Kostunica: EU da bira da li hoce Srbiju ili Kosovo

Samo sam molio i ranije da me postedite tih retardiranih poredjenja, tipa.....kada bi ti neko dosao u stan, ili kada bi ti cika misko.........:roll:

Odgovor, je, ako te bas interesuje....ne !!
Ne bi dao ni misku , ni pisku, ni tebi, a mogao bi od tebe da otmem u real life , onako sigurno , bez ikakve sanse da mi se suprostavis.....jel sada odgovor na to glupavo poredjenje jasniji????

Ako je tebi, kapitulacija na kosovu , pobeda.......onda , putuj igumane, i tripuj da je, kako kazes :"Jednostavno, Sotona se nameračio na Srbiju i tu više druge priče nema.

Over & out......nemam ja zivce vise za takve.......:roll:

Bajo, tebi se poređenje nimalo ne sviđa i nećeš ga - a ne daješ svoje ? :confused: Očigledno je da imaš dvostruke standarde. Je8e ti se za sve što je van tvoje prćije ... Jel znaš kako se to zove ? Egoizam bajo.

A pošto smo iz Titovog vremena da te potsetim, rekao je :Tuđe nećemo, svoje nedamo! A ne : Svoje nedam a drugima otimaj.

...jel ti to hoces da kazes da smo zasluzili i Rambuje i bombardovanje?
Ни случајно!
Колико пута сам овде, а и свуда, рекла да бомбардовање не може НИЧИМ да се правда.

него, дуогогодишња претходна политика, СМ-а и његовог режима, низ лоших, злонамерних, и свакојаких других погрешних потеза је, на крају, довео до тога.

Наравно, заједно са, по наше интересе лошом, и њима супротном, политиком "спољашњих фактора", да поједноставимо, САД.

Ej, bre, dementna........bombardovanje je posledica idiotske politike , koja je dovela do rambujea.........:roll:

...koja si ti sirovina... zabole me cija je politika dovela do bombardovanja - mozda je politika tvojih roditelja dovela do toga da postanes osoba koju ce svako normalan izbegavati i na kome ce armija psihoterapeuta zaradjivati ali to ne znaci da te zbog toga treba zatvoriti u azil i bombardovati osiromasenim uranijumom

Ни случајно!
Колико пута сам овде, а и свуда, рекла да бомбардовање не може НИЧИМ да се правда.

него, дуогогодишња претходна политика, СМ-а и његовог режима, низ лоших, злонамерних, и свакојаких других погрешних потеза је, на крају, довео до тога.

Наравно, заједно са, по наше интересе лошом, и њима супротном, политиком "спољашњих фактора", да поједноставимо, САД.

...jel` sad kazes "Ameri imali kratak fitilj"...ja imam mnogo pozitivnije misljenje o njima od tebe i zato ne mogu da ih pravdam i da na SM prebacujem krivicu za nesto za sta su samo oni krivi

...jel` sad kazes "Ameri imali kratak fitilj"...ja imam mnogo pozitivnije misljenje o njima od tebe i zato ne mogu da ih pravdam i da na SM prebacujem krivicu za nesto za sta su samo oni krivi

Ама, криви су и "Амери" и СМ.

Они, као главни "инспиратори" свега, а он, као "њихов" човек. Издајник сопственог народа и државе.

И, све док је "мирно" радио за њих, што свесно, што многим катастрофалним потезима, из сопственог властохлепља, они су га овде и подржавали.

А, кад се , негде '98, малко "тргао", и видео да се они неће зауставити, и почео први пут и једини, можда озбиљно да брани српске интересе, и КиМ, кажем, било је прекасно. А они су онда, морали одузети силом оно што су рачунали да ће исто као и све претходно, добити релативно мирно .

Они, као главни "инспиратори" свега, а он, као "њихов" човек. Издајник сопственог народа и државе.

И, све док је "мирно" радио за њих, што свесно, што многим катастрофалним потезима, из сопственог властохлепља, они су га овде и подржавали.

А, кад се , негде '98, малко "тргао", и видео да се они неће зауставити, и почео први пут и једини, можда озбиљно да брани српске интересе, и КиМ, кажем, било је прекасно. А они су онда, морали одузети силом оно што су рачунали да ће исто као и све претходно, добити релативно мирно .

