Nacionalista
Zainteresovan član
- Poruka
- 345
21.10.1941 Doslo je do streljanja 2300.civila u Kragujevcu....kolika je uloga V Dobrovoljackog odreda pod komandom Marisava Petrovica u ovoj tragediji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nacionalista:21.10.1941 Doslo je do streljanja 2300.civila u Kragujevcu....kolika je uloga V Dobrovoljackog odreda pod komandom Marisava Petrovica u ovoj tragediji?
Ne znam zasto niko od prisutnih nije reagovao na ovaj ispad?discovery:nemogu neke stvari da shvatim nikako... kako da i poslije 60 godina pobjede nad fasizmom, kad se zna da su srbi bili nizerazredni gradjani u tadasnjem njemackom rajhu, kad su na stotine hiljade srpskih civila pobijeno u inim ustaskim logorima i takodje na podrucju srbije od ruke nijemaca i njihovih pomagaca cetnika. i poslije svega se velica u srpskom narodu fasisticka cetnicka ideologija, koja je u posljednju deceniju dovela "maltene" srbiju do pasaluka.
jeli posrijedi nekakav kompleks, zaslijepljenost mrznjom ili je jednostavno krivo nase obrazovanje, da se djeci ni dan danas nepredaju cinjenice nego lose kopije istorije..?
PLESsitnihDEMONA:Kao prvo cetnicka ideologija nije fashisticka ideologija.Samim tim sto se cetnicka ideologija zasniva na monarhiji (ZIVEO KRALJ!!!) ne moze nikako da bude fasisticka.Znaci to sto si ti napisao je apsurd.
ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕGroucho_Marx:Mislim da autor teme nije mislio na četnike, nego na Zbor. I mislim da je krajnje vreme da počnemo realno da gledamo na prošlost. Ljotića ovde i dalje mnogi gledaju kao baba-rogu, a on je bio jedan od najčasnijih ljudi rodjenih u ovim krajevima.
Ма ја сам милио када је СПО преузео КГ да ће нешта урадити, а они исти као комуниШти.drinjaca:Као млађи сам посетио оно ругло од споменика жртвама стрељаним у Крагујевцу 21.октобра 1941, коју су подигли Тито и комунисти. Мислим да треба подићи ДОСТОЈАН споменик Крагујевчанима који су своје животе дали за Крст часни и слободу златну. На тему Крагујевачке трагедије сам прочитао мноштво књига, што повесних, што разно-идеолошких. Сматрам да сам читајући све те књиге и документа нашао праву слику свих тих догађаја. Видим многи о Крагујевачкој трагедији дају своје произвољне оцене. Одговорићу свима, Казанови и осталима и рећи где греше.
Свако добро
Д.
Марисав Петровић и његов Пети Добровољачки одред спасавали су Крагујевчане од стрељања. Буквално, на лицу места, на самом стрелишту, испред уперених и напуњених митраљеских цеви које су држали Немци и само чекали знак за сејање смрти, -спасао је сигурне смрти онолико колико је могао. А историја каже да је спасао неколико хиљада.Националиста:: 21.10.1941 Doslo je do streljanja 2300.civila u Kragujevcu....kolika je uloga V Dobrovoljackog odreda pod komandom Marisava Petrovica u ovoj tragediji?
Тачније. Четници и партизани између села Бара и Љуљака, убили су десет и ранили 26 немачких војника. У овом нападу од стране четника учествовали су и одреди мајора Палошевића, капетана Душана Смиљанића и капетана Глишића (из Гриваца). Партизане су предводили професор Драгутин Марковић из села Грбица, Раја Недељковић, Радисав Лазаревић и други. Ради овог напада дошла је одмазда која је извршена 20. и 21. октобра у Крагујевцу.Бл:: Никаква, покушали су да спасу СРБЕ, али партизани за*ебаше ствар
Прецизније. Једнима су ископали очи, другима, које су скинули голе, одсекли су полне органе па их мртвима ставили у уста; треће су били располовили и доњи део трупа поставили са ногама у вис да чине онај фамозни знак немачке пропаганде и Черчилово слово V- Victoria! Ове масакре које су починили Титови партизани превазилазе и дела афричких људождера!Friedrich:: Komunisti unistise stvar oкo Kragujevca...pobise one Nemce kod sela Bare,i odsekose im udove i ostavise ih onako da trunu......sramota
Могуће да се аутор серијала позивао на текстове поручника Звонка Вучковића, команданта Првог Равногорског корпуса који у листу „Американски Србобран“ САД говорио о Крагујевачкој трагедији: А рекао је и следеће: „...Палош и ја одређени смо за напад на Крагујевац. Састали смо се у селу Баре, на средини пута Милановац-Крагујевац. Решили смо да потражимо комунисте. Тако ће нас бити више...“ (!) А могуће и на изворе највећег равногорског историчара, проф Радоја Л. Кнежевића који је рекао: „Немцима у њиховом џелатском послу помогао 5. Добр. Одред Марисава Петровића“. С обзиром на концепцију листа „Погледи“, биће ипак да је овај други у питањуНевероВатан:: E jbga sad, ne znam gde su mi Pogledi iz 1988.
Odličan je to bio serijal tekstova.
Plessitnihandjela је ово истинито рекао. Колико ја знам др Турнер је (у Београду) рекао Љотићу да слике неће послати Хитлеру. Ако се добро сећам. Мислим да је Турнер звао Љотића у његов стан на Топчидеру где му је показао фотке и рекао (парафразираћу): „Шта ако ја ове фотографије пошаљем Хитлеру“.Uglavnom covek pominje te iskasapljene nemacke vojnike i jednog nemackog komadanta koji je gajio simpatije prema Srpskom narodu. I slike tih ispkasapljenih nemackih vojnika nije posalo Hitleru u Berlin.Jer onda ne bi bio streljano 2,3,5 ili 10 hiljada Srba...vec 100 000 za jednog Nemca.