Kradu zlato iz bora

munjoliki

Domaćin
Poruka
4.324
Pokradoše zlatoU RUDARSKO-TOPIONIČARSKOM basenu „Bor“ bilo je i još ima velikih krađa koje se „pokrivaju“ komisijski. Policija, ali i ceo grad zna ko su „bakarni“, a ko „zlatni“ momci, ali svi ćute jer se boje za sopstvenu bezbednost.
Ovo
je, u utorak na konferenciji za medije, izjavio Ljubomir Milovanović, direktor „Zaštite“, preduzeća zaduženog za obezbeđivanje imovine RTB.
- Pre tri godine, ustanovljeno je da je iz pogona Topionice i rafinacije (TIR), iz sastava RTB, nestalo, po informacijama koje sam ja dobio, oko 73 kilograma zlata - kazao je Milovanović. - Međutim, tada je osnovana komisija u TIR koja je ustanovila da je manjak nastao zbog - neispravne vage!
On podseća i da su iz kruga RTB izvezena četiri kamiona sa ukradenim materijalom. - Jedan, vredan 60.000 dolara, je zaustavljen, ostala tri vozila nisu pronađena.
Mirjana Antić, zamenica generalnog direktora RTB za ekonomiju, tvrdi da ne postoji pisani izveštaj o navodima koje je Milovanović izneo na konferenciji za medije.
Antićeva je kazala de je nedopustivo da se direktor „Zaštite“ na takav način obraća medijima o pitanjima koja, po njenim rečima, zalaze i u „domen poslovne tajne“.

NEMA KRAĐA
VLADIMIR Janošević, zamenik direktora TIR za proizvodnju, kazao nam je da je ugovorom koji je sklopljen sa „Zaštitom“, precizirano da njihove patrole obezbeđuju 14 stražarskih mesta i čuvaju izlaze iz kruga RTB.

Bilo je ranije priča oko krađa u RTB-u,javna tajna,znaju borski policajci,radnici ali niko na to ne obraća pažnju.
Gde je istraživačko novinarstvo,što "kurir"ne čačne ovu temu ili B92 sa svojim insajderom,gde je "gusto"nema ih nigde,samo tračeraji.
Ima li na vidiku Zorića,Dačića,Malovićke.
 

Back
Top