....pa tog SM je ovaj narod birao...tada jos nismo bili banana drzava tako da je ta prica malo bez veze...ako su stvarno toliki monstrumi sta mislis sta tek sad mogu da nam urade

....pa tog SM je ovaj narod birao...
Увек се "скривамо" иза тзв. "воље народа". :roll:

И сви они, којима одговара, заправо да - окриве народ колективно.

А манипулација, превара, репресија, изборне крађе...

tada jos nismo bili banana drzava
Ко није био?
Та, и Југославија је била то, заправо.

Растурена, заједничким снагама, и изванредно поклопљеним интересима унутрашњих и спољних фактора.

Унутрашњи СМ, ФТ, и остала "боранија" , "сателити".

Споља - зна се, рекли смо толико пута.

tako da je ta prica malo bez veze...
та прича, је, на жалост, она истинита.
Све друго су - "приче" за наивне.

ako su stvarno toliki monstrumi sta mislis sta tek sad mogu da nam urade
Они су осведочени "монструми", не само према нама.

А, зато су нас и растурили, да би могли још лакше.

Ја рекох негде већ на другом месту: "остављени смо на ветровитој ледини".

Ипак, и поред свега тога, на крају, нисам песимиста, премда су сви "сценарији" могући.

U ovoj zemlji čuda sve može i sve ne može. Ovde političari umisle da su bogomdani onog momenta kad postanu neki premijer ili predsednik. Onda mimo zvih zakona i zdrave logike odlučuju o stvarima o kojima bi trebalo da se izjašnjavaju gradjani referendumom.

Lično mislim da nas smatraju maloumnima i da ih uopšte nije briga kakvo je naše raspoloženje kad su u pitanju tako važne stvari kao što je (ne)pristupanje vojnom savezu ili nekoj uniji država. Potpuno su sigurni da imaju takav mandat. A nemaju.

Očigledan primer je Koštunica. On definitivno ima problem u smislu shvatanja svoje uloge u ovoj državi. On očigledno smatra da je od Boga odabran da spašava Srbiju i Kosovo u Srbiji i misli, verovatno, da to niko drugi ne bi umeo niti hteo da uradi. Zato se tako grčevito i nadasve pokvareno bori da sa to malo birača koliko ima, zauzme ključne pozicije u vladi.

Malo s demokratama, malo s radikalima, malo s Veljom, kako mu kad ko ustreba.

I to je kako kaže moja Norma "politička realnost". Nije to politička realnost, to je vrhunski bezobrazluk i nepoštenje. Imati 15% podrške u biračkom telu i donositi vitalne odluke o sudbini naroda nije i ne može biti politička realnost.

Takav premijer ne može biti čovek kome je stalo do interesa države i gradjana, on brine o svojim interesima i interesima svojih tajkuna, ne znam baš da li je redosled dobar.

Много слушаш Чеду.:)

Теби су главни проблем Коштуница и тајкуни, а мени они који су уништавали Србију и српски народ и који то још увек чине.

Можда нас ови из ЕУ сматрају мазохистима када нам шаљу Солану да преговара о нашој бољој будућности или су мисле да "знамо" да је то било за наше добро.

Мени се чини да је сав овај трип око ЕУ ништа више од потребе за новим "братством и јединством" или треба нам нови Тито, нови шеф пошто "нисмо у стању да се сами бринемо о себи".

Што се тиче мандата, то је програм ДСС-а, а Скупштина се слаже. Где ћеш већи мандат од Скупштине. Можда би желела референдум, али то је прилично "недемократски", јер ми изгледа да је под присилом, као што је и победа Тадића на прошлим изборима. По мени он није први демократски изабран председник, то није демократија већ демократура.

Коштуница вероватно има далеко боља решења, али се неки много плаше деведетих. Са друге стране, други се више плаше онога што је довело до 90-их.
Срби су увек лоше пролазили кад год су били у савезу са Енглезима.

Русија је једини искрени пријатељ Србије.

Не кажем да грешиш око ЕУ, само имам и ја своје мишљење у које нисам баш 100 посто сигуран.

