Krađa i metodologija prisvajanja srpske istorije od strane Аlbanaca

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa nema ali ih dajemo i naglasimo da nisu srpska nego evendjeljska, ali kad se izučava istorija i zapisi nije isto kada se naidje na Stefana i Stjepana i Stephena
Све је то лепо, али овде видимо прилично верно да српски владари константно носе име Стефан, по верној грчкој транскрипцији. Тек босански владари пређу у Стјепан. Видимо ли ми то несрпску варијанту на босанском двору такође?

Ko kaze da precutkujemo
Па ето претходни корисник рече да су у југословенској историографији Албанци пали с неба, дакле ахисторијски народ. Исто као што су се екс-Југословени претварали да су Албанци на Косово дошли тек после Тита.

Све је то лепо, али овде видимо прилично верно да српски владари константно носе име Стефан, по верној грчкој транскрипцији. Тек босански владари пређу у Стјепан. Видимо ли ми то несрпску варијанту на босанском двору такође?
Sve je to isto ime, ali se gleda na kom je jeziku napisano. Postoje i nastavci. George i Djordje je isto ime, kao i Georgije. Ali kad albanci vrse konverziju vrse je po svom nahodjenju, pa imamo imen au Albaniji Vladimiri i Bogdani ..

Sve je to isto ime, ali se gleda na kom je jeziku napisano. Postoje i nastavci. George i Djordje je isto ime, kao i Georgije. Ali kad albanci vrse konverziju vrse je po svom nahodjenju, pa imamo imen au Albaniji Vladimiri i Bogdani ..
Добро, дакле онда можемо закључити да су владари попут Стјепана Котроманића били засебни народ у односу на Србе?

Па ето претходни корисник рече да су у југословенској историографији Албанци пали с неба, дакле ахисторијски народ. Исто као што су се екс-Југословени претварали да су Албанци на Косово дошли тек после Тита.
postoje albanci protoalbanci i to je to. Ostali su im dodavani nakalemljeni. Na Kosovo su ih uglavnom turci dovodili iz afrike i azije i vidi se po africkoj haplogrupi i mesali sa albancima sa severa albanije

Добро, дакле онда можемо закључити да су владари попут Стјепана Котроманића били засебни народ у односу на Србе?
pričaš o babama i žabama. sloveni su sloveni. Pa ćeš imati isto ime i kod srba i čeha. Na primer Miroslav. Imaš ga i kod srba i čeha, ali ne možeš albanca porediti sa slovenom.

postoje albanci protoalbanci i to je to. Ostali su im dodavani nakalemljeni. Na Kosovo su ih uglavnom turci dovodili iz afrike i azije i vidi se po africkoj haplogrupi i mesali sa albancima sa severa albanije
Не бих рекао, турски и придружени извори јасно кажу да су се насељавали постепено са севера Албаније, ниједан такав извор не зна за север Африке. Мешају ти се слојеви. Иначе, та афричка хаплогрупа је присутна међу великим делом Црногораца, претпостављам да ни они нису исти народ као Срби?

pričaš o babama i žabama. sloveni su sloveni. Pa ćeš imati isto ime i kod srba i čeha. Na primer Miroslav. Imaš ga i kod srba i čeha, ali ne možeš albanca porediti sa slovenom.
Све је то супер, али рендиције имена су различите. По твојим критеријумима, Срби и Босанци у средњем веку нису били исти народ, а српски владари нису били Срби јер су имали грчко-мађарска имена.

Не бих рекао, турски и придружени извори јасно кажу да су се насељавали постепено са севера Албаније, ниједан такав извор не зна за север Африке. Мешају ти се слојеви. Иначе, та афричка хаплогрупа је присутна међу великим делом Црногораца, претпостављам да ни они нису исти народ као Срби?
nije u toj tolikoj meri. jako jako manje. Albanci sa Kosova su šampioni sa 50%

