Krađa i metodologija prisvajanja srpske istorije od strane Аlbanaca

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pošto si rekao da su verovatno imena sa srb- srpska ...to su dakle pokatoličeni srbi. ...
Хм али ћеш признати да су људи као што је Хрвоје Вукчић Хрватинић доказ да су Срби из Босанске Крајине онда поправослављени Хрвати.

Хм али ћеш признати да су људи као што је Хрвоје Вукчић Хрватинић доказ да су Срби из Босанске Крајине онда поправослављени Хрвати.
Али ја нисам рекао да је људи са хрв- хрвати нити стјепани хрвати али си ти рекао да су људи са срб- вероватно срби. Но ајд да се вратимо теми присвајања Скендербега

Али ја нисам рекао да је људи са хрв- хрвати нити стјепани хрвати али си ти рекао да су људи са срб- вероватно срби. Но ајд да се вратимо теми присвајања Скендербега
Ниси признао зато што имаш неки аргумент или зато што не служи твојим реторичким циљевима? Није као да има мало обратних примера.

Вратисмо ли се теми?

Na osnovu čega misliš da Skenderbeg nije srbin ?
На основу тога што је његов рођени отац оставио трагове да су се осећали као Албанци, и на основу тога што је био господар Албаније. Те две ствари у комбинацији чине да Окамова оштрица пресуди да су Албанци, ако немаш доказ који би показао супротно.

На основу тога што је његов рођени отац оставио трагове да су се осећали као Албанци, и на основу тога што је био господар Албаније. Те две ствари у комбинацији чине да Окамова оштрица пресуди да су Албанци, ако немаш доказ који би показао супротно.
Не знам за тај траг. Па имам доказ, у то време Албанија је била територијална одредница. Као што се ја данас осећам шумадинцем. Да ли знаш у које време смо албанце звали или су себе сами звали шиптарем, арнаутом, албанцем, арванитом, арбанасем ?

Не знам за тај траг. Па имам доказ, у то време Албанија је била територијална одредница. Као што се ја данас осећам шумадинцем.
Иван Кастриот, отац Скендербегов је купио на Хиландару пирг (кулу) Светог Ђорђа за 60 флорина и од тада до данас се зове Арбанашки пирг.
Сеи хрисовуль есть господара Ивнна Кацтпиωта албанскаго, и копίе егω вь немъ есть.
Имамо и од Ђурђа:
Na razmišljanje o odnosu dva jezika navode nas i neki oblici imena u ovim pismima. Naime, pored slovenskih imena koja nose pomenuti Ниньц Вукосаљић (slovensko i ime i očinstvo), i čelnik Rajan, nalazimo i neslovenska: sam Ђурьђ Кастриот i "господинь Павель Газуль".

Да ли знаш у које време смо албанце звали или су себе сами звали шиптарем, арнаутом, албанцем, арванитом, арбанасем ?
Ево горе можеш видети на примеру Ивана Кастриота како су себе звали.

опет је то територијално
Немамо ниједног српског владара који се називао господарем Албаније. Дакле, Кастриоти се зову Албанцима, њихове творевине у српско-бугарском манастиру су албанске. Не видим други излаз осим констатације да Кастриоти нису имали додирне тачке са српским државним традицијама и да нису говорили српски (погледај детаљније онај рад који сам цитирао изнад, имаш албанска имена, топонимију итд). Закључак је јасан.

зар нисмо рекли малопре да је Ђурађ српска, а Ђерђ албанска верзија писања ? А човек сам себе потписао
Ђурађ можда јесте, али се он овде потписује као Ђурђ. Знаш ли уопште читати полугласнике?

Ђурађ можда јесте, али се он овде потписује као Ђурђ. Знаш ли уопште читати полугласнике?
Али није Gjerg. Dakle više vuče na srpsku verziju. To E je ključno, jer bi Skenderbeg sebe potpisao i ćirilicom sa albanskom verzijom govora sa E

Али није Gjerg. Dakle više vuče na srpsku verziju. To E je ključno, jer bi Skenderbeg sebe potpisao i ćirilicom sa albanskom verzijom govora sa E
Проблем је што није ни Ђурађ, иако је писао на српском језику. Сам аутор изнад (иначе Србин) ти јасно каже да се потписао верзијом која није српска.

Не видим други излаз осим констатације да Кастриоти нису имали додирне тачке са српским државним традицијама и да нису говорили српски (погледај детаљније онај рад који сам цитирао изнад, имаш албанска имена, топонимију итд).
Govorili su srpski. Pa eto bio je okružen srbima Ninac Vukosaljić i čelnik Rajan. Drugo glavni vojni savetnik mu je bio Vladan Đurica. Dakle ključni ljudi oko njega su bili srbi. Postavlja se pitanje zašto? Takodje postavlja se pitanje zašto je došao u Hilandar, manastir koji je centar srpsko državne tradicije ?

Back