Имам велико поверење у Коштуницу. Што се тиче његове улоге у држави, он није кршио закон, зар не.

Много слушаш Чеду.:)

Теби су главни проблем Коштуница и тајкуни, а мени они који су уништавали Србију и српски народ и који то још увек чине.

Можда нас ови из ЕУ сматрају мазохистима када нам шаљу Солану да преговара о нашој бољој будућности или су мисле да "знамо" да је то било за наше добро.

Мени се чини да је сав овај трип око ЕУ ништа више од потребе за новим "братством и јединством" или треба нам нови Тито, нови шеф пошто "нисмо у стању да се сами бринемо о себи".

Што се тиче мандата, то је програм ДСС-а, а Скупштина се слаже. Где ћеш већи мандат од Скупштине. Можда би желела референдум, али то је прилично "недемократски", јер ми изгледа да је под присилом, као што је и победа Тадића на прошлим изборима. По мени он није први демократски изабран председник, то није демократија већ демократура.

Коштуница вероватно има далеко боља решења, али се неки много плаше деведетих. Са друге стране, други се више плаше онога што је довело до 90-их.
Срби су увек лоше пролазили кад год су били у савезу са Енглезима.

Русија је једини искрени пријатељ Србије.

Не кажем да грешиш око ЕУ, само имам и ја своје мишљење у које нисам баш 100 посто сигуран.

Имам велико поверење у Коштуницу. Што се тиче његове улоге у држави, он није кршио закон, зар не.

Neverovatno je kako svi vi radikali i DSS imate uvek spreman odgovor na svaku kritiku: svako ko vas kritikuje neizostavno mora biti član LDP.

Trebalo bi da shvatite da u ovoj zemlji ima još ljudi koji razmišljaju svojom glavom i koji, za razliku od vas, ne slušaju nikoga, već gledaju, zapažaju i donose zaključke na osnovu toga.

Meni ne treba ni Čeda, ni Koštunica, ni Tadić, niti bilo ko drugi da bih imala svoje mišljenje.

Veliko poverenje u Koštunicu više nema niko osim članova njegove stranke. A i oni to rade po zadatku, verujem da nisu toliko nenormalni da takvu politiku smatraju ispravnom.

On će da suspenduje sporazum o pridruživanju???:evil: I šta onda? Onda će Evropa verovatno propasti, zato što velesila poput Srbije neće da saradjuje s njom.

Jedna Rusija, sa tolikim prirodnim resursima ne dozvoljava sebi da bude izolovana i bori se za svoje mesto u svetu, a mi imamo premijera koji ucenjuje Evropsku uniju.

Pa mi onda kaži da je to normalno. Normalno je isto onoliko koliko su i Miloševićevi postupci bili normalni.

Kad budete dozvolili sebi da u vaše glave udje još poneka informacija, osim onih koje plasira Koštunica, onda ćete uvideti svu pogubnost njegove politike. I unutrašnje i spoljne.

Ovako i ja mislim. SM je mislio da će da nadigra onoga ko ga je doveo na vlast i podržavao u rušilačkoj politici prema Srbiji, mislio je da će da nadigra jačeg od sebe. Nezamislivo!:roll:

On će da suspenduje sporazum o pridruživanju???:evil:
Неће.
У томе и јесте ствар.

imamo premijera koji ucenjuje Evropsku uniju.
Рекох већ - превише драматично то доживљаваш.

Pa mi onda kaži da je to normalno. Normalno je isto onoliko koliko su i Miloševićevi postupci bili normalni.
не знам је ли "нормално".
Али знам да ово више није Милошевићево време - ни у ком погледу.

(Постоје, озбиљни реликти тога, али, ипак, све у свему, даље смо од тога него што се, можда чини).

svu pogubnost njegove politike. I unutrašnje i spoljne.
И, управо у вези с том, променом "општих прилика...

Наши политичари, данас, све и да хоће, не могу да воде "погубну политику", јер, напросто, немају ни "маневарског простора" за то.

Ни од "споља", а, чак, ни изнутра.

Ђинђићевом погибијом, "точак историје" јесте овде врло успорен. Али, није заустављен.

И ипак ћемо, мислим, премда са закашњењем, стићи тамо где треба.

Back