Gledston
Aktivan član
- Poruka
- 1.904
На списку словенских имена нема Стефана, Луке, Николе....Na spisku albanskih imena nema Branila
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
На списку словенских имена нема Стефана, Луке, Николе....Na spisku albanskih imena nema Branila
Pa nema ali ih dajemo i naglasimo da nisu srpska nego evendjeljska, ali kad se izučava istorija i zapisi niej isto kada se naidje na Stefana i Stjepana i StephenaНа списку словенских имена нема Стефана, Луке, Николе....
Дакле нису српска.Pa nema ali ih dajemo i naglasimo da nisu srpska nego evendjeljska
Pa nema ali ih dajemo i naglasimo da nisu srpska nego evendjeljska, ali kad se izučava istorija i zapisi nije isto kada se naidje na Stefana i Stjepana i StephenaДакле нису српска.
Све је то лепо, али овде видимо прилично верно да српски владари константно носе име Стефан, по верној грчкој транскрипцији. Тек босански владари пређу у Стјепан. Видимо ли ми то несрпску варијанту на босанском двору такође?Pa nema ali ih dajemo i naglasimo da nisu srpska nego evendjeljska, ali kad se izučava istorija i zapisi nije isto kada se naidje na Stefana i Stjepana i Stephena
Ko kaze da precutkujemoЗаиста сам импресиониран колико словенски народи покушавају да прећуте Албанце. Није ни чудо што су се развили толико лоши односи.
Па ето претходни корисник рече да су у југословенској историографији Албанци пали с неба, дакле ахисторијски народ. Исто као што су се екс-Југословени претварали да су Албанци на Косово дошли тек после Тита.Ko kaze da precutkujemo
Sve je to isto ime, ali se gleda na kom je jeziku napisano. Postoje i nastavci. George i Djordje je isto ime, kao i Georgije. Ali kad albanci vrse konverziju vrse je po svom nahodjenju, pa imamo imen au Albaniji Vladimiri i Bogdani ..Све је то лепо, али овде видимо прилично верно да српски владари константно носе име Стефан, по верној грчкој транскрипцији. Тек босански владари пређу у Стјепан. Видимо ли ми то несрпску варијанту на босанском двору такође?
Добро, дакле онда можемо закључити да су владари попут Стјепана Котроманића били засебни народ у односу на Србе?Sve je to isto ime, ali se gleda na kom je jeziku napisano. Postoje i nastavci. George i Djordje je isto ime, kao i Georgije. Ali kad albanci vrse konverziju vrse je po svom nahodjenju, pa imamo imen au Albaniji Vladimiri i Bogdani ..
postoje albanci protoalbanci i to je to. Ostali su im dodavani nakalemljeni. Na Kosovo su ih uglavnom turci dovodili iz afrike i azije i vidi se po africkoj haplogrupi i mesali sa albancima sa severa albanijeПа ето претходни корисник рече да су у југословенској историографији Албанци пали с неба, дакле ахисторијски народ. Исто као што су се екс-Југословени претварали да су Албанци на Косово дошли тек после Тита.
pričaš o babama i žabama. sloveni su sloveni. Pa ćeš imati isto ime i kod srba i čeha. Na primer Miroslav. Imaš ga i kod srba i čeha, ali ne možeš albanca porediti sa slovenom.Добро, дакле онда можемо закључити да су владари попут Стјепана Котроманића били засебни народ у односу на Србе?
Не бих рекао, турски и придружени извори јасно кажу да су се насељавали постепено са севера Албаније, ниједан такав извор не зна за север Африке. Мешају ти се слојеви. Иначе, та афричка хаплогрупа је присутна међу великим делом Црногораца, претпостављам да ни они нису исти народ као Срби?postoje albanci protoalbanci i to je to. Ostali su im dodavani nakalemljeni. Na Kosovo su ih uglavnom turci dovodili iz afrike i azije i vidi se po africkoj haplogrupi i mesali sa albancima sa severa albanije
Све је то супер, али рендиције имена су различите. По твојим критеријумима, Срби и Босанци у средњем веку нису били исти народ, а српски владари нису били Срби јер су имали грчко-мађарска имена.pričaš o babama i žabama. sloveni su sloveni. Pa ćeš imati isto ime i kod srba i čeha. Na primer Miroslav. Imaš ga i kod srba i čeha, ali ne možeš albanca porediti sa slovenom.
nije u toj tolikoj meri. jako jako manje. Albanci sa Kosova su šampioni sa 50%Не бих рекао, турски и придружени извори јасно кажу да су се насељавали постепено са севера Албаније, ниједан такав извор не зна за север Африке. Мешају ти се слојеви. Иначе, та афричка хаплогрупа је присутна међу великим делом Црногораца, претпостављам да ни они нису исти народ као Срби?
Ма то што радиш је банализација историје. Можемо поставити и овакво питање. Да ли је било који историјски лик икад рекао "не ја нисам (изабери народ) него сам чистокрвни (опет изабери народ)"? Прилично глупаво схватање историје.Да ли је Скендербег негде рекао "не, ја нисам Албанац, ја сам чистокрвни Србин"?
