Kraj "Boljeg života" najavio krah Jugoslavije: Na današnji dan 1991. godine emitovana poslednja epizoda najomiljenije serije Jugoslovena

Slobodni mislilac

Aktivan član
Poruka
1.941
Kraj "Boljeg života" najavio krah Jugoslavije: Na današnji dan 1991. godine emitovana poslednja epizoda najomiljenije serije Jugoslovena.

Većina građanstva više nema pojma šta je nacionalno, a šta internacionalno... Neko nas je, da prosite, sve skupa za*ebao, te smo sad svako svakome stranac...". Za ove reči, odnosno, repliku iz poslednje epizode serije "Bolji život", emitovane na današnji dan pre 19 godina, može se reći da su bile vizionarske. Jer, samo nekoliko dana kasnije, započelo je cepanje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Možda u tome ima i malo simptomatike, pošto je porodica Popadić, uz sve svoje dogodovštine kroz 82 snimljene epizode, pravi reprezent jugoslovenske srednje klase, koja je, zajedno sa serijom i cepanjem države, ostala zaglavljena u prošlosti.

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...na-danasnji-dan-1991-godine-emitovana/z22xsfl

Poslednja izmena:
bolji zivot su kao i srecni ljudi, serija koju da bi razumeo morao si prvo da prozivis u tom vremenu i prostoru. kome to nije jasno losa mu je serija kome jeste i ko je ziveo makar delimicno sve mu je jasno zasto je tako kako jeste. to je u americi isto recimo miami vice (poroci majamija), ko je ziveo u 80im u americi razume to a ko nije ne razume.

bolji zivot su kao i srecni ljudi, serija koju da bi razumeo morao si prvo da prozivis u tom vremenu i prostoru. kome to nije jasno losa mu je serija kome jeste i ko je ziveo makar delimicno sve mu je jasno zasto je tako kako jeste. to je u americi isto recimo miami vice (poroci majamija), ko je ziveo u 80im u americi razume to a ko nije ne razume.
Sotir nikad nije gledao bolji život ahahaha

Pa nemam pojma, ja sam mu rekla da mu je to ozbiljna rupa u obrazovanju
Nije video momenat kad Jataganac Gigi kroz zube kaže (ono kad odvedu sa Kurčubićem onog francuza u kafanu de peva Snežana Savić) 'privreda nam je u padu a nacionalizam u porastu' što je svakako zanimljivo za epizodu iz 1989,pogotovo ako studiraš istoriju
To se jednostavno mora pogledati.

Pa nemam pojma, ja sam mu rekla da mu je to ozbiljna rupa u obrazovanju
Nije video momenat kad Jataganac Gigi kroz zube kaže (ono kad odvedu sa Kurčubićem onog francuza u kafanu de peva Snežana Savić) 'privreda nam je u padu a nacionalizam u porastu' što je svakako zanimljivo za epizodu iz 1989,pogotovo ako studiraš istoriju
To se jednostavno mora pogledati.

A sta je tu zanimjivo? To se znalo dosta ranije a kamoli tad...

Back