih majka ne bi prepoznala pa bi onda popasli takvu kaznu da posle ne bi mogli tamo ni ovce da čuvaju.Toliko o demokratiji i građanskim slobodama u EU.
Полиција је далеко бруталнија на западу него у Србији, али се о томе овде не говори. На снимцима са демонстрација се јасно види како бију људе, поливају их воденим топовима и пуцају гуменим мецима у масу. То су већ устаљени призори.

На Александерплацу полиција има сталну полицијску испоставу у контејнеру. Тргом круже полицијске тројке наоружане аутоматским оружјем. Када би то било на Тргу републике, мислим да би овде позивали на старну интервенцију.

Иначе, полиција је појачала своје присуство откад је огроман број миграната дошао у Немачку. Улице су се промениле, као и састав становништва у великим градовима, а безбедност је нарушена.

U Iranu postoji policija za moral koja ženama koje ne nose hidžab mogu odsjeći glavu ako im tako dođe. Tako će i u Srbiji biti angažirana ćaci goveda da upadaju ljudima u kuće i stanove i da ih mlate i ubijaju. Ako ovu 100-ku na sljedećim izborima ne pomlatite, ali doslovno, ta govna će normalan narod jahat sljedećih sto godina.
Ово више личи на Авганистан и на Талибане. Иран није пакао на земљи као што га представља пропаганда коју ти овде шириш.

Са друге стране, нико од нас не прича за кога ти треба да гласаш у Хрватској, иако можда и ја имам неко своје мишљење и виђење ствари.

Полиција је далеко бруталнија на западу него у Србији, али се о томе овде не говори. На снимцима са демонстрација се јасно види како бију људе, поливају их воденим топовима и пуцају гуменим мецима у масу. То су већ устаљени призори.

На Александерплацу полиција има сталну полицијску испоставу у контејнеру. Тргом круже полицијске тројке наоружане аутоматским оружјем. Када би то било на Тргу републике, мислим да би овде позивали на старну интервенцију.

Иначе, полиција је појачала своје присуство откад је огроман број миграната дошао у Немачку. Улице су се промениле, као и састав становништва у великим градовима, а безбедност је нарушена.
Imam ja druga,živi tamo i kada dođe ovde,kada izađemo negde,on se samo smeška...Sloboda mu prija.

Imam ja druga,živi tamo i kada dođe ovde,kada izađemo negde,on se samo smeška...Sloboda mu prija.
Већина другосрбијанаца никада није ишла у САД. Они за ту земљу знају јер су гледали филове и слушали музику. На том нивоу им је поимање те земље и њене културе.

У САД не може свако да уђе. Мора да остави отиске прстију, да каже где иде и добија тачно одређен број дана када мора да се врати. Од скоро мораш да даш и своју адресу електронске поште, коју ти проверавају, па те тек онда пусте. Поред тога, пријављујеш своје изворе прихода и дајеш потврде од чега живиш.

Системи електронског праћења и проверавања су узели замаха након 11.09.2001. године. То им је био повод да уведу разна ограничења и да појачају надзор над цивилима.

Прате се садржаји профила на Фејсбуку, Инстаграму, Линкдину итд. Гледа се ко шта пише, ко је са ким пријатељ и ко посећује које сајтове.

Србија заостаје за тим системима и далеко је слободнија у том погледу.

Ово што имамо није слобода која нам треба као цивилизованим бићима.

Замисли да у граду дозволимо вршење велике и мале нужде било где,
и то прогласимо за слободу !!!

Не иде, ејбига ...
Pa zar se to ne događa svakodnevno u zemlji "najveće demokratije" , tamo beskućnici slobodno uriniraju na trotoarima, i niko im reć ne kaže a nekmo li da ih kažnjava ?
E sad, mi doduše nemamo tu slobodu, mislim uskraćena nam je. Znaći li to da smo nedemokratska zemlja ?

To ti mogu podržati, ali da nam je uskraćena internet sloboda, to ne mogu jer jednostavno NIJE ISTINA!

Inace otvorio sam temu juce.
Ko te yebe...
Nije tacno, najvise vredjaju mrzitelji na Vucica, pridaju mu osobine i koje ima i koje nema, podsmevaju se, prete, i iskreno mi je milo zbog ovog zakona, jer cim napises nesto sto nije po njihovoj volji, odmah si "caci" ili "bot", cak ne smes po njihovoj uvrnutoj logici da budes ni neutralan, Sto je dosta, dosta je i, previse!

Prijetnja bilo kom nije sloboda govora,nigdje nemate apsolutnu slobodu da kazete sta hocete,onaj koji prijeti drugom treba da bude sankcionisan nebitno da li prijeti obicnom gradianinu ili Presjedniku to nema veze.Drugo je kritika to je dozvoljeno,ali mnogi ljudi na Internetu drugim ljudima javno prijete nebitno kome god da prijete, i kada ih neko sankcionise onda kazu to je njihova sloboda govora sto je smijesno

Ne postoji zemlja u kojoj imate apsolutnu slobodu da kazete bilo sta,jer pod apsolutnom slobodom govora znaci da neko moze da prijeti drugima,da poziva na linc itd

Ako je kritika necije politike to je u redu ali pojedinacno na nekom lijeciiti frustracije i nezadovoljstvo to nije licna sloboda govora vec prijetnja

Back