Па сад? Први титулиисани краљ Босне у повељама (рецимо овој) се потписује Стефан Твртко. Значи баш Стефан, нараво титуларно име којом се потрђује веза са српском владајућом династијом. Као и његови каснији насљедници. Некад би се то (рецимо повеља Стефана/Штефана Томаша из 1446. овдје) на савремени језик могло превести као Штефан. Сад што некад у савременој литератури неки врше промјене имена Стефан у Стјепан (не тврдим наравно да у повељама нема имена Стјепан/Степан, но превладава баш варијанта Стефан) да би томе дали другачију конотацију, други је пар опанака.Тек босански владари пређу у Стјепан. Видимо ли ми то несрпску варијанту на босанском двору такође?
Богами, Кучи, Пипери, Васојевићи... Сви деле више генетику са Албанцима него са Србима са севера.nije u toj tolikoj meri. jako jako manje. Albanci sa Kosova su šampioni sa 50%
Осим ако немамо неки доказ да је игде Скендербег сугерисао другачије, онда остаје да искористимо Окамову оштрицу и кажемо да је припадао оним људима који су насељавали Албанију у том моменту. Све друго је само оправдавање зарад реторичких циљеваМа то што радиш је банализација историје. Можемо поставити и овакво питање. Да ли је било који историјски лик икад рекао "не ја нисам (изабери народ) него сам чистокрвни (опет изабери народ)"? Прилично глупаво схватање историје.
Дакле, таква је констатација бесмислена. То је оно што покушавам показати, хвала на потврди.Па сад? Први титулиисани краљ Босне у повељама (рецимо овој) се потписује Стефан Твртко. Значи баш Стефан, нараво титуларно име којом се потрђује веза са српском владајућом династијом. Као и његови каснији насљедници. Некад би се то (рецимо повеља Стефана/Штефана Томаша из 1446. овдје) на савремени језик могло превести као Штефан. Сад што некад у савременој литератури неки врше промјене имена Стефан у Стхепан (не тврдим наравно да у повељама нема имена Стјепа/Степан, но превладава баш варијанта Стефан) да би томе дали другачију конотацију, други је пар опанака.
Pre toga je postojala kafana Albanija pre prvog svetskog rata.Палата Албанија је названа у част повлачења српских војника преко Албаније. Дакле оба објекта су на неки начин везана за Албанију. Да није и Скендербегов отац био јако везан за Први светски рат?
Која констатација?таква је констатација...
U svakom lsučaju skenderbeg i njegov otac su nekoliko puta peške i na konjima prešli Albaniju.Палата Албанија је названа у част повлачења српских војника преко Албаније. Дакле оба објекта су на неки начин везана за Албанију. Да није и Скендербегов отац био јако везан за Први светски рат?
Да, читам сад. Звала се "Код Албанеза", ако је веровати https://forum.beobuild.rs/threads/po-kome-su-neke-ulice-dobile-ime.3149/page-17. Дакле, ипак има везе са Албанцима?Pre toga je postojala kafana Albanija pre prvog svetskog rata.
Да етимологија имена означава националност њеног носиоца.Која констатација?
Такође су ишли у Рас да се поклоне моштима српских светитеља.U svakom lsučaju skenderbeg i njegov otac su nekoliko puta peške i na konjima prešli Albaniju.
Ako odredjeni narod ima jezicke dijalekte ima i varijacije imena, Na primer Dušan i Dule. Ili Duško. Tako i varijacije stranih imena koje je preuzeo Stefan i Stjepan. Ali ako srbi imaju varijacije stefan i stjepan, onda nemaju varijacije stepheneСве је то лепо, али овде видимо прилично верно да српски владари константно носе име Стефан, по верној грчкој транскрипцији. Тек босански владари пређу у Стјепан. Видимо ли ми то несрпску варијанту на босанском двору такође?
kod albanijeДа, читам сад. Звала се "Код Албанеза", ако је веровати https://forum.beobuild.rs/threads/po-kome-su-neke-ulice-dobile-ime.3149/page-17. Дакле, ипак има везе са Албанцима?
Да етимологија имена означава националност њеног носиоца.
Такође су ишли у Рас да се поклоне моштима српских светитеља.
Дуле и Душко су хипокористици од Душан. То није случај са Стефаном и Стјепаном. Уосталом, претпостављам да би и Хрвати могли приговорити томе, пошто они данас имају име Стјепан, а није да нема извора који једначе хрватски и босански.Ako odredjeni narod ima jezicke dijalekte ima i varijacije imena, Na primer Dušan i Dule. Ili Duško. Tako i varijacije stranih imena koje je preuzeo Stefan i Stjepan. Ali ako srbi imaju varijacije stefan i stjepan, onda nemaju varijacije stephene
Опет селективност? Kafana je na mestu na kojem je podignuta zgrada postojala pod imenom "Albanija" (i varijacije na "Albanija"... "Kod Albaneza") još od 19. veka.