Kostunica: cilj zapada je nezavisnost Kosova i ukidanje Republike Srpske!

Pa ti izgleda gledas na ljude kao na politicke opcije ,a to sto je velja popularan nema veze sa istorijom austrougarske.
pa mozda sam sam preterao sa Veljom u pravu si ,al ovaj tvoj link govori o izbijanju rata ,a ne o njegovom kraju i slomu AU monarhije ,bas naprotiv rusko potisivanje separatnog mira posle brojnih ratnih neuspeha i revolucije 1917. je produzilo rat i opstanak Austrije i Nemacke koje su onda mogle da mirno povuku svoje trupa sa istoka i posalju ih na Balkan i Zapadni front ,gde su se drzale jos oko godinu dana.

da je 1750. ti bi isao tri meseca godisnje da obradjues lokalnom agi ili begu njivu i da mu gradis kucu i to za dzabe ,a zena ili cerka bi isla prve bracne noci da seksualnog zadovoljava gorepomenutog agu ili bega ,bas kao i tvoji slavni preci i sva hriscanska raja na Balkanu u 18. veku ,pod turskom vlascu juzno od Dunava i Save .

ne znam svetolice mozda su zenske pripadnice tvoje familije bile ospermljivane od strane nekog turskog bega/age ali to u mojoj porodici nije bio slucaj. Kod nas su se takve stvari naplacivale u krvi. Ziveli su u jednom selu na kopaoniku pod nagibom od 40 stepeni, i nisu imali svog bega/agu. Doselili su se na Kopaonik iz Hercegovine jer je jedan predak ubio par turaka koji su pokusali da mu otmu zenu.

Vidis kod nas je takva tradicija ako nam se dira u obraz da koljemo, a kod vas se izgleda to zavrsava skidanjem sopstvenih gaca.

a o tome koliko je važno biti nečiji saveznik i kako se ništa ne čini na svoju ruku, kako to neki sajber junaci vole da rade...
primer Turske, ovi Kurdi im rokaju vojnike kao na traci i šta Turska koja je respektabilna vojna sila i značajan igrač u tom delu sveta radi???
traži dozvolu od SAD-a
a što bi morala, što sama ne rokne te Kurde, može za 48h da dođe do Bagdada??
Ili hoćemo o ponosu???
Prvo neko američko sranje usvoji deklaraciju o turskom genocidu nad Jermenima, onda im rokaju vojnike i još moraju da traže dozvolu za protiv udar...
Sad zamisli situaciju da se to ne daj Bože desilo Srbiji....pa šta bi sajber junak kazo na to?

ne znam svetolice mozda su zenske pripadnice tvoje familije bile ospermljivane od strane nekog turskog bega/age ali to u mojoj porodici nije bio slucaj. Kod nas su se takve stvari naplacivale u krvi. Ziveli su u jednom selu na kopaoniku pod nagibom od 40 stepeni, i nisu imali svog bega/agu. Doselili su se na Kopaonik iz Hercegovine jer je jedan predak ubio par turaka koji su pokusali da mu otmu zenu.

Vidis kod nas je takva tradicija ako nam se dira u obraz da koljemo, a kod vas se izgleda to zavrsava skidanjem sopstvenih gaca.
pa mozda i jesu po zenskoj liniji jer su mi obe babe Srbijanke,a po muskoj teze jer su jako davno presli u Austriju ,inace mozda si i ti u pravu al opet to sto sam ja naveo su cinjenice koje potvrdjuju svi relevantni istoricari sto domaci sto strani od prote Mateje Nenadovica do Corovica ,a u to vreme neprosvecenosti i odsustva pisane reci medu obicnom rajom niko ne moze biti siguran za sve svoje pretke sta su cinili pre 200 i kusur godina pa ni ti ,hebiga nisu ti Habzburg ili Romanov pa da znas sve svoje pretke i srodnike u poslednjih 500 godina .

pa mozda i jesu po zenskoj liniji jer su mi obe babe Srbijanke,a po muskoj teze jer su jako davno presli u Austriju ,inace mozda si i ti u pravu al opet to sto sam ja naveo su cinjenice koje potvrdjuju svi relevantni istoricari sto domaci sto strani od prote Mateje Nenadovica do Corovica ,a u to vreme neprosvecenosti i odsustva pisane reci medu obicnom rajom niko ne moze biti siguran za sve svoje pretke sta su cinili pre 200 i kusur godina pa ni ti ,hebiga nisu ti Habzburg ili Romanov pa da znas sve svoje pretke i srodnike u poslednjih 500 godina .