Да ли је Скендербег негде рекао "не, ја нисам Албанац, ја сам чистокрвни Србин"?
Ма то што радиш је банализација историје. Можемо поставити и овакво питање. Да ли је било који историјски лик икад рекао "не ја нисам (изабери народ) него сам чистокрвни (опет изабери народ)"? Прилично глупаво схватање историје.
Тек босански владари пређу у Стјепан. Видимо ли ми то несрпску варијанту на босанском двору такође?
Па сад? Први титулиисани краљ Босне у повељама (рецимо овој) се потписује Стефан Твртко. Значи баш Стефан, нараво титуларно име којом се потрђује веза са српском владајућом династијом. Као и његови каснији насљедници. Некад би се то (рецимо повеља Стефана/Штефана Томаша из 1446. овдје) на савремени језик могло превести као Штефан. Сад што некад у савременој литератури неки врше промјене имена Стефан у Стјепан (не тврдим наравно да у повељама нема имена Стјепан/Степан, но превладава баш варијанта Стефан) да би томе дали другачију конотацију, други је пар опанака.

Ма то што радиш је банализација историје. Можемо поставити и овакво питање. Да ли је било који историјски лик икад рекао "не ја нисам (изабери народ) него сам чистокрвни (опет изабери народ)"? Прилично глупаво схватање историје.
Осим ако немамо неки доказ да је игде Скендербег сугерисао другачије, онда остаје да искористимо Окамову оштрицу и кажемо да је припадао оним људима који су насељавали Албанију у том моменту. Све друго је само оправдавање зарад реторичких циљева

Па сад? Први титулиисани краљ Босне у повељама (рецимо овој) се потписује Стефан Твртко. Значи баш Стефан, нараво титуларно име којом се потрђује веза са српском владајућом династијом. Као и његови каснији насљедници. Некад би се то (рецимо повеља Стефана/Штефана Томаша из 1446. овдје) на савремени језик могло превести као Штефан. Сад што некад у савременој литератури неки врше промјене имена Стефан у Стхепан (не тврдим наравно да у повељама нема имена Стјепа/Степан, но превладава баш варијанта Стефан) да би томе дали другачију конотацију, други је пар опанака.
Дакле, таква је констатација бесмислена. То је оно што покушавам показати, хвала на потврди.

Палата Албанија је названа у част повлачења српских војника преко Албаније. Дакле оба објекта су на неки начин везана за Албанију. Да није и Скендербегов отац био јако везан за Први светски рат?
Pre toga je postojala kafana Albanija pre prvog svetskog rata.

Палата Албанија је названа у част повлачења српских војника преко Албаније. Дакле оба објекта су на неки начин везана за Албанију. Да није и Скендербегов отац био јако везан за Први светски рат?
U svakom lsučaju skenderbeg i njegov otac su nekoliko puta peške i na konjima prešli Albaniju.

Pre toga je postojala kafana Albanija pre prvog svetskog rata.
Да, читам сад. Звала се "Код Албанеза", ако је веровати https://forum.beobuild.rs/threads/po-kome-su-neke-ulice-dobile-ime.3149/page-17. Дакле, ипак има везе са Албанцима?

Која констатација?
Да етимологија имена означава националност њеног носиоца.

U svakom lsučaju skenderbeg i njegov otac su nekoliko puta peške i na konjima prešli Albaniju.
Такође су ишли у Рас да се поклоне моштима српских светитеља.

Ako odredjeni narod ima jezicke dijalekte ima i varijacije imena, Na primer Dušan i Dule. Ili Duško. Tako i varijacije stranih imena koje je preuzeo Stefan i Stjepan. Ali ako srbi imaju varijacije stefan i stjepan, onda nemaju varijacije stephene

Да, читам сад. Звала се "Код Албанеза", ако је веровати https://forum.beobuild.rs/threads/po-kome-su-neke-ulice-dobile-ime.3149/page-17. Дакле, ипак има везе са Албанцима?

Да етимологија имена означава националност њеног носиоца.

Такође су ишли у Рас да се поклоне моштима српских светитеља.
kod albanije

1694286459144.png

Ako odredjeni narod ima jezicke dijalekte ima i varijacije imena, Na primer Dušan i Dule. Ili Duško. Tako i varijacije stranih imena koje je preuzeo Stefan i Stjepan. Ali ako srbi imaju varijacije stefan i stjepan, onda nemaju varijacije stephene
Дуле и Душко су хипокористици од Душан. То није случај са Стефаном и Стјепаном. Уосталом, претпостављам да би и Хрвати могли приговорити томе, пошто они данас имају име Стјепан, а није да нема извора који једначе хрватски и босански.

Back