Ковид болница у Батајници

Пилипенда

Veoma poznat
Poruka
12.478
Ковид прође, болница оста... Зна ли неко чему сад служи? Шта је сад тамо? Ради ли уопће?

1730025783576.png

Биће место за дијализу, рекоше пре пар дана.

Од почетка се знало да ће зграда бити пренамењена, само се није знало за шта тачно.
Pre par meseci rekoše da će biti infektivna klinika.
Nego se na opozicionim medijima priča kako je bolnica zarasla u korov, pa moraju da poklope. Najverovatnije neće biti ništa od toga.

Све је могуће, ја сам заиста само питао пошто појма немам шта се тамо дешава, али занимљиво је и то што сам тему отворио на Здрављу (тако ми било логично, болница па реко куд ћу него на Здравље), ал сад видим да је пребачена на Београд, што би могло значити да ће то бити једна грађевина у Београду која нема везе са здравством. Можда је преправе и у тржни центар, опрема се лако превезе у друге здравствене установе, а од соба се лако направе простори за изнамјљивање бутицима и којечему... Ај видјећемо, него ми чудно, онолика халабука оно као ето ми направили болницу за час чим је затребало... и како прође ковид – мук.
Можда ће знати неко из Батаје, обично се у локалу зна шта се дешава.

Za dijalizu treba neko da putuje svako malo cak do Batajnice. Cisto sumnjam da ce to biti dugog veka.

Bice palijativna nega za pacijente. To je jednom se dodje i jednom ode. Jedino sto ce biti tesko porodicama za posetu da putuju do tamo.
Колико се сећам, то је пре Батајнице, гледано од Београда.

Отворен пут. Није то све кроз град па да ће трајати "до сутра".

После погледа на мапу... Налази се на старом путу за Нови Сад, на средини између Земунског моста и Батајнице (поред Земун Поља).

Све је могуће, ја сам заиста само питао пошто појма немам шта се тамо дешава, али занимљиво је и то што сам тему отворио на Здрављу (тако ми било логично, болница па реко куд ћу него на Здравље), ал сад видим да је пребачена на Београд, што би могло значити да ће то бити једна грађевина у Београду која нема везе са здравством. Можда је преправе и у тржни центар, опрема се лако превезе у друге здравствене установе, а од соба се лако направе простори за изнамјљивање бутицима и којечему... Ај видјећемо, него ми чудно, онолика халабука оно као ето ми направили болницу за час чим је затребало... и како прође ковид – мук.
Можда ће знати неко из Батаје, обично се у локалу зна шта се дешава.
Остаће болница у сваком случају. Још када су је зидали су најавили да ће бити пренамењена. Позуздано се сећам.
У још пар градова је тако... У неким местима није ни било наменске градске болнице - бивша места за ковид ће то постати.

Остаће болница у сваком случају. Још када су је зидали су најавили да ће бити пренамењена. Позуздано се сећам.
У још пар градова је тако... У неким местима није ни било наменске градске болнице - бивша места за ковид ће то постати.
Нема ништа логичнијег него да се болница изграђена за неку актуелну, посебну прилику, касније пренамијени у неку другу врсту здравствене установе. Но, свега сам се нагледао па ни у шта више нисам сигуран. Можда буде и неке приватизације, ту се може скинути лијеп кајмак, рецимо уцијени се Др Ристић да се коначно исели из оних сутеренских просторија разасутих по 17 зграда, а ето ту му је све тип топ, само да одријеши кесу и наравно, мало се „захвали” онима који су му то омогућили... Лупам, али ни то ме не би зачудило.

Back