Kostunica: EU da bira da li hoce Srbiju ili Kosovo

Ali, ljudi, zašto žurite sa zaključcima...

Mi ionako nismo članica EU, nećemo to ni postati do ko zna kada, sačekajmo razvoj događaja u vezi s Kosovom. Ja ne kažem da je Koštunica najpametniji, ali njegov stav nije samo njegov, niti DSS-a, veći broj stranaka u parlamentu ima slične stavove, ako ne i iste...

Da ne spominjem radikale, ali u DS-u zauzimaju sličnu poziciju kao i DSS, poslušajte DS-ove istaknutije ljude, počevši od Tadića...Svi oni se u stvari slažu sa Koštunicom, ne žele da zemlje EU priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i to ističu u svojim nastupima.

Kako smo do sada preživljavali tranziciju, tako ćemo i od sada, bez obzira na našu (ne)kooperativnost u vezi s Kosovom. Niko neće kazniti Srbiju zbog toga...

Бугарска и Румунија су дале подршку Србији,тако да они неће то урадити.
БиХ ни у лудилу не сме прихватити цепање Србије,јер им тог часа следи исто.:lol:
Црна Гора,ако жели било какве односе са Србијом,пре свега оне економске,и ако жели мир у сопственој држави неће се усудити на тако нешто.Власт у ЦГ је званично најавила неутралност и уздржаност.
Мађарска је такоже рекла да није решење самостално проглашавање независности и да она то не подржава(рекао Ђурчањ).

Са Хрватском комотно можемо да прекинемо и без тога,апсолутно све односе.Више штете ће имати они него ми,односно њихов приватни капитал.
Са Македонијом је слична ситуација.Увести економски ембарго,па да видиш.

А за Албанију ме нешто сврби лакат.:D

prođe 20 dana i :roll:

Đurčanji: Nezavisnost Kosova neizbežno rešenje
Sadašnja situacija na Kosovu je neodrživa, a nezavisnost sve više deluje kao neizbežno rešenje, rekao je mađarski premijer Ferenc Đurčanji u obraćanju Parlamentarenoj skupštini Saveta Evrope. U obraćanju, kojim je završen prepodnevni deo zasedanja na kome je raspravljano o nacrtu rezolucije o Kosovu, Đurčanji je, govoreći i o problemu Kosova, rekao da Evropa mora da zauzme jedinstven stav po tom pitanju.
On je poručio da Kosovo istovremeno mora da prihvati norme u pogledu poštovanja manjinskih i ljudskih prava kako je definisano planom Martija Ahtisarija.
Đurčaniji je ocenio da je Evropa odgovorna za budućnost i Srbije i Kosova.
"Moramo da pomognemo Beogradu da se integriše u EU", rekao je Đurčanji i objasnio da u paketu koji treba ponuditi Srbiji treba da budu vizne olakšice i razuman rok za status kandidata za ulazak u EU.
Prema njegovim rečima, mađarska vlada smatra da su stabilnost i razvoj zapadnog Balkana od primarnog interesa, kao i da Mađarska ima vitalni interes za stabilnost zapadnog Balkana zbog geografske blizine, bezbednosti i mađarske manjine.

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=27695

e isto tako će i ostali, ali mene ubediše da se njima može verovati i Bog:roll:

i sta hoces da kazes?

vi iz DS-a prihvatate nezavisnost kosova?

hoću da mi neko pojasni šta će se desiti ako nam komšije priznaju Kosmet, tada su mi objasnili da neće niko, da to nije realno i da o tome ne treba razmišljati, evo prođe 20 dana, ovaj Mađar se zalaže kao mutav, tako će sutra uraditi i Bugarin i Rumun i onda?
ne interesuje me priznanje SAD, Nemačke, Kanade, Novog Zelanda...
Nego okruženje??

Da, Kosovo je, ako niste upuceni, izgubljeno 1999.Izgubili smo rat i to mu je to.EU je stavila do znanja, da ako ne talasamo oko odlaska Kosova, ulazimo u EU i to ekspresno.Iskreno, zabole me ona stvar za radioaktivno Kosovo sa milion ljudi koji nas intenzivno mrze.

I da pitam tebe, Jerry, ono sto mi izrazito ide na ganglije: sta ces ovde na netu?Idi dole pa stani da branis most u K. Mitroici.Nemoj da branis Kosovo junacki preko neta.Dole, bre, ili zatarabi vec jednom.

Koštunica: EU mora da bira
3. januar 2008. | 11:35 -> 14:03 | Izvor: FoNet, Beta, Tanjug
Beograd -- EU će 28. januara morati da bira između sporazuma sa Srbijom i slanja svoje misije na Kosovo, kaže Vojislav Koštunica.

"EU će 28. januara morati da bira da li hoće da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom ili će EU, pod pritiskom SAD, tada doneti odluku o slanju svoje civilne misije na Kosovo, kako bi započeo da se sprovodi odbačeni Ahtisarijev plan o nadziranoj nezavisnosti Kosova, odnosno o otimanju dela teritorije Srbije", navodi premijer Vojislav Koštunica, navodeći da jedno isključuje drugo.

