Kovano gvozdje

macka vracarka

Veoma poznat
Poruka
13.093
Ja sam recimo ljubitelj:)
Nisam za preterivanje ali detalji u adekvatnom ambijentu-volem.
Ako imam istomisljenike ovde evo dobrog linka za sve sto se od gvozdja moze zamisliti.Pravila sam ograde za francuske balkone,luster,lampe,police,garnisne i rukohvat za stepenice...i konstrukciju za nadstresnicu.
Kada bude gotovo i sve na svom mestu..slikacu.
Do tada http://www.kolacek.rs/Kolacek.html

I ja sam ljubitelj
mi smo pravili garnišne, a sada i ogradu na terasi
takođe kupili smo elemente tako da i stočić treba da napravimo, samo me tu idalje brine šta da stavim za tablu

Milevce, ja sam u starom stanu imala trpezarijski sto na gvozdenoj konstrukciji,a odozgo bese staklo...i trajalo je godinama a meni je nekako bio cilj da se konstrukcija vidi...
Razmisli...

i moja prvobitna ideja bila je takva
međutim
u pitanju je mali sto za terasu, već sam ga u glavi videla sa tom staklenom pločom, da bi naknadno saznali od tipa od kog smo uzimali elemente da je stočić nestabilan sam po sebi , zbog samog konstrukcijskog rešenja , tako da staklo otpada

prošle godine smo pravili garniš(l)ne od elemenata koje smo kupili , pa smo ih sami varili i farbali nekom predivnom grčkom farbom sa metalnim opiljcima koja im daje starinski izgled
postavljala sam na temi adaptacija, ali ajde i ovde da stavim

dakleM, držač za garnišlu izgleda ovako

ovim širim delo, ušrafljen je u plafon.

garnišl(n)a se završava

onda na kraju to izgleda otprilike vako (mada je perpektiva slike loša, pa izgledaju mnogo male)

[/QUOTE]

prošle godine smo pravili garniš(l)ne od elemenata koje smo kupili , pa smo ih sami varili i farbali nekom predivnom grčkom farbom sa metalnim opiljcima koja im daje starinski izgled
postavljala sam na temi adaptacija, ali ajde i ovde da stavim

dakleM, držač za garnišlu izgleda ovako

ovim širim delo, ušrafljen je u plafon.

garnišl(n)a se završava

onda na kraju to izgleda otprilike vako (mada je perpektiva slike loša, pa izgledaju mnogo male)

[/QUOTE]

Moje garnisne imaju drzace koji se srafe za zid,dakle sa strane prozora,ne za plafon...I ja ti nemam zivce za ove krugove i stipaljkice...Moje zavese su navucene direkt na garnisnu,dobro naborane a napravila sam i mini drzace kao kukice da zakacim zavese kada su otvorene.
No,lepi drzaci i dobro izgledaju tako kao patinirani.

Ima neki u Rumi cini mi se pravi krevete od kovanog gvozdja, nije skup a izgleda boli glava. Ima i kod kalenic pijace kovačka radnja na samom pocetku kursuline ulice (kod opstine vracar) koji moze da vam napravi sta god pozelite ;)

mi smo morali da držače kačimo na plafon a ne u zid jer su nam kutije za roletne malo izbačene a i dosta visoko postavljene, tako da nije bilo mesta za držače kačene na zid-a i ne bi se videli

Htedoh reći da kovano gvožđe i stilski namestaj bas i nisu za stanove koji imaju visinu plafona 2,60 :)
Bio sam u jednom takvom sa pravim stilskim namestajem i zgrozio sam se. Slika preko celog zida, komoda izviruje u hodnik a krevet... Baldahini zakucani u milimetar za plafon. Saplitao sam se sve vreme jer je najmanje prostora ostalo za hodanje :lol:

Evo da dodam jos jedan link, povoljne su cene :)
http://www.bassiana.com/

Poslednja izmena:
Moja spoljna vrata...

101020103340.jpg

"ja sam recimo ljubitelj"? a ovamo pravila ograde i krevete i šta ti ja znam...?

pa šta bi tek bilo da si obožavalac..
no ok, kovano gvojze, lepo je to
samo sam čuo da oće da zrači i da od njega raste reuma u kuku, mada..voleo bih da neko to opovrgne, obrazloži isl..pa da si pribavim jedan krevet

Back