Koštunica opet ucenjuje

Kostunjavi kompleks ponovo zaboravlja osnovne lekcije iz pravnih udzbenika,suverenitetu i monopolu sile...Kako bre uopste moze da trazi nesto kada tamo nema suverenitet,a o legitimitetu i da ne pricam? Tako sto ce da pise glupava preteca pisma EU ? :)

Ne zna se ko je jadniji,on,ili ovi iz DS-a koji dozvoljavaju da ih taj neprincipijelni pravnik vuce za nos....

Ti malo prouci pravne nauke, pa onda komentarisi o tim , za tebe "gromopucatelnim" pojmovima kao sto su "legitimitet" i "suverenitet".:roll:8)

Ti malo prouci pravne nauke, pa onda komentarisi o tim , za tebe "gromopucatelnim" pojmovima kao sto su "legitimitet" i "suverenitet".:roll:8)

Proucavam puno... A sto ti ocigledno dozvoljavas da te razni nacionalisticki pravnici upucuju,nemoj da komentarises moje znanje o 'legitimitetu' i suverenitetu,jer da znas makar jedan promil o tim pojmovima,znao bi da Srbija nema niti legitimitet,niti suverenitet na Kosovu.

Ma legitimitet i suverenitet nemaju veze sa sporazumima...To je pod jedan.

A pod dva,cak i da imaju (a nemaju jer su oba termina fakticki pojmovi koje pravo samo opisuje), 1244 i Kumanovski sporazum ne vrede nista ako nemas monopol sile da tamo to sprovedes.

polako, bice i to, ona najgora sila ... kad ce sami siposi da priznaju da su srbi. ali ne razumes ti to. tis' energeticar :)

Sad si sve reko! Ne treba ti nista vise!

Veruj mi,ovo sto sam ti rekao ce ti popisati i Kostunica i Kosta Cavoski,oni se bune oko drugih stvari...

Ali nije sad sve to bitno,vazno je da vi verujete da je Kosovo nase...I sto Kostunica veruje u to... Sta propaganda ucini ljudima.Za vas mogu i da razumem,ali Kostunjavi je sam sebe prevario,veruje u sopstvenu propagandu...:)

Veruj mi,ovo sto sam ti rekao ce ti popisati i Kostunica i Kosta Cavoski,oni se bune oko drugih stvari...

Ali nije sad sve to bitno,vazno je da vi verujete da je Kosovo nase...I sto Kostunica veruje u to... Stqa propaganda ucini ljudima.Za vas mogu i da razumem,ali Kostunjavi je sam sebe prevario,veruje u sopstvenu propagandu...:)

Naravno daje Kosovo nase. Sa sve onim tvojim omiljenim izrazima + "legalno" ( jos jedan novi izraz za domaci zadatak)!

ljudi izgleda prsla demokratska tikva :( mada polizace oni sve sto su popljuvali jerbo svi znamo, fotelje su svetinja :mrgreen:

23. januar 2008. | 12:01 -> 20:57 | Izvor: B92, FoNet, Tanjug

Tadić: Ne dozvoljam uslovljavanja

Boris Tadić (FoNet, arhiv)
Predsednik Srbije i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je večeras da neće dozvoliti da mu iko postavlja uslove za podršku u drugom krugu izbora.

"Neka mi niko ne postavlja uslove za podršku u drugom krugu. Spreman sam da učestvujem u ovoj političkoj utakmici do kraja i da se apsolutno žrtvujem za ovu stvar, ali ne dozvoljam da iko postavlja uslove evropskoj budućnosti Srbije, da postavlja uslove budućnosti naše dece", rekao je Tadić na predizbornoj konvenciji u Smederevu.

Tadić je svim demokratskim partijama u Srbiji poručio da 3. februara niko nema pravo na lični interes, i da se sve snage koje su bile ujedinjene 5. oktobra 2000. moraju ponovo složiti radi opšteg interesa građana Srbije.

"Mojim petooktobarskim prijateljima kažem: nema između Tome i mene nikoga. Ili dža ili bu, ili crno ili belo, nema međurešenja", rekao je Tadić.

"Razmislite za trenutak gde želite da Srbija bude, kako da izgleda. Lako bi bilo da je ovo moja lična stvar ali ovo je naša zajednička stvar. Ja sam ovde da obezbedim budućnost za sve nas, to je moja uloga, a vi gosodo razmislite o sopstvenoj odgovornosti u ovom trenutku i nemojte da mi postavljate nikakve uslove", poručio je Tadić.

