Koza i sintetika ♥♥ ♥

• Začetnik teme Začetnik teme guda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da gledam sta kupujem..uvek citam sastojke proizvoda ( dal je hrana u pitanju, kozmetika...bilo sta...), marka nije nesto presudna u odabiru....
Cesto "najopevanija" kozmetika i nema neka posebna svojstva za negu koze...cak joj vise i steti...sto se vidi nakon izvesnog vremena...

Malo je kozmetickih proizvoda u koje bas verujem...ono sto koristim 99% valja i to i kupujem...

Ni samoj deklaraciji ne verujem....:lol:

P.s. To sto zivim u Eu nije mi bas neka garancija da ce proizvod biti dobar...ni to sto kupujem u apoteci ne daje garanciju...opet zavisi kakvi kozmeticki proizvodi su u pitanju...
Npr.Vichy je najvece s*anje ( licno misljenje )...toliko agresivne kremice, sampone, stikove nisam nikad upotrebljavala a toliko "opevaju" tu kozmetiku...apoteke su prica za sebe....marketing i lova sve radi...nebitno koja drzava je u pitanju...to je jednostavno tako...

Pa ovako ja kao prava pametnica i genije radim. Uzmem kremu koja mi odgovara, koju sam isprobala. Procitam koji su u njoj glavni sastojci. Onda procitam na novoj kremi koji su glavni sastojci te kreme i vidim sta je to sto ima u jednoj a nema u drugoj. Onda potrazim na internetu taj sastojak i procitam na sta on utice, za sta je on bitan. Tako se odlucim koju kremu da izaberem.

Slazem se, mada mozes na internetu da nadjes i za sta i kako su pojedini sastojci stetni. Cisto da se potrudimo da nas se sto manje nadje u statistikama.

E, Lexo, mojne tupis tastaturu... kad moram tako da kazem :D Kakva bre zastita zivotinja?!? Kako da jedem svinjce, ako ga pre toga ne testiraju na parazite i ostale sitne zivuljke,a?! Gde su prava parazita? :D

Kako da zalim misa u laboratoriji, kad krokodil ne zali da pojede coveka?! Zasto bi meni njih bilo zao... ne razumem... treba njima da bude zao nas, jer mi smo se civilizovali i zivimo u gradovima i mi se njih plasimo, narocito kada usetaju u nasa stanista... priroda sve uradi sama...

A kozmetika.... hmmmm.... mnogo vise biljaka nastrada, zasto ovde nema boraca za prava biljke da raste i vene? Neeee, oni su vegetarijanci i biljaka im nije zao... ccc...

Evo, samo u mojoj ulici ima drveca koliko ti volja, a kad dune vetar, za krosnje se zakaci milion kesa i onda ceo kraj mozes da zoves "kesograd"... a gde je tu pravo drveta da kaze NE kesama?!? :D:D:D:D:D ...da li na ambalazi pise, recimo, hrizantema - zapisao je pas lutalica dva puta? ;)...ili, glavni sastojak: med, pcelinje govance... :D:D:D:D Lexo, lexo... mojne brines... sve ce to sintetika srediti...:lol:
Nije sad kao da je nešto mnogo bitno..... al' što meni to pišeš? :confused:
Čisto me zanima..... ja baš nisam nešto urlala o zaštiti prava životinja..... baš suprotno u ovom slučaju..... možda je slučajno.....

Ovaj moderator brise postove, pa ostavi sta joj zalici na temu, a onda istrgne iz konteksta i ispadne nesporazum... necu vise da pisem ovde. Izvinjavam se specijalno Lexi koja me nije razumela da sam se nasalila, a moderatoru good bye! odoK! :shock:

Back