ljudi izgleda prsla demokratska tikva
mada polizace oni sve sto su popljuvali jerbo svi znamo, fotelje su svetinja
23. januar 2008. | 12:01 -> 20:57 | Izvor: B92, FoNet, Tanjug
Tadić: Ne dozvoljam uslovljavanja
Boris Tadić (FoNet, arhiv)
Predsednik Srbije i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je večeras da neće dozvoliti da mu iko postavlja uslove za podršku u drugom krugu izbora.
"Neka mi niko ne postavlja uslove za podršku u drugom krugu. Spreman sam da učestvujem u ovoj političkoj utakmici do kraja i da se apsolutno žrtvujem za ovu stvar, ali ne dozvoljam da iko postavlja uslove evropskoj budućnosti Srbije, da postavlja uslove budućnosti naše dece", rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji u Smederevu.
Tadić je svim demokratskim partijama u Srbiji poručio da 3. februara niko nema pravo na lični interes, i da se sve snage koje su bile ujedinjene 5. oktobra 2000. moraju ponovo složiti radi opšteg interesa građana Srbije.
"Mojim petooktobarskim prijateljima kažem: nema između Tome i mene nikoga. Ili dža ili bu, ili crno ili belo, nema međurešenja", rekao je Tadić.
"Razmislite za trenutak gde želite da Srbija bude, kako da izgleda. Lako bi bilo da je ovo moja lična stvar ali ovo je naša zajednička stvar. Ja sam ovde da obezbedim budućnost za sve nas, to je moja uloga, a vi gosodo razmislite o sopstvenoj odgovornosti u ovom trenutku i nemojte da mi postavljate nikakve uslove", poručio je Tadić.
Kako je istakao htenja svih najmudrijih Srba u prošlosti bila su sabrana u jednoj ideji - da Srbija mora biti deo Evrope, i da taj put nema alternantive.
"Niko nema pravo da vređa naše dostojanstvo, kako ovi iz sveta tako i ovi među nama. Nemaju pravo ni oni da vređaju naše dostojanstvo i nadu svakog pojedinačnog čoveka u ovoj zemlji. Mogu da vređaju mene, ja hoću da primim u ime građana sve te uvrede", kazao je Tadić.