Kraj internet slobodi govora - nacrt zakona o ""javnom"" ""redu"" i ""miru""

Miša Šmolja

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.686
"Slobodarski" SNS upravo gura zakon gde ti mozes biti uhapsen i kaznjen za stvari koje kazes onlajn. Vec si mogao biti hapsen ali samo kada kazes "UBICU PRECEDNIKA VUCICA, JA SAM BOBAN RAJOVIC I ZIVIM TU I TU" na svom FB nalogu

sramotna odluka zaista, srbija je mogla biti mini svajcarska sa internet slobodom a umesto toga se sada gasi internet ne bi li videli istinu o nazadnjacima!

A oni mogu komotno da svakog zovu ustasom?
Time nipodastavajuci ono sto su ustase bile
zakace oni redovno na sudu pa placaju iznose do stotine hiljada dinara jer neku licnost nazovu ustasom ili lopovom kao npr informer ili anu brnabic (i to djilas ih opario)

medjutim znaju da ce da dobiju kazne tolike pa zato informer dobija milione u nagradama za svakakve gluposti

Slobodarski" SNS upravo gura zakon gde ti mozes biti uhapsen i kaznjen za stvari koje kazes onlajn
Razlika kada kažes nesto onlline ili nekome direktno u lice je nikakva i svako treba da stoji iza svojih postupaka .Sloboda govora nije sloboda da pretiš, lažno optužuješ i lepiš etikete bez posledica.
To važi svuda, ne samo u Srbiji.

Кад би могло код нас ...
У господској Енглеској је то могуће, имају традицију витештва, џентлменства ...

Шта то ? 😳

Ево шта:
Једна поштена комисија која би оцењивала да ли је нешто добронамерно или није.

Мислим да у неким удружењима код нас постоје "Етички судови",
или како се већ зову ...

Није важно да ли је неко опсовао или рекао неку ружну реч,
то нека систем брише,

већ ко мути бистру воду ...

"Slobodarski" SNS upravo gura zakon gde ti mozes biti uhapsen i kaznjen za stvari koje kazes onlajn. Vec si mogao biti hapsen ali samo kada kazes "UBICU PRECEDNIKA VUCICA, JA SAM BOBAN RAJOVIC I ZIVIM TU I TU" na svom FB nalogu

sramotna odluka zaista, srbija je mogla biti mini svajcarska sa internet slobodom a umesto toga se sada gasi internet ne bi li videli istinu o nazadnjacima!
Nismo imali internet slobodu do sada ?

Nismo imali internet slobodu do sada ?

Ово што имамо није слобода која нам треба као цивилизованим бићима.

Замисли да у граду дозволимо вршење велике и мале нужде било где,
и то прогласимо за слободу !!!

Не иде, ејбига ...

I treba tako,dosta je bilo vređanja neistomišljenika.

Ne kažnjava se mišljenje, nego pretnja i to važi svuda u svetu.

Ako kazes da ces nekog ubiti i treba te zatvoriti, to je sasvim normalno,ako kritikujes vladu zbog nekih stvari i hoce da te zatvore to nije normalno.

aha...zna se ko odlucuje sta je istina a sta laz....ko je nazvao koga stranim placenikom, ustasom, kurtijevim siptarima...ko koga unistava po celom svetu
evo ti primer .. neko je ovde napisao " zašto je likvidirana Jovanka Jolić...." dakle on tvrdi da je ona likvidirana .. a zena umrla prirodnom smrcu u stvari .. o tome ti govorim

Razlika kada kažes nesto onlline ili nekome direktno u lice je nikakva i svako treba da stoji iza svojih postupaka .Sloboda govora nije sloboda da pretiš, lažno optužuješ i lepiš etikete bez posledica.
To važi svuda, ne samo u Srbiji.

To je u načelu tačno, sloboda govora nije sloboda da pretiš, lažno optužuješ ili pozivaš na nasilje, i takvi zakoni postoje svuda u svetu. Razlika je, međutim, u sistemu u kojem se primenjuju. U demokratskim državama oni se koriste baš za ono čemu služe: da zaštite red i mir i sankcionišu konkretne zloupotrebe, uz nezavisne sudove i jasne standarde. U autokratskim državama, kakva je i Srbija, iste norme postaju sredstvo represije, "njihovi" mogu da govore šta hoće, dok se "našima" meri svako slovo i traži povod za kaznu. Zakon na papiru može biti isti, ali njegova primena pravi ključnu razliku.

Back