Da li po tebi Gledstone neko ako ima ime Srbin mora biti srbin ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да ли уопште постоји име Србин? Знам за име Срба, Србислав, Србољуб. А не знам да је Скендербег тако зват.Da li po tebi Gledstone neko ako ima ime Srbin mora biti srbin ?
Pa ja nisam rekao da je Skenderbeg tako zvat, ali dobro ako je neko Srb, Srba, Srboljub jel nužno srbin ?Да ли уопште постоји име Србин? Знам за име Срба, Србислав, Србољуб. А не знам да је Скендербег тако зват.
У том случају вероватно, мада имена са Срб-, ако је веровати Милици Грковић, углавном долазе из 19. века.Pa ja nisam rekao da je Skenderbeg tako zvat, ali dobro ako je neko Srb, Srba, Srboljub jel nužno srbin ?
aha, a kako komentarises ovo ?У том случају вероватно, мада имена са Срб-, ако је веровати Милици Грковић, углавном долазе из 19. века.
jesi klikno na Srb ?Коментаришем да жељно ишчекујем повезницу са Скендербегом.
Јесам, зато и питам. Да ли је Скендербег био хрватски националиста?jesi klikno na Srb ?
Aj sad klikni na Tina TinЈесам, зато и питам. Да ли је Скендербег био хрватски националиста?
Pošto si rekao da su verovatno imena sa srb- srpska ...to su dakle pokatoličeni srbi. ...Дакле Скендербег је био и хрватски националиста и успешни атлетичар?
Хм али ћеш признати да су људи као што је Хрвоје Вукчић Хрватинић доказ да су Срби из Босанске Крајине онда поправослављени Хрвати.Pošto si rekao da su verovatno imena sa srb- srpska ...to su dakle pokatoličeni srbi. ...
Али ја нисам рекао да је људи са хрв- хрвати нити стјепани хрвати али си ти рекао да су људи са срб- вероватно срби. Но ајд да се вратимо теми присвајања СкендербегаХм али ћеш признати да су људи као што је Хрвоје Вукчић Хрватинић доказ да су Срби из Босанске Крајине онда поправослављени Хрвати.
Ниси признао зато што имаш неки аргумент или зато што не служи твојим реторичким циљевима? Није као да има мало обратних примера.Али ја нисам рекао да је људи са хрв- хрвати нити стјепани хрвати али си ти рекао да су људи са срб- вероватно срби. Но ајд да се вратимо теми присвајања Скендербега
Вратисмо ли се теми?Али ја нисам рекао да је људи са хрв- хрвати нити стјепани хрвати али си ти рекао да су људи са срб- вероватно срби. Но ајд да се вратимо теми присвајања Скендербега
Na osnovu čega misliš da Skenderbeg nije srbin ?Вратисмо ли се теми?
На основу тога што је његов рођени отац оставио трагове да су се осећали као Албанци, и на основу тога што је био господар Албаније. Те две ствари у комбинацији чине да Окамова оштрица пресуди да су Албанци, ако немаш доказ који би показао супротно.Na osnovu čega misliš da Skenderbeg nije srbin ?
Не знам за тај траг. Па имам доказ, у то време Албанија је била територијална одредница. Као што се ја данас осећам шумадинцем. Да ли знаш у које време смо албанце звали или су себе сами звали шиптарем, арнаутом, албанцем, арванитом, арбанасем ?На основу тога што је његов рођени отац оставио трагове да су се осећали као Албанци, и на основу тога што је био господар Албаније. Те две ствари у комбинацији чине да Окамова оштрица пресуди да су Албанци, ако немаш доказ који би показао супротно.
Иван Кастриот, отац Скендербегов је купио на Хиландару пирг (кулу) Светог Ђорђа за 60 флорина и од тада до данас се зове Арбанашки пирг.Не знам за тај траг. Па имам доказ, у то време Албанија је била територијална одредница. Као што се ја данас осећам шумадинцем.
Ево горе можеш видети на примеру Ивана Кастриота како су себе звали.Да ли знаш у које време смо албанце звали или су себе сами звали шиптарем, арнаутом, албанцем, арванитом, арбанасем ?
опет је то територијалноЕво горе можеш видети на примеру Ивана Кастриота како су себе звали.
зар нисмо рекли малопре да је Ђурађ српска, а Ђерђ албанска верзија писања ? А човек сам себе потписаоЂурьђ Кастриот i "господинь Павель Газуль".
Немамо ниједног српског владара који се називао господарем Албаније. Дакле, Кастриоти се зову Албанцима, њихове творевине у српско-бугарском манастиру су албанске. Не видим други излаз осим констатације да Кастриоти нису имали додирне тачке са српским државним традицијама и да нису говорили српски (погледај детаљније онај рад који сам цитирао изнад, имаш албанска имена, топонимију итд). Закључак је јасан.опет је то територијално
Ђурађ можда јесте, али се он овде потписује као Ђурђ. Знаш ли уопште читати полугласнике?зар нисмо рекли малопре да је Ђурађ српска, а Ђерђ албанска верзија писања ? А човек сам себе потписао
Али није Gjerg. Dakle više vuče na srpsku verziju. To E je ključno, jer bi Skenderbeg sebe potpisao i ćirilicom sa albanskom verzijom govora sa EЂурађ можда јесте, али се он овде потписује као Ђурђ. Знаш ли уопште читати полугласнике?
Проблем је што није ни Ђурађ, иако је писао на српском језику. Сам аутор изнад (иначе Србин) ти јасно каже да се потписао верзијом која није српска.Али није Gjerg. Dakle više vuče na srpsku verziju. To E je ključno, jer bi Skenderbeg sebe potpisao i ćirilicom sa albanskom verzijom govora sa E
Govorili su srpski. Pa eto bio je okružen srbima Ninac Vukosaljić i čelnik Rajan. Drugo glavni vojni savetnik mu je bio Vladan Đurica. Dakle ključni ljudi oko njega su bili srbi. Postavlja se pitanje zašto? Takodje postavlja se pitanje zašto je došao u Hilandar, manastir koji je centar srpsko državne tradicije ?Не видим други излаз осим констатације да Кастриоти нису имали додирне тачке са српским државним традицијама и да нису говорили српски (погледај детаљније онај рад који сам цитирао изнад, имаш албанска имена, топонимију итд).