istina je izmedju tj ono sto je rekao altinaD. bilo je srba robova/raje koji su ziveli na dobroj zemlji ali imali i agu/bega i morali da trpe razna maltretiranja i zulume zbog toga, i slobodnih srba stocara tj vlaha koji su ziveli u daleko surovijim planinama u kojima su imali relativnu slobodu i nisu imali agu/bega. Relativnu kazem , zato sto i pored toga sto nisu imali agu/bega ti Srbi su s vremena na vreme bili izlozeni turskim napadima i pljackama, tj poharama.

ne, ja pričam kako danas funkcioniše svet...
kad jedna Turska koja je svetska sila traži dozvolu za rokanje neke šačice...onda je jasno gde je jedna Srbija, ovakava vojnoo slomljena, ekonomski shebana i vraćena u svakom pogledu 20 godina nazad
a ako je interes SAD-a da svede Srbiju na beogradski pašaluk onda je teško pronaći saveznika koji će se suprotstaviti toj sili
Primera radi, SAD je tako zahebavao Kinu sa Dalaj lamom pre neki dan, Kina ulaže proteste...mislite da se neko u SAD-u počešao zbog toga, da im je to bilo značajno, ne bi to radili...stavljaju nuklearne štitove na granicu Rusije, protiv koga? ekstremističkih zolja sa bliskog istoka??? Pa jasno protiv Rusa...
danas je SAD sila br. 1 pa 300 mesta pa onda upišite Srbiju ili Kinu, njima je to isto

turska trazi odobrenje za upad u irak od amerike jer je irak danas americka kolonija i pod americkom je okupacijom. dok nije bio pod americkom okupacijom turska nije trazila odobrenje od amerike vec je upadala u severni irak po slobodnoj volji.

Slazem se sa tobom , da je tesko i skupo prkositi americkim interesima, al mi jednostavno drugog izbora nemamo ako zelimo da opstanemo kao narod i kao drzava.

Sve u svemu da ne spamujemo vise temu u redu je briga za RS ali ipak mora prioritet bude briga za sopstvene gradjane koji su ga birali i koji placaju funkcionisanje drzave Srbije ,pitanje je i dokle je rukovodstvo RS spremno da ide u svojoj istrajnosati ,a problem je sto verovatno za Dodika kao i za bivse SDSovce a i sve ostale politicare u BiH , postoje dokazi za njihovo ucesce u kriminalnim radnjama i raznoraznim drzavnim pljackama,koje Lajcak drzi u svojoj fioci i cime drzi gotovo sve politicare ucenjenim jer zna da je svim njima vazniji licni interes i bogatsvo od bilo kog nacionalnog interesa .

Чини ми се да Хрватска много боље искоришћава право на специјалне везе са Федерацијом БиХ, него што је то случај са нама и РС.
Река Дрина има огроман енергетски потенцијал, зашто Србија и Српска не би заједно радиле на изградњи неке нове хидроцентарале, за добробит обе наше државе?
Основа за сарадњу има много. Само треба предузети иницијативу.

Sve u svemu da ne spamujemo vise temu u redu je briga za RS ali ipak mora prioritet bude briga za sopstvene gradjane koji su ga birali i koji placaju funkcionisanje drzave Srbije ,pitanje je i dokle je rukovodstvo RS spremno da ide u svojoj istrajnosati ,a problem je sto verovatno za Dodika kao i za bivse SDSovce a i sve ostale politicare u BiH , postoje dokazi za njihovo ucesce u kriminalnim radnjama i raznoraznim drzavnim pljackama,koje Lajcak drzi u svojoj fioci i cime drzi gotovo sve politicare ucenjenim jer zna da je svim njima vazniji licni interes i bogatsvo od bilo kog nacionalnog interesa .

Srbi iz RS i Srbi iz Srbije su isti narod i to sto smo u dve drzave trenutno , je samo silom prilika zbog nepovoljnih medjunarodnih okolnosti po nase interese. To ne znaci da mi od nasih ciljeva treba da odustanemo, vec da samo treba da strpljivo cekamo dok nam medjunarodne okolnosti ne budu isle na ruku.