Kako je istakao htenja svih najmudrijih Srba u prošlosti bila su sabrana u jednoj ideji - da Srbija mora biti deo Evrope, i da taj put nema alternantive.

"Niko nema pravo da vređa naše dostojanstvo, kako ovi iz sveta tako i ovi među nama. Nemaju pravo ni oni da vređaju naše dostojanstvo i nadu svakog pojedinačnog čoveka u ovoj zemlji. Mogu da vređaju mene, ja hoću da primim u ime građana sve te uvrede", kazao je Tadić.

Па то је врло важно питање и ДС мора да се јавно изјасни шта хоће а не да шибицари и вара. Чим су Коштуније и Веља упутили овакав захтев то значи да Борис и његови на ту тему врдају. Значи "мудра сова" ће да подржи Бориса - АЛИ ПОД УСЛОВИМА КОЈИ СУ У ИНТЕРЕСУ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ А НЕ СТРАНАЦА И НАТО-а.

Ја ово не разумем.
Подржаће Тадића на изборима под условима који су у интересу Србије?Како је могуће подржати некога у интересу државе,ако је тај неко већ "икс" пута преварио и доказао да не ради у корист државе(као што је рецимо расписивање избора).Или,како подржати и ЗАШТО подржати некога у кога у самом старту,као,сумњаш???
Још је и Веља на дан избора рекао да му је само да Тадићу види леђа.

Са једне стране ДСС има коалиционог партнера којег стално мора да условљава како тај не би издао "државне интересе",а са друге стране имају радикале који деле истоветне идеје по питању истих тих државних интереса и које не морају да условљавају,већ су природно(програмски) комплементарни.

Па,онда се поставља логично питање.Чији су интереси у питању овде,државе или ДСС-а,односно тајкуна који финансирају ову партију?

@ Kami83

Nisam rekla da si narkoman, ali ako tako vise volis...:roll:

Ma opusteno,ne kazem da si rekla,zezam se malo :)

Inace,onaj izraz koji si gore pomenula-e to bi vec bilo to sto mislis,ali zaista,veruj mi da suverenitet i legitimitet Srbija dole nema...

Ne kazem to kao ostrasceni LDP-ovac,rekoh ti da ce to svaki objektivan pravnik da ti potpise...

Dobro,likovi poput Cavoskog,Kostunice i Vucica ce da vrdaju malo oko legitimiteta,ali objektivno ni njega Srbija nema dole.

Ако жути неће пристати на предлог, нека им буде. Од нас гласове неће добити, тј. добиће део али то неће бити довољно. Гласови ЛДП-а и мањина нису довољни.

pa onda podrzite nikolica... nemojte samo tu vasu igru sa 1.5% da igrate... Niste potrebni Borisu jer nemate nikakav autoritet nad birackim telom koje i ovako i onako u vecini glasa za Tomislava Nikolica sta god Kostunica rekao...:roll::roll:

Понуда коју је тешко и прихватити и одбити
Уколико Борис Тадић прихвати понуду коалиције ДСС и НС и изјасни се да се Споразум са ЕУ аутоматски поништава ако Брисел пошаље мисију на Космет, ризикује да изгуби подршку мањина и гласача ЛДП-а и Г17 плус, а за победу су му потребни и гласови народњака

Хоће ли се и овај пут договорити: Војислав Коштуница и Борис Тадић (Фото Фонет)

Борис Тадић по свему судећи неће добити подршку Војислава Коштунице и народњачког блока у другом кругу председничких избора ако не потпише да ће „рушити” Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ уколико Брисел одлучи да пошаље своју мисију на Косово без одлуке Савета безбедности. Овако би, поједностављено, могли да се интерпретирају закључци јучерашњег састанка Војислава Коштунице и Велимира Илића на коме се одлучивало да ли ће „народњаци” стати на страну Тадића у другом кругу.

Коалиција Демократске странке Србије и Нове Србије синоћ је, дан уочи пута премијера и председника у Москву на потписивање споразума о енергетској сарадњи са Русима, упутила Демократској странци предлог допуне коалиционог споразума у коме захтева да председник и његова странка заузму „потпуно јасан став” по питању најављене мисије ЕУ.

У предлогу анекса споразума који је ова коалиција доставила медијима, између осталог, се наводи да ДСС–НС и ДС сагласно својим утврђеним приоритетима и програмским опредељењима приликом формирања Владе Србије, поново потврђују спремност и добру вољу да се што пре потпише Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Осталко на:
http://www.politika.co.yu/rubrike/Politika/ponuda-koju-je-tesko-i-prihvatiti-i-odbiti.sr.html

Back