"Ukoliko bi EU donela protivpravnu odluku o slanju svoje Misije, samim time bi bio poništen i stavljen van snage parafirani Sporazum sa Srbijom", naveo je u pisanom saopštenju agencijama Beta i Tanjug predsednik Vlade Srbije.

Jedno isključuje drugo, tako da EU ne može 28. januara da istovremeno rasparča Srbiju i da sa takvom Srbijom potpiše Sporazum", zaključio je Koštunica.

"Došli smo, dakle, do tačke kada EU mora da napravi izbor da li hoće celu i medjunarodno priznatu Srbiju za svog partnera ili pak hoće da stvara kvazidržavnu tvorevinu na teritoriji Srbije", naveo je on.

Premijer je naznačio da će, ako se EU bude opredeljivala na osnovu evropskih vrednosti i načela, doneti odluku da potpiše Sporazum sa Srbijom, priznavajući i poštujući njen teritorijalni integritet.

"Ako se bude opredeljivala pod rastućim pritiskom SAD, doneće protivpravnu i samim time antievropsku odluku o slanju svoje Misije", navodi premijer Srbije.

Koštunica je naveo da je Srbija jasno rekla da hoće Sporazum sa EU, a da je sada red na EU da isto tako jasno saopšti svoju odluku: da li joj je partner cela Srbija ili šalje svoju Misiju da bi napravila marionetsku tvorevinu, po Ahtisarijevom planu.
Е нек рече нешто паметно..

Da, Kosovo je, ako niste upuceni, izgubljeno 1999.Izgubili smo rat i to mu je to.EU je stavila do znanja, da ako ne talasamo oko odlaska Kosova, ulazimo u EU i to ekspresno.Iskreno, zabole me ona stvar za radioaktivno Kosovo sa milion ljudi koji nas intenzivno mrze.

I da pitam tebe, Jerry, ono sto mi izrazito ide na ganglije: sta ces ovde na netu?Idi dole pa stani da branis most u K. Mitroici.Nemoj da branis Kosovo junacki preko neta.Dole, bre, ili zatarabi vec jednom.

ne kenjaj. drugo znam ja da tebe boli za sve dupe sem za samog sebe.

takvi kao ti bi i rodjenu majku prodali da njima bude lepo.

i to je osnovna razlika izmedju nas koji smo za radikale i vas demokrata.

za vas je sve na prodaju i sve ima svoju cenu. vi biste prodali svakoga samo ako imate od toga korist.

a radikali , oni se bore za svaki pedalj srbije i za svakog srbina.

ako nista drugo - bolji smo ljudi od vas. jer mi nikada necemo biti to sto ste vi - egoisticne sise koje gledaju samo sebe i koji bi prodali i rodjenog oca samo da njima bude lepo.

Kosovo.Je.Izgubljeno.Zahvaljujuci.SPS.I.SRS.Vlasti.Mogu ja i sporije da kucam.Ali u pravu si: najvazniji su mi moja porodica, prijatelji, rodbina, poznanici, a posle toga ceo narod.Dok bi vi, ''bolji ljudi'', zrtvovali ceo narod i svoje proodice, prijatelje i rodbinu zbog necega sto ste upravo vi izgubili.Da pojasnim: VI ste krivi sto je izgubljeno Kosovo.I opet ti kazem: nemoj da kenjas ovde po forumu nego mars dole na Kosovo pa ga brani, junacino.

ne kenjaj.
a radikali , oni se bore za svaki pedalj srbije i za svakog srbina.

ako nista drugo - bolji smo ljudi od vas. jer mi nikada necemo biti to sto ste vi - egoisticne sise koje gledaju samo sebe i koji bi prodali i rodjenog oca samo da njima bude lepo.

Ako je ovo vic,onda je najbolji vic koji sam cuo u poslednje vreme. :):):):) Ma stotine hiljade izbeglica pokazuju kako ste se borili za Srbiju,pokazuju komandanti ciji su radikalski sinovi bili kuriri u ratu (dok su 'zuti' bili u riovovima)..
A to sto ste bolji ljudi dokazujete time sto branite silovanja,ubistva,paljenja i pljacke...

Zaista najbolji vic koji sam cuo u poslednjih godinu dana :):):):):):):):):)

Ako je ovo vic,onda je najbolji vic koji sam cuo u poslednje vreme. :):):):) Ma stotine hiljade izbeglica pokazuju kako ste se borili za Srbiju,pokazuju komandanti ciji su radikalski sinovi bili kuriri u ratu (dok su 'zuti' bili u riovovima)..
A to sto ste bolji ljudi dokazujete time sto branite silovanja,ubistva,paljenja i pljacke...

Zaista najbolji vic koji sam cuo u poslednjih godinu dana :):):):):):):):):)
Ајде немој да се*еш.....то што су жути били по рововима..говоре слике из берлина, Лондона где су их маме и тате склониле

Ајде немој да се*еш.....то што су жути били по рововима..говоре слике из берлина, Лондона где су их маме и тате склониле

Ma kako da ne,u to su se uverili svi moji muski rodjaci ....nekim cudom,u rovovima sve 'zutac' do 'zutaca',dok Tomin sin kuva kafu nekom komandantu...

Back