Ako ukinu RS treba da usledi totalan bojkot svih institucija srpskih stranaka tamo i stvaranje paralelnih organa vlasti i institucija koje mi treba da podrzimo....neshto slichno onome shto su Albanci politichki radili na Kosovu do NATO intervencije.Pa da vidimo na koji nachin ce da negiraju realnost da preko milion ipo gradjana jedne drzave od oko 4,5 miliona,znachi preko trecine ukupne populacije ne prihvata taj politichki sistem kao svoj.To je metod mirnog surodstavljanja na koji ne moze agresivno da se uzvrati jer ne bi imali opravdanje kao do sada niti metode.Samo institucionalno uredjenje Bosne je nevazno ma kakvo bilo,jer ako Srbi ne zele u njemu da participiraju ono je osudjeno na propast na duze staze.

A neke nade "Boshnjaka" i EU da ce svi u Srbi i Hrvati iz Bosne ikada postati "Bosanci" su najobichnija bajka iz vishe razloiga-prvo shto Srbi iz Bosne nemaju svog Djukanovica a drugo shto su i 500 godina pod Turcima uspeli da odrze svoj identitet,tako da ako su uspeli te shabane iz azije da pregrme sigurn ce i ove EU lopurde,tako da i d toga nema nishta.
Najveca greshka je napravljena 1995. shto ta nakaradna tvorevina nije podeljena na 3 dela,jer josh u Dejtonu posejano je seme nekog novog buducerg sukoba,na zalost.

a o tome koliko je važno biti nečiji saveznik i kako se ništa ne čini na svoju ruku, kako to neki sajber junaci vole da rade...
primer Turske, ovi Kurdi im rokaju vojnike kao na traci i šta Turska koja je respektabilna vojna sila i značajan igrač u tom delu sveta radi???
traži dozvolu od SAD-a
a što bi morala, što sama ne rokne te Kurde, može za 48h da dođe do Bagdada??
Ili hoćemo o ponosu???
Prvo neko američko sranje usvoji deklaraciju o turskom genocidu nad Jermenima, onda im rokaju vojnike i još moraju da traže dozvolu za protiv udar...
Sad zamisli situaciju da se to ne daj Bože desilo Srbiji....pa šta bi sajber junak kazo na to?

Pa mi bi im pip pip pip pip pip ip u materinu pip pip pip pip boga pokazali.:D

I to su nasi gradjani ,samo su sticajem okolnosti zahvalljujuci Milosevicevoj nebrizi ostali van ove drzave da im belosvetske protuve i muslimani koji nemogu da se pomire da vise nisu visa klasa odredjuju sudbinu.To su veci srbi od nas samih i najvecu cenu su platili a sada da ih zaboravimo.

ne, ja pričam kako danas funkcioniše svet...
kad jedna Turska koja je svetska sila traži dozvolu za rokanje neke šačice...onda je jasno gde je jedna Srbija, ovakava vojnoo slomljena, ekonomski shebana i vraćena u svakom pogledu 20 godina nazad
a ako je interes SAD-a da svede Srbiju na beogradski pašaluk onda je teško pronaći saveznika koji će se suprotstaviti toj sili
Primera radi, SAD je tako zahebavao Kinu sa Dalaj lamom pre neki dan, Kina ulaže proteste...mislite da se neko u SAD-u počešao zbog toga, da im je to bilo značajno, ne bi to radili...stavljaju nuklearne štitove na granicu Rusije, protiv koga? ekstremističkih zolja sa bliskog istoka??? Pa jasno protiv Rusa...
danas je SAD sila br. 1 pa 300 mesta pa onda upišite Srbiju ili Kinu, njima je to isto
Je l ti ovo ozbiljno? Kina i bukvalno dise amerima za vrat, i nije pitanje da li, nego KADA ce amerika pasti na drugo mesto. Pax americana je i definitivno zakopana u irackom pesku, a SAD odavno nije izgledala toliko zanemocalo kao danas.
Eto bas i primer sa Turskom, koja im je decenijama bila najodaniji saveznik (tj poslusnik), a sada pokazuje otvorene znake neprijateljstva, govori bas u prilog tome da globalna dominacija SAD ustanovljena padom SSSRa, lagano postaje proslost.
Naravno imperije sporo umiru, amerika ce jos dugo biti supersila, no niti jedina, cak vise ne ni najmocnija. Unipolarni svet je trajao krace nego sto su mnogi mislili.

A Dalaj lama moze da duva zajedno sa Busom; pre ce Filatelista videti Tibet nego Dalaj-lama :D

I to su nasi gradjani ,samo su sticajem okolnosti zahvalljujuci Milosevicevoj nebrizi ostali van ove drzave da im belosvetske protuve i muslimani koji nemogu da se pomire da vise nisu visa klasa odredjuju sudbinu.To su veci srbi od nas samih i najvecu cenu su platili a sada da ih zaboravimo.
hebote tebi je udbaska propaganda Cosica ,Kostunice i Matije i slicnih popila mozak nacisto ,tako je i Voja u trenucima ludila govorio kako prekodrinski Srbiji "imaju zdraviju nacionalnu supstancu" al nisam jos video neku budalu koja ga je ozbiljno shvatila.:roll:

Je l ti ovo ozbiljno? Kina i bukvalno dise amerima za vrat, i nije pitanje da li, nego KADA ce amerika pasti na drugo mesto. Pax americana je i definitivno zakopana u irackom pesku, a SAD odavno nije izgledala toliko zanemocalo kao danas.
Eto bas i primer sa Turskom, koja im je decenijama bila najodaniji saveznik (tj poslusnik), a sada pokazuje otvorene znake neprijateljstva, govori bas u prilog tome da globalna dominacija SAD ustanovljena padom SSSRa, lagano postaje proslost.
Naravno imperije sporo umiru, amerika ce jos dugo biti supersila, no niti jedina, cak vise ne ni najmocnija. Unipolarni svet je trajao krace nego sto su mnogi mislili.

A Dalaj lama moze da duva zajedno sa Busom; pre ce Filatelista videti Tibet nego Dalaj-lama :D
Pa baš tim Kinezima SAD papri, čak i od Rusa više zaziru nego od Kineza...
Pa 1999 su im skandžijali ambasadu u sred Beograda:shock:
Šta je bilo, ništa...
Kina ekonomski strašno napreduje, niko to ne spori, ali je SAD najveća i najjača super sila kojoj niko ništa ne može. Ne kažem ja da se to neće izmeniti, ali verovatno ne u narednih 20 godina, a do tada treba i živeti i opstati, a ne nestati u konfrotacijama sa njima
Ovo sa Turskom je više primer kako možeš da ih hebeš u zdrav mozak i da oni ćute kao ****** i još da pitaju da li nešto mogu da urade...meni bar na to liči

Pa to je moje misljenje nije mi niko to rekao ,koliko su slozniji vidi se po stabilnoj ekonomiji jedinstvenoj vladi i suficitu a i u punom budzetu ,naravno i niko ne pljuje po srbima .To je meni dovoljno da zakljucim da je mnogo odgovorniji narod bez obzira sto je toliko propatio u ratu.
Koja li je tebi propaganda ispila mozak .
aha a jel si mozda bio u Han Pijesku ,Sokolcu ili Nevesinju da vidis kako im je lepo ,kolike su im plate i kakva im je privreda i ekonomija :roll:a suficit imaju jer im je Srbija poklonila par styotina miliona ojra kada je MTS kupio njihov telekom po mnogo vecoj ceni od realne ,pa sad imaju suficit i jos su prodali rafineriju u Modrici i kad spickaju te pare od privatizacije a vise nista vredno ni nemaju da prodaju ,onda ce se cesati.:roll:

Pa taj isti Dalaj lama je u Indiji izjavio da Tibet treba da ostane u Kini zbog velikog prosperiteta zemlje.

aha a jel si mozda bio u Han Pijesku ,Sokolcu ili Nevesinju da vidis kako im je lepo ,kolike su im plate i kakva im je privreda i ekonomija :roll:a suficit imaju jer im je Srbija poklonila par styotina miliona ojra kada je MTS kupio njihov telekom po mnogo vecoj ceni od realne ,pa sad imaju suficit i jos su prodali rafineriju u Modrici i kad spickaju te pare od privatizacije a vise nista vredno ni nemaju da prodaju ,onda ce se cesati.:roll:

Ma znao sam da su za sve krivi srbi .Sto smo bezobrazni pomazemo tamo neki narod